|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev in potovanje
16.10.2008 15:54:28   
Cari
Mene pa muči eno vprašanje in sicer: Z dragim naju vleče v južne kraje, take res južne. Tam je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in tablete proti malariji. 

A je katera od vas planirala potovanje na južno poloblo (npr južna amerika, južna afrika)?
A ste zbrale kakšne informacije, kako je z zanositvijo in temi cepljenji ter tabletami?
Ali se gre lahko cepit oz. je kaj nevarno, če vmes okrog cepljenja zanosiš? Kako pa je z zanositvijo potem? Pa zanositev in tablete proti rumeni mrzlici?

Hvala za vaše odgovore že vnaprej.

Cari
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanositev in potovanje
16.10.2008 17:04:11   
sneška_
Najboljše bi bilo da vprašaš svojega ginekologa. Jaz sem zanosila na potovanju v Avstraliji pa sploh nisem vedela da sem bila noseča.   Drugač pa sem potovala štirikrat v času nosečnosti po 2000 km in je bilo vse v redu.  

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.10.2008 17:39:10   
Cari
Sneška najlepša hvala z odgovore. Mene najbolj skrbijo cepljenja in tablete proti malariji.... A ti si takrat jedla te tablete, bila cepljena proti rumeni mrzlici?

Cari

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.10.2008 19:55:43   
Ayo
Ko sem se jaz cepila (trio varianta - tetanus, hepatitis in ne vem vec ka sej zraven), smo morali najprej izkljuciti nosecnost. Tako mi je priporocila ginekologinja. Potem sva med samim potovanjem uporabljala kondom, ampak ne zaradi cepiva, temvec zaradi moznosti okuzbe z boleznimi, proti katerimi nisem bila cepljena (npr. malarija).
Ta trio varianta zahteva 3 vbode v razmiku vec mesecev. No, in ker sem po 2. vbodu zanosila, so mi potem odsvetovali 3. vse do konca dojenja.

Vso sreco!

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.10.2008 14:34:19   
dreamhorse
Ne zamerit, jaz pa mislim, da je otrokovo zdravje dosti bolj pomembno, kot pa želja po potovanju. Če je želja prevelika, potem bi morala odmislit željo po otroku. Pa brez zamere, resnično. Jaz se sploh ne bi spraševala, kaj cepljenje pomeni za otroka, ampak bi izključila potovanje.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2008 13:22:19   
Tanja55
Za rumeno mrzlico se moras nujno cepit ker potrebujes kartoncek o cepljenju ko gres na potovanje (ponekod te drugace ne spustijo v drzavo). Svetuje se pocakat z zanostivijo 3 mesece po cepljenju. Kar se antimalarikov tice: v casu jemanja se odsvetuje nosecnost ker lahko stranski ucinki vplivajo na plod. Meni je bilo svetovano da se antimalarike jemlje v vsakem primeru (malarone in ne lariam) in pocaka z zanostvijo. Kondom pri malariji ne vem ce kaj pomaga, ker se prenasa s pikom insekta ne pa s spolnimi odnosi in telesnimi tekocinami. Se pa svetuje cepljenje tudi za tetanus npr. pred nosecnostjo ce gres v taksne kraje in pa cepljenje za otroske bolezni, ce kaksne nisi prebolela (npr. rdecke). Evo, to je kar jst vem...so pa ti podatki iz prve roke za potovanje v Afriko.

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nočem, da se me partner dotika - vzroki in...
Ne čutite želje po fizičnem stiku z vašim možem, partnerjem in se sprašujete, kaj je narobe z vami. Preberite, kaj so la...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......