|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: žalostna sem
15.10.2008 18:39:06   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: ssevin

Še več hrane pa kuharce domov nosijo, pa ne vse, da ne bo pomote zdaj. Ampak jih pa kar dosti. Od moje kolegice mati je kuharca in vem koliko hrane privleče domov, se lahko vsi trije komot najejo enkrat na dan.


S tem, da so ene kuharice poštene pa plačajo hrano, čeprav bi drugače šla ta v jašek. In ravno zato ne bi smel biti problem, da otroku dajo hrano, ker hrane je več kot dovolj ne samo za učence in kuharice, še za koga drugega.

Jaz bom rekla, da je šola slabo zorganizirana glede tega. Takim otrokom bi pa vseeno lahko dali za jest, ker oni niso krivi, če so pač starši malomarni in rajši vse zakadijo, kot da bi otroku plačali kosilo, če seveda niso socialni problem. Če pa so, se pa da to uredit, da otrok kljub temu ni lačen.

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: žalostna sem
15.10.2008 19:25:54   
Sonnja
jaz ne bi mogla svojega kosila v miru pojest sigurno da ne.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: žalostna sem
15.10.2008 19:54:53   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: srki


Jaz bom rekla, da je šola slabo zorganizirana glede tega. Takim otrokom bi pa vseeno lahko dali za jest, ker oni niso krivi, če so pač starši malomarni in rajši vse zakadijo, kot da bi otroku plačali kosilo, če seveda niso socialni problem. Če pa so, se pa da to uredit, da otrok kljub temu ni lačen.


Ne, srki, nimaš prav. Šole imajo čisto ok zorganizirano tole prehrano in tudi način plačila. Vendar verjemi, da ljudje "hvatajo krivine" povsod, kjer je mogoče. Žal tako je. Že v vrtcu vidiš, kaj vse eni naredijo, da čim ceneje pridejo skozi. In verjemi mi, da je ogromno staršev, ki igrajo prav na ta socialni čut učiteljev in kuharic, češ, saj mu bodo dali jesti ... Bolano, ampak tako je.

Na šoli, kjer sem delala pred leti, je bilo na koncu šolskega leta čez 2 mio takratnih sit neplačanih računov samo za prehrano. Neplačniki so bili večinoma eni in isti starši in ker takrat šola še ni imela urejenega pravilnika glede neplačanih računov, so tako nekateri otroci dobesedno zastonj jedli par mesecev ali več.
Vem, da otroci niso nič krivi, ampak a se vam to zdi fer do drugih otrok oz. predvsem staršev, ki pa plačujejjo redno svoje obveznosti??? Meni se ne zdi prav. Sploh, če vem, da otrok takih neplačnikov pride 3x na leto v šolo z novim mobitelom in vso sodobno tehnično navlako, z nikecami ipd.

Ja, je hudo, hudo toliko bolj, če gre za majhnega otroka na razredni stopnji ... ampak šola se mora tudi na nek način zaščititi. Ker drugače bi res lahko vsi zastonj jedli (pa ne, da bi imela osebno kaj proti).



(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: žalostna sem
15.10.2008 21:31:59   
blaža
Marsikaj se dogaja v naši ljubi Sloveniji. Tudi to, da mati pripelje otroka in jejo hrano , ki je ostala od drugih otrok v vrtcu na pladnjih. To vem iz zanesljivih virov, ki moja sorodnica dela v vrtcu in mi pove marsikatero žalostno. Zadnjič smo zbirali za oblačila za eno mamico, ki ni imela niti za oblečt novorojenčka, čeprav jaz težko to razumem, ki če ne bi imela bi šla pa kam prosit v teh devetih mesecih nosečnosti, da bi si kaj zrihtala. Nismo vsi enaki.
Smilijo se mi taki otroci kot je blo napisano v tem forumu. Pa žal mi je za take mamice, ki ne morejo kupit na blagajni niti enih bombončkov svojemu otročku, ki zanje ne upa niti vprašat.  Mi imamo pa vsega polne riti.
Vsaj moja dva.
Take zgodbe, da starši nimajo za hrano, ti ostanejo celo življenje. Jaz se dobro spomnem, ko je bla v Slo vojna in moj oče ni dobil par mesecev dohodka, ( ne bom razlagala cele zgodbe), in smo čakali, da se to uredi, pa sta šle moja mama in sestra na rdeči križ po hrano in smo jedli neke kao sire iz konzerve. Niso ble lahke.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: žalostna sem
15.10.2008 22:08:01   
mamči
Ubogo pišče malo. Pa, da se ne najde kje kak kos kruha, kepica krompirja, to je pa tud neverjetno v eni taki veliki kuhinji.
Je pa vedno več takih zgodb in še več jih bo. To imamo zdaj evropo - cene, da ni za živet.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: žalostna sem
15.10.2008 22:10:21   
Anonimen
tole je pa tko nerodna situacija, pridejo na kosilo, pa jih moraš odslovit, da ni plačano.........


