dojenje in dodajanje............. (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


ključek -> dojenje in dodajanje............. (16.10.2008 10:48:50)

verjetno ste že govorile o tem, vendar trenutno ne najdem teme, bi pa želela vaše izkušnje........namreč, imam 1 mesec in 12 dni staro punčko...............na začetku sva se dojili.....potem so pa na pediatriji (kamor smo šli na kontrolo zaradi zlatenice) ugotovili, da ji je teža drastično padla in sem obvezno morala dodajati. en obrok dojenje, naslednji dodatek (novalac). in ko smo prišli naslednjič na kontrolo teže, je bilo ok, ker je dovolj pridobila. vendar so priporočili, da naj nadaljujem s tem-1. obrok dojenje, 1. obrok dodatek. in tamala se sedaj dere, ko se dojiva, ker ne teče tako hitro kot po flaški. se trudim, ji rinem bradavico v usta, pa včasih vleče, včasih pa sploh noče in se samo dere, tudi 10 minut skupaj, ko nisem popustila in sem mislila, mogoče pa le bo zagrabila zaradi lakote. doma imam tehtnico, da jo vagam koliko poje pri meni,da vem potem narediti dodatek. jem tablete tametil, pijem čaj za dojenje, nalivam se skoz z vodo..............enostavno ne vem več, kaj naj naredim, ker pri meni dobi okrog 20-30 ml. vsi mi težijo, da je dojenje najboljše, edino zdravo za otroka................jaz sem pa znervirana že zaradi tega..............sej se trudim, pa enostavno nimam dovolj mleka..................in se počutim kot najslabša mamica na svetu, ker ji pač ne morem ponuditi toliko mleka, kot ga za en obrok rabi...............[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]...........najprej se dojiva, potem ji pa dodam..............ne vem, kaj naj drugega naredim...........je imela katera podoben primer??? in kaj ste naredile???????

hvala in lep dan vsem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




aluš -> RE: dojenje in dodajanje............. (16.10.2008 11:06:39)

Narobe je že to: en obrok dojenje, en obrok dodatek. Vedno pri vsakem obroku najprej dojenje na obeh dojkah, nato dodatek. Ker mleko se dela s pristavljanjem, večkrat in več ko vleče na dojki, bolj se dela mleko.

Iz lastnih izkušenj ti lahko povem. Moj prvi princ je bil len ko strela za jest, sem mu po dojenju dajala dodatek. Potem mi je tud eden prišel z idejo 1x dojenje 1x dodatek. Mleka je bilo skoz manj. Princ (v pravem pomenu besede, ker se mu ni dal vlečt) pa je pri šestih tednih dojko povsem odklopil, ker je pogruntal, da pa ja po steklenički boljše teče. Tak je to! Na žalost. Se trudiš, pa na koncu "dreko peko". Tako, da polagam na srece, čimvečkrat dojit, čimmanj stekleničko, čimmanjšo luknjico na cuclju. Pa pit in počivat (ležat), da se mleko dela.

Ker pri drugem otroku, ki se mu je dalo vlečt, sem ga polno dojila do petega meseca, nato še do 13. meseca ni pil mleka po steklenički. Pa nikoli nisem imela preveč mleka. Vedno je jedel na obeh dojkah. Ampak je šlo.Torej, v prvo nisem imela premalo mleka, samo lenega dojenčka in narobe sistem.




ključek -> RE: dojenje in dodajanje............. (16.10.2008 11:13:35)

Vedno pri vsakem obroku najprej dojenje na obeh dojkah, nato dodatek.


sedaj to prakticiram.............najprej jo zvagam, nato se dojiva, nato jo spet zvagam, nato dodam................




aluš -> RE: dojenje in dodajanje............. (16.10.2008 13:09:42)

Jah, vidim, da sem mal površno prebrala. Ne vem, kaj še lahko narediš. Po tem kar si napisala in po mojih izkušnjah pri prvem otroku, bosta po moje kmalu v celoti na steklenički. Pa se zato ni treba nič sekirat. Pač si se potrudila, probala vse, če ni pa ni. Ne bo ne ta prvi ne ta zadnji dojenček, ki bo od AM zrasel.

Jaz sem se čist preveč obremenjevala in sekirala, ker sestra in svakinja ki sta imeli otročke za menoj sta obe uspešno dolgooo dojili. Ampak sem potem šele pri drugem otročku, ko je tudi pri meni dojenje steklo, videla, da ni čisto vse odvisno od mamice.

Uživaj z bebiko, važno da je sita in lepo napreduje.




Nasy -> RE: dojenje in dodajanje............. (16.10.2008 20:48:59)

Naša mala je že v P dobila dodatek, ker ni bilo mleka..trudila sem se na vse pretege, jedla in pila vse možno za več mleka, pa smo takole z dojenjem in dodatkom prigurali do 5 meseca njene starosti..tako, da pri nas ne drži, da ko začne otrok pit na flašo, neha zizat.




tjašun -> RE: dojenje in dodajanje............. (16.10.2008 21:08:16)

Moja zgodba je bila pri prvi princeski ista, le da pri meni ni bilo dovolj mleka, vsi so me živcirali da MUS dojiti, ker bom sicer slaba mama...... Pa je bilo mleka po 1 tednu na nuli!!! Sem popenila in nehala dojiti, prešla na stekleničko. Pri drugi punci se zgodba ponovi, ampak se nisem nič sekirala, sem ji enostavno dodala in to je to, aja, pri ta drugi sem fasala še mastitis..... Nadaljevanje verjetno veš. Pa še dojke so me tako bolele od nenehnega pristavljanja, da ni bilo vredno mojih solza, pa živcev v kopalnici, ko sem si masirala prsi s toplo vodo,pila vse ogabne čaje.... Prosim ne sekiraj se, nekaterim pač ne gre, nimamo dovolj mleka ali pa otroci nimajo sesalnega refleksa. Uživaj z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ne obremenjuj se preveč, predvsem pa naredi tisto, kar se tebi zdi najbolje. Tebi joka otrok, kajne?




jajula -> RE: dojenje in dodajanje............. (16.10.2008 21:51:18)

no tudi pri nas je bila dost podobna zgodba. no jst sm tud pila tametil, vse možne čaje in napitke, si črpala mleko (to s počivanjem mi ni lih zneslo, ker sem bila dost sama z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]), se sekirala in počutla nesposobno. je pa mela mala ful močan sesalni refleks in sem se nekaj časa trudila samo dojit - po določenem času na dojki se je začela ful jokat, zategvat (ima ekstenzijski vzorec), učko je mela dost bolj zatečeno (zarad joka in ker se je več zbujala), tko da sem se sprijaznila s tem da bo treba dodajat. trudila sem se naredit vse, pa pač ni šlo. no smo pa dosegli je bla 5 mesecev na dojki&AM.
res ni vse odvisno od tebe in ni nič slabega če je otrok na AM - poskusi naresti vse da bi otroka dojila, tako da bo tvoja vest mirna, ne se pustit pametovat mamicam da se vse da narest, ker nekaterim pač žal ne znese.
ti pa svetujem da pri vsakem hranjenju najprej dojiš, potem pa dodaš. mogoče bi ti tudi pomagal pogovor s svetovalkami od LLL, so zelooooo prijazne punce.




Stran: [1]