Moja nevednost! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

povhek -> Moja nevednost! (21.3.2005 8:24:16)

Živjo,

v petek sem bila pri G (ne svoji) in mi je bilo kar malo neprijetno spraševat zdaj pa me zanima.In ker vem ,da imate oz. ste imele takšne in drugačne težavice me zanima,če je bila katera od vas mogoče poslana za odvzem brisa za bakterije? Ali to mogoče ima kakšen vpliv na plod in kako se to zdravi,če imaš bakterijo?

Vem ,da niste G ,ampak vseno se vam zahvaljujem za odgovore.

Lp, :kuza: :kuza:

Tricia -> Moja nevednost! (21.3.2005 11:54:45)

Živijo!
Sicer ne vem za katero bakterijo misliš, a po moje gre za klamidijo. Jaz sem se sama odločila, da naredim ta ˝test˝ saj mi je kolegica svetovala naj to naredim zase ker da ta bakterija lahko poškoduje plod. V knjigi pa sem prebrala še, da ta bakterija lahko povzroči zaplete - če okužbe ne zdravimo, se lahko okužba razširi proti jajcevodom in povzroči bolečino in brazgotinjenje, ki je lahko vzrok za neplodnost in izvenmaternično nosečnost.
Okužbo s klamidijo pa se zdravi z antibiotiki. Na srečo je bil moj bris negativen, toda kolegica se je mogla zdravit (in je že bila noseča) in okužbo tudi pozdravila. Rodila je povsem zdravega otročička.

Upam da sem ti lahko vsaj malo pomagala. Srečno

Anonimen -> Moja nevednost! (21.3.2005 14:39:04)

Jaz sem imela klamidijo pred nosečnostjo in sem potem vztrajla, da sem se v nosečnosti 2 x testirala . Je blo negativno.

Drugače je pa imela e-coli, ki jo je dobila od mene med porodom, pa smo ji dali antibiotike pa je blo ok.

Najbolje, da se pozanimaš za kaj sploh gre in potem naprej sprašuješ. Če je kakrkoli, kar predstavlja nevarnost otroku te bodo zdravili že v nosečnosti, v nasprotnem primeru pa ne.

Stran: [1]