Merjenje trebuha (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

CIPRESA -> Merjenje trebuha (21.3.2005 7:18:05)

Mene pa zanima kdaj ti začnejo s tem merjenjem? Meni G do zdaj še ni izmerila nič, pa tudi samam nevem od kje do kje to merite. ker vse pišete koliko imate obseg trebuha, jaz pa o tem še ne vem nič, niti nimam nič napisano v materinski.

En sončni pozdrav od CIPRESE:nosecka:

bobek05 -> Merjenje trebuha (21.3.2005 8:14:45)

Jaz si ga merim kar sama. Vzamem meter in si zmerim obseg okrog popka...

taška30 -> Merjenje trebuha (21.3.2005 9:05:13)

Meni ga je G začela meriti tam okoli 25 tedna. Ampak to ni merjenje okrog trupa, kot si meri bobek, ampak od sramne kosti (sp. del maternice) do zg. dela maternice (nad popkom), se pravi meter raztegne le spredaj po trebuhu. In tam od 25. do 35. tedna naj bi cm, ki jih izmeri, približno ustrezali tednom nosečnosti, se pravi so od cca. 25-35 cm.
Pri meni je sicer ves čas 1 cm manj kot je tednov, pa je to povsem v redu. To je bolj zastarel način spremljanja nosečnosti, ne povsem točen, ampak ga G pač še vedno izvajajo...
LP, Taška :rozica:

ninocka -> Merjenje trebuha (21.3.2005 11:47:43)

men ga je zmerla že na 2. pregledu oz. 1 redni pregled - od sramne kosti pa do popka. sicer ne vem kaj je zmerla, ker nisem mela nobenga bušija, ko sem ležala, se mi je še not posedu ;)

LP, :rozica:

SU -> Merjenje trebuha (21.3.2005 13:05:48)

Meni ga ni merila nikoli in predvidevam, glede na to, da je "D-dan" že zelo blizu, da tudi ne bo. Očitno to ni tako nujno. Sicer pa sem ga merila nekajkrat sama.
LP, Saša (37,1/7)

Janika -> Merjenje trebuha (21.3.2005 14:14:17)

meni ga meri na vsakem pregledu G. Lezem in nato z metrom od sramne kosti. Pravi da s tem ugotavlja velikost maternice, do kam sega.

pravljica -> Merjenje trebuha (21.3.2005 14:26:13)

ja, doma si merimo predvsem obsek okoli trebuha pri popku (jaz si še nisem, ker nimam šivilskega metra :zmeden: - mater kak izgovor), G pa mi meri od sramne kosti do vrha maternice...ona ve kje je to, jaz je ne čutim (pri 23 t sem imela 22 cm)

Stran: [1]