bambina07
|
Katey, jst bi tudi imela tako prijateljico kot si ti! Super, da boš prijateljico presenetila z vozičkom. Najprej je seveda pomembno, da veš za kakšen teren ga bo uporabljala. Če bo otročka vozila samo po asfaltu in nikjer drugje, potem lahko kupiš voziček z majhnimi kolesi. Ti so praktični, ker so lahki, hitro se zložijo, ne zavzamejo veliko prostora. Če pa bo prijateljica vozila po makedamu, gozdnih poteh, snegu itd. potem moraš nujno vzet takega z velikimi kolesi. Pri Mutsyju imaš tako na razpolago 2 ogrodja (govorim za velika kolesa): a) takega s plastičnimi kolesi, ki je po teži tudi lažji (ne drži me ravno za besedo, da je iz plastike) in b) takega z napihljivimi kolesi, ki je malo težji. Kakšna je razlika? Meni je prodajalka v BC povedala, da so napihljiva kolesa kvalitetnejša, saj če se npr. veliko voziš po makedamu, bodo tista plastična zelo hitro uničena (kar luknjice in vdolbine dobijo), napihljiva pa ne. Ogrodje s plastičnimi kolesi ima 8,6 kg, z napihljivimi pa 10,5 kg. Kar pa je še vedno relativno malo, glede na to, da imajo nekateri športni vozički tudi po 15 kg in več. Ok, ko ugotoviš, kakšna kolesa/ogrodje želiš, potem izbereš še tri- ali štiri-kolesnik. Jaz sem bila najprej prepričana, da bom vzela 3 kolesnika, ampak ko sem potem v trgovini sprobala vodljivost obeh, sem ugotovila, da je 4-kolesnik dosti bolj vodljiv (govorim za 4riderja). Bolj je stabilen in lažje se obrača. Sprednja kolesa se pri vseh obračajo 360 stopinj, lahko jih pa tudi fiksiraš. Vedeti moraš, da Mutsy (za razliko od ostalih proizvajalcev) vse prodaja ločeno po kosih. Torej moraš posebej kupit: 1.) ogrodje 2.) športni del 3.) košaro 4.) lupinico (če boš kupovala tudi to, predlagam, da namesto Mutsy lupinice vzameš Maxi-cosi, ki se je na testih izkazala za najbolj varno. V tem primeru moraš dokupit samo še nastavke, da boš maxi-cosi lupinico lahko pritrdila na ogrodje) 5.) dodatki: - nakupovalna košara (to pride prav, ker je zelo velika in prostorna in spraviš vanjo veliko stvari - od nakupa, pripomočkov, igrač...) - torba za potrebščine (to potrebuješ za plenice, pijačo, hrano, kremice.... Lahko vzameš Mutsyjevo, da bo barvno usklajena z vozičkom, lahko pa tudi katere druge znamke - to ni pomembno) - prevleka za dež (če bo tvoja prijateljica hodila na sprehode v dežju, potem je fajn, da ima to prevleko. Obstaja prevleka za košaro in prevleka za športni del. Na žalost ni take univerzalne, ki bi pasala na oba ) - marela za poletje (če misliš, da jo bo potrebovala) Pri športnem delu, košari in torbi za potrebščine sama izbereš eno izmed 22-ih barv. Bodi samo pazljiva, ker se barve razlikujejo na katalogu in v živo (beri zgoraj). In še to: naj te slika športnega dela ne zavede. V resnici dobiš zraven tudi tisto strehico. Aha, in še to: držalo je lahko usnjeno ali pa iz pene. Upam, da sem ti kaj pomagala in da nisem česa pozabila. Sicer pa predlagam, da klikneš na www.mutsy.com Lp
|