frutka_ -> hipp-bio riževi kosmiči (21.3.2005 21:38:29)
|
Alika ravnaj se po svojem občutku, ker najbolje poznaš svojega otroka ravno ti. Če nimate v družini alergij in ima mali dobre predispozicije potem "go for it"! Če pa imate alergije potem je pa v redu še počakati. Jaz sem malemu pri dobrih 6-ih mesecih že dajala skutice in smetance v hrano. Vsega po malo. Kakšno žličko pri zelenjavnem obroku ter pri sadnem malo pasirane skute. To je njami!!! Maslo sem mu dajala kolikor ga je dobil, ko sem popražila čebulo za zelenjavo. Pa tudi sicer pripravljam večinoma na maslu hrano (npr. špinačo). Sicer pa je v tem času jedel večino sadja in zelenjave. Z nekaterimi izjemami (jogode, gobe). Poskusiš lahko dinje, mango, avokado, čičeriko, por, brokoli... Npr. zmešaš breskvice/mango, malo skute, malo navadnega jogurta in zmiksaš. Full dobro... Avokado in čičerika full pašeta skupaj. Porova juhica s krompirčkom je tudi zelo okusna. Prekuhano jabolko in kakšna figa noter naribana ter banana. Pa še in še... Meni je priprave hrane za tamalega full užitek, ker je takoooo dobra...
|
|
|
|