viv_ -> Vodič po Barceloni (21.3.2005 22:42:01)
|
Oj, mi gremo tja z letalom in najet imamo apartma v centru, tako da recimo bomo nekoliko manjša tarča, ker ne bo avtomobila za vlamljat. Pa dobro je to, da je moj mož precej "omara" in se ga ne upajo lotit na cesti. Vlomili so nam pa v avto enkrat v Sieni v Italiji - premetali so nama ves avto, na koncu so pa odnesli ene Ray Ban sončna očala in pa dve mrzli pločevinki piva iz hladilne torbe. Potem smo en dan preživeli v Firenzah na policiji, da smo delali zapisnike in to. Sicer niso pobrali skoraj nič, ampak tisti občutek, vse premetano, vse obrnjeno... Joj! Drugič so nam pa vdrli v avto v Rimu - sredi belega dne je bil na parkirišču ob prometni cesti. Bili smo z mojimi starši. V avtu so nam povsem počistili prtljažnik in tega je v karavanu kar nekaj. Pobrali so nekaj za njih povsem neuporabnih stvari (prazne vreče od šotorov, prazne vreče od kemp stolov...), komplet obleke, bili so tako temeljiti, da so pobrali celo wc papir, trikotnik, žarnice, prvo pomoč... Groza! Potem smo pa iskali po Rimu kot nori turistično policijo. Tam nas niso j***** 5%, dokler ni moj oče poklical našega atašeja, ki je bil njegov znanec, tako da je on posredoval in smo nekako uredili stvari. Naslednji dan smo šli pa najprej v shopping po nekaj oblek, osnovne kozmetike in brisače, da smo potem še 2 dni ostali v Rimu. Ampak je bil grenak priokus...
|
|
|
|