Nogice do ustk (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Bejba -> Nogice do ustk (21.3.2005 8:45:44)

Mogoče malo neumno vprašanje, a zato smo na forumu, ne ;)?
Našemu malčku njegove nogice sploh niso zanimive. Si jih ne prijemlje in jih ne poskuša dajati v usta. Ko je nagec se bolj steguje kot da bi se krčil in dajal nogice proti glavici.
Fizioterapevtka pa je rekla, da je to v bistvu prva stvar s katero se srečajo in iz tega potem sledi obračanje s hrbta na trebuh :zmeden:. Da baje s tem, ko da nogice proti glavici izgubi ravnotežje in se prevrne, potem sledi obrat.
Zdaj me pa zanima ali še pri kateri malčki niso kazali interesa za nogice, pa so se kljub temu začeli obračati.
Našemu rata iz trebuščka na hrbet (ne vedno), iz hrbta na trebušček pa mu še ni. Poskuša, a pride do boka, pa še to ves zvit, glavo in nogice nazaj :zmeden:.
Hvala

LP; Bejba

HuAnita -> Nogice do ustk (21.3.2005 8:53:07)

Bejba, smo na istem!
Pina je zadnjič za darilo dobila pisane copatke, ki imajo ropotuljco, pa tisto pa ful prijema (torej se prijema za stopala), pol jo pa res obrne na bok. Poskusi s kakimi pisanimi nogavicami.
Meni je fiziterapevtka pokazala, kako jo sede oblačiti, se tudi prijema za nogice, pa kako jo razgibavati med previjanjem - gotovo poznaš te prijeme? Se mi zdi, da se kar obnese. Sicer pa imava fizioterapijo spet jutri, pa ti sporočim, kako je bilo, če te zanima (če bo kaj napredka - proooosim:bravo:)

Lp,
Hu:hudicek:Anita

dory -> Nogice do ustk (21.3.2005 9:01:04)

Pri nas se je kar poznalo,ko sva med previjanjem se malo telovadla :)...drugace pa je nas nogice videl sele pri sestih mesecih in takrat mu je tud ratalo,da jih je stlacil v usta..prej jih ni mogel niti skrcit :)..kar pomeni,da je slo pri nas za izjemen napredek :)

filipinka -> Nogice do ustk (21.3.2005 9:17:45)

Filip pa jih res rad nosi v ustka, tudi, ko s3edi sev tako sklanja, da grize noske na copatkih. To se mi zdi, da pride kar naenkrat, ko najmanj pričakuješ. Eni prej, drugi pozneje- ne se sekirat! Pa tudi ne vem, če je mus, da to delajo:zmeden:?

Tinna -> Nogice do ustk (21.3.2005 9:17:52)

Midva zjutraj med previvanjem tudi telovadiva a že od enega meseca naprej. Zdej ene tri tedne si pa vedno go je nagec daje stopalce v usta in se mu zdi fanj, ker verjetno dela zobke. A Luka se je prej obrnil na hrbet in pol na trebuh kot pa nogice v usta dajal.:zmeden:

:sloncek::sloncek:

Bejba -> Nogice do ustk (21.3.2005 10:25:08)

HuAnita kje se pa kupi take copatke z zvončki, jih še nisem videla, pa mi jih je tudi FT priporočala :zmeden:?

lp

Jutra -> Nogice do ustk (21.3.2005 10:43:39)

Kako dobro temo si odprla:bravo::bravo:

Naša :duda: je ravno včeraj prvič sama prijela svojo nogico in si jo dala v usta. In to med kopanjem v čebričku:)- Se je toliko trudila, da ji je uspelo:)

Drugače pa se včasih obrne s hrbta na trebuh. obratno pa še ne. Pri tebi je drugače najbrž tudi zato, ker spi na trebuščku:zmeden: Pa bo druge gibe prej osvojil:zmeden2:

Pikca -> Nogice do ustk (21.3.2005 11:55:30)

Naša je tudi taka, da se bolj izteguje, ampak je razvila drugo tehniko obračanja s hrbta na trebušček - naajprej obrne zg. del telesa, prvič pa ji je ratalo, ko se je stegovala za igračko. Zdaj pa se včasih prijemlje tudi za nogice, ampak jih ne nosi do ust.
Lp, Pikca

Tinna -> Nogice do ustk (21.3.2005 16:42:43)

Bejba copatke z zvončki se da dobit v BC. So z motivi medvedek Pu, Tiger in Slonček. So full luštni. Stanejo pa okrog 2.500 SIT.
:sloncek::sloncek:

JASNA D -> Nogice do ustk (21.3.2005 17:02:17)

Brez panike - moja se obrača kot vrtavka že od 3,5 meseca starosti, nogic pa še sedaj ne daje v usta. Bratec je bil bolj "len" oz. manj gibčen, pa mu nič ne fali. Eni tako, drugi drugače. Že zdavnaj sem se nehala obremenjevat s tem kaj piše v knjigah ali pač kje drugje in kaj delajo vrstniki. Dokler tisti, ki bdijo nad zdravjem in razvojem naših otrok nimajo "pripomb", sem zadovoljna in vesela vsakega novega podviga - pa če je po knjigi ali pa ne.

LP, in veliko veselja ob novih dosežkih!

Jasna

HuAnita -> Nogice do ustk (21.3.2005 20:29:35)

Bejba, copatke sem dobila v dar iz Zagreba, ti je pa ena napisala, kje jih dobiš pri nas.

Lp,.

kaja11 -> Nogice do ustk (22.3.2005 9:41:56)

Pri nas so nogice ratale zanimive pred tremi dnevi:bravo:.... med previjanjem jih grabi. Je pa tudi mene že skrbelo ker se je med previjanjem bolj iztegoval kot krčil. Do ustk jih pa še nismo spravili.

Stran: [1]