Sicer ne razumem, ker je kosilo ze ITAK kuhano.

(odgovor članu maya2)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: žalostna sem
15.10.2008 22:12:47   
Naja30
Res se ogromno hrane vrže stran in znosi domov, pa to Ni plačano. Ker je za odpis.
Situacija je pa res za user posted image . Če bi bila jaz tista kuharica, bi mu ziher dala kosilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: žalostna sem
15.10.2008 22:16:00   
Anonimen
Res se ogromno hrane vrže stran in znosi domov, pa to Ni plačano. Ker je za odpis.
Situacija je pa res za user posted image


Ne vem, ce je ravno za jokat.

Situacija je tako trapasta, da bi nekomu tisto kantico, ki se nosi domov, lahko vrgel v obraz. Potem bi mu mogoce kapnilo, pa ne samo po nosu navzdol. To niso situacije za jokat, ampak za kaj NAREDIT.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: žalostna sem
15.10.2008 22:33:57   
Naja30
Situacija, ko vidiš lačnega otroka, je za zjokat. Ne kuharce, te so za user posted image  ko jih vidiš, kako s polnimi vrečkami odhajajo domov. Za malico pa točno preštejejo vse otroke in dajo točno, da ja ne bo kak višek. To je za kozlat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: žalostna sem
15.10.2008 22:37:01   
Anonimen
Situacija, ko vidiš lačnega otroka, je za zjokat.


S tem njemu cisto nic ne pomagas.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: žalostna sem
15.10.2008 22:37:57   
Naja30
Ja sej pravim, če bi bila tista kuharica jaz, bi mu dala kosilo. Ne pa preverjala, če je plačano. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: žalostna sem
15.10.2008 23:27:13   
kaya2007
Hm, žalostno ja. Samo za tisto eno kosilo bi pa kuharica komot pogledala skozi prste. Koliko hrane pa se vstran zmeče , pa koliko se odnese domov tako na "črno"


točno tako, big deal šenkati malo hrane. precej bolj produktivno, kot pa jamrati in jokati ob situaciji.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: žalostna sem
16.10.2008 7:10:44   
Bubamaraa
ja žalostno......user posted image

maya sam a niso sedaj kosila oziroma en topli obrok na vseh srednji šolah zastonjuser posted image .... Ker vem, da nečakinja hodi na tehnično gimnazijo in prav, da imajo vsak dan super toplo malico zastonj... jim kuha Kum iz Zagorja. user posted image

drgač pa ne vem kako jim ne dajo kosila...ker starši bodo tko al tko plačali celo položnico in verjetno se ne bo nič odštel kosilo, ki ga lačen otrok ni dobil!!!!!user posted image  banda...

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: žalostna sem
16.10.2008 8:27:55   
Bibek
ne vem, če tole čist prav delajo....ker ko smo mi dobili pogodbe o šolski prehrani, je tudi blo napisano, da če starši ne plačajo, otrok ne dobi obroka, pa je prišel inšpektor na šolo, ker je eden od staršev to prijavil in je povedal, da so take pogodbe nične, da mora šola otroku, ki je naročen na kosilo, kosilo zagotoviti, neplačila staršev pa terjati s tožbo, ne pa da otrokom ukinja obrok. Tako da bi moral ta ubogi otroček dobiti kosilo, šola pa naj starše toži oziroma preko izvršbe doseže plačilo...
upam, da bodo zadevo uredili, ker otročki resnično niso krivi, tudi če šola ne dobi plačanih obrokov

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: žalostna sem
16.10.2008 8:48:53   
puncica
Moja tašča je bila kuharca dokler ni sept. šla v penzijo in ja zelo veliko hrane prinesla domov ampak samo zato da se ni stran metalo, ker ji je bilo grozno koliko hrane gre v nič, nekaj časa so jo lahko nosili k prašičem sosedna kmetija kot pomije, potem pa so dobili prepoved, tako je večkrat kaj prinesla domov. Najedli smo se vsi mi 4 pa še tašča pa tast. Je pa res problem to, ker imajo kosila prešteta in včasih se kdo prijavi ki potem ne pride, ne vem kako je to z otroci ampak vem da v vrtcu je treba vzgojiteljici v kuhinjo javit koliko otrok bo imelo zajtrk, malco, kosilo oz. koliko jih je prisotnih verjetno je isto v šoli, zdej če je dobr za jest imajo čist na knap hrano če je pa kaka čorba pa jim ostane še za pol vasi. Pri nas se mi zdi da ne gledajo na to kdo plača in kdo ne. Zdej odvisno kakšen je fantek če se ve da je iz dobre družine potem mu naj pa mama ki ne plača kosila kaj skuha doma, če pa je iz revne družine, sej to se ponavad v malih krajih ve potem bi mu pa sigurno dala za jest.

Kaj naredit nimam pojma je pa res da ko sem še jaz v OŠ hodila smo dobili blokce in smo vsak mesec na blagajni plačal s kešom ali čekom (takrat so še bili) in dobil blokce za cel mesec en na dan uh kako fajn mi jih je bilo podpisovat user posted image tako se mi je zdelo najbolj prav in ni bilo dileme kdo je plačal in kdo ne.

< Sporočilo je popravil puncica -- 16.10.2008 8:58:19 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: žalostna sem
16.10.2008 8:55:43   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

Situacija, ko vidiš lačnega otroka, je za zjokat. Ne kuharce, te so za user posted image  ko jih vidiš, kako s polnimi vrečkami odhajajo domov. Za malico pa točno preštejejo vse otroke in dajo točno, da ja ne bo kak višek. To je za kozlat.


pa **** ste tečne no KUHARCE NESEJO DOMOV HRANO ZATO DA JIM JO NI TREBA STRAN VREČT, a ni bolje da se poje kod pa da se stran meče!!!! In ne vem a ti ni jasno da kdaj kdo tud ne pride na kosilo pa čeprav je rekel da bo sploh pri kakih čorbah se to dogaja, pa tud zunanji so eni kekci naročijo kosilo pol jih pa ni in vsak dan tud ne nosjo domov. JA derem se ker mi gre tole posploševanje tako zelo na živce da bi kr enga zadavla in takale mnenja so mi za kozlat!!!


< Sporočilo je popravil puncica -- 16.10.2008 8:56:14 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: žalostna sem
16.10.2008 8:59:12   
sončnica24
Bogi fantek, se tudi meni smili.

Samo mi smo imeli v OŠ tudi tako kot piše puncica. Plačali smo položnico in potem dobili listek kjer je kuharica delal križce, ko si šel jest. Pa ni bilo nobenih problemov.

Res pa je da bi otrok lahko dobil kosilo saj vejretno ni edini ampak saj šola potem preko odvetnikov toži starše in brez skrbi že najdejo način da jim trgajo denar če ga imajo, če pa ne pa verjetno imajo prehrano zastonj, vsaj v mojem času je bilo tako pa v vrtcih še je tudi.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: žalostna sem
16.10.2008 9:15:09   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: andreja32

OJEJJJJJJJJJJJ.....tole je pa grozno....uboga mala dušicauser posted image .pri nas v šoli ni tako...jesti dobijo pa če je plačano ali ne......šola oz. vodstvo plačilo  ureja  s starši, otroci zaradi tega niso izpostavljeni...in prav je tako...kaj pa je en otrok ,,uržah,,


Krivo je vodstvo šole, ker očitno se da organizirat tako, kot je andreja32 napisala. Lahko se trga s TRR, toži ... Otrok brez hrane ne sme ostati!

Če bi bila jaz kuharica, bi dala otroku jesti, pa če me ven ****nejo takoj.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 16.10.2008 9:16:15 >


_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: žalostna sem
16.10.2008 9:38:32   
CatJa
Zdaj se pa jaz pod Mišni podpišem (si slediva danes user posted image ). Ma ni šanse, da se dolgovani znesek ne izterja tako ali drugače. Očitno ima računovodstvo zaposlene nesposobne ljudi.
Pa če lahko kuharice nosijo domov (nimam nič proti njim, da ne bo pomote), bi lahko tudi lačen otrok dobil svojo porcijo.
Ko sem še jaz hodila v OŠ, je vsak dan prišel gospod s prikolico, kamor je naložil 3(!) velike kante pomij in kolikor mi je znano, je za te moral še plačati. Kolk, ne vem, ampak očitno je bil za šolo to dodatni zaslužek. Kako je danes, ne vem, a ne bi imela srca, da otroku rečem, da ne more dobit za jest.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: žalostna sem
16.10.2008 9:55:37   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Očitno ima računovodstvo zaposlene nesposobne ljudi.


Tu se pa tudi jaz močno strinjam, da se gredo takole, kaj pa potem ko bo položnica plačana a mu bodo kosilo za nazaj dali za domov dodatno  al kako pol gre to?user posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 16.10.2008 9:56:57 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: žalostna sem
16.10.2008 10:08:53   
Mia007
Žalost!user posted image

Ne vem kaj bi rekla. Tudi sama sem se z otrokoma znašla v taki situaciji. Ni kaj, moraš stopiti do socialne delavke, prinesti vse papirje in zrihtati, da se otroku ne bi to zgodilo, kar se je temu fantku. Če ni, nimaš kje vzeti. Zato obstajajo ti postopki subvencije.

Zelo mi je poznano kako je, ko ostaneš sam,(mož mi je umrl) z dvema otrokoma na cesti, brez strehe nad glavo in skačeš od hiše do hiše, če bi ti kdo dal stanovanje v podnajem.  In kaj vse  to potegne za seboj? Mislim, da  ni potrebno razlagati.

Da pa po 10 letih, 3 razpisih za socialno stanovanje, še vedno živimo pri moji mami in še vedno smo nesrečen primer družine. Moja želja je bila po smrti moža z otrokoma se nekje vgnezditi in skrbeti v miru zanju. Do danes mi to še ni bilo omogočeno, leta pa tečejo. Za se zjokat!user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: žalostna sem
16.10.2008 10:19:51   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

[ Krivo je vodstvo šole, ker očitno se da organizirat tako, kot je andreja32 napisala. Lahko se trga s TRR, toži ... Otrok brez hrane ne sme ostati!



Ja, saj se da trgat s TRR, pa toži se tud lahko. Meni pa se vseeno dozdeva, da pri nekaterih ni kaj tožit in kje trgat, ker enostavno nimajo denarja.
Tako žalostno, kot zgodba od Mie007.
Takim družinam bi morali zagotovit vsaj tisto osnovno, pa saj vemo kako slabo delujejo ti sistemi.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: žalostna sem
16.10.2008 10:22:45   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Očitno ima računovodstvo zaposlene nesposobne ljudi.


Tu se pa tudi jaz močno strinjam, da se gredo takole, kaj pa potem ko bo položnica plačana a mu bodo kosilo za nazaj dali za domov dodatno  al kako pol gre to?user posted image


Meni se pa zdi zelo grdo, da takole "zmerjate" ljudi z nesposobneži. Ja, ja, saj vemo, da smo v šolstvu vsi nesposobni, od kuharjev do učiteljev ...user posted image Samo nekaj bi vas vprašala - pa pustimo zdaj ob strani, da so tukaj v igri otroci in bla bla bla - a ve v službi tudi vse delate čisto po svoje, mimo navodil šefov in sistema?
Sem prepričana, da ne; da stvari naredite tako, kot vam nadrejeni naročijo, kot je zapisano v pravilniku itd. Res ne vem, v čem naj bi bila služba neke šolske kuharice ali računovodje kaj drugačna.

Se pa strinjam, