Tonči -> Spet epiduralna! (21.3.2005 10:42:08)
|
Z eno besedo: SUPER. nO PA TI NAŠPIŠEM ŠE KAJ VEČ, KER IMAM RAVNO ČAS. Sama sem rodila v Postojni s pomočjo epiduralne. Dolgo se nisem odpirala in kosem se končno začela je trajalo cca 3 ure da smo prišli do luknjice, ki je bila odprta 4 cm in to je dovolj da ti dajo epiduralno. V tistih treh urah sem mislila da me bo pobral. Po inekciji pa sem predihala samo še en popadek in do 10 cm nobenega več. Morali so me zbuditi z besedami: No gospa zdej bomo pa rodili. Pritiskala sem z lahkoto in takrat ko mi je babica to rekla. Koliko čutiš in koliko lahko pritiskaš je odvisno od doze in meni je bilo očitno dobro odmerjena. Vsekakor bom naslednjega otroka rodila s epiduralno. Zjezi pa me, da je treba to plačat. Prepričana sem, da če bi rojevali moški bi bilo to vse zastonj. To je moja izkušnja. So pa ženske, ki nimajo težav s odpiranjem in vse poteka tako hitro, da sploh ni časa za epiduralno in tudi prag bolečine je različen. Sebe najbolj poznaš in potem se ravnaj. Brez veze pa je,da se delaš heroja če imaš možnost pomoči in če se ti bo zdelo takrat nevzdržno. Čez leta res več ne boli, pozabila pa vsaj jaz nikol ne bom kako me je bolel tiste tri ure. Če ne bi dobila epiduralne, bi se najbrž odpirala še kar precej časa, tko pa sem se odprla v eni uri in takrat tudi takoj rodila. Kakor koli se boš odločlila bo tvoja odločitev in bo pravilna. Želim ti, da boš imela na nekaj tako izjemnega vedno lep spomin. Čao
|
|
|
|