bobika -> RE: Majski hroščki 2008 - 3.del (19.10.2008 21:36:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tana7 Pozdravljene nič vas nisem brala, zato žal ne bom nič komentirala - upam, da katera ne zameri mi imamo še vedno probleme z Brininim papanjem - no, celo vedno večje sploh se več ne spomnim, kdaj je nazadnje eno joško snedla do konca mislim, da smo pa sedaj čisto na robu in če se zelo kmalu zadeva ne izboljša, bo treba nekaj ukrenit - nekaj bo morala jesti!!! danes je mogoče 4x spila po par požirkov - ali je zaspala takoj na joški ali pa se je odmaknila in ni več žežela jesti, ne da b jokala pa poskušamo vse mogoče - hraniti jo pred spanjem, med spanjem, po spanju, med hojo, med guganjem, stoje,... ampak ni nič toliko uspešno, da bi do konca enkrat pojedla berem po netu, lahko bi bila kriva duda (da tam zadovolji svoj sesalni refleks), zobki (zaenkrat pri nas nič ne kaže), da jo vse drugo okoli zanima, da se prepozno mleko ulije in ne želi toliko čakati,... ful enih možnih razlogov danes sem poskusila črpati, da vsaj mleko ne bo izginilo, čeprav imam prsi že dva dni čisto mehke, zgledajo res prazne in?? načrpala 30 ml iz OBEH seveda je možno, da imam res samo še tako zelo malo mleka ampak - a je mogoče tudi, da ne znam pravilno črpati - je pomemben tempo črpanja? koliko časa črpate na eni joški? jaz sem vztrajala recimo 15 minut, vendar sem vmes večkrat za parsekundic prekinila, ker me je roka bolela a je možno, da ne črpam pravilno? nekaj vas je črpalo, katera še vedno črpa - kakšen nasvet? hvala! Me je kar groza, ko to berem, saj sem sama bila v enaki situaciji. Mi smo z dojenjem končali pri dveh mesecih zaradi zelo močnih krčih. Obnašal se je pa podobno kot ti pišeš, le da nikoli ni zaspal zraven. Se pa spomnim, da je pri hčerki bilo tudi vsake toliko kakšna kriza z dojenjem, a se s časom poboljša. Upam, da bo tako tudi pri vama. Vem pa kako se počutiš. Jaz si še sedaj črpam in mislim, da ni odvisno od tega, da ne bi znala črpati. Jaz si črpam v tempu nekje 3 sekunde držim in potem 3 s spustim. Tako so mi rekli v porodnišnici, da je to podobno dojenju. Pomoje je res največ na psihi. Ne boš verjela, ampak meni je v treh dneh, ko je bila Manca sedaj v bolnici mleku usahnilo za 300ml. Včeraj se mi je prvič zgodilo, da sem črpala in mi cel čas ni noč priteklo. grozno sem se počutila. Jaz črpam okoli 10 min na vsaki, včasih še majn. Črpam dokler teče v curku, zamenjam dojko in potem še enkrat ponivim. V tem času sem načrpala okoli 150ml iz obeh. Sedaj pa komaj 40-70. Ne morem verjeti kaj res naredi psiha. Predlagam ti, da res po vsakem dojenju, ki vama ne uspe poskusiš sčrpati pa magari bo samo nekaj ml. Tako boš vspodbudila nastajanje. Morda ji pa res primanjkuje mleka. Naj pa ti povem, da se pri mojem jaz obadam s tem hranjenjem že od rojstva, saj mi tudi po flaški ponavadi noče jesti. Počnemo vsemogoče, da nekaj poje. svetujem ti, da si malo prebereš na med.over.net, kjer so zelo dobre svetovalke. Mislim, da je v postu o najpogostejših vprašanjih tudi stavka dojenčka pri različnih starostih. Morda pa najdeš kaj pametnega, da te malo pomiri in prebrodita to obdobje, ki vem da je zelo težko. Predvsem pa mirne živčke.
|
|
|
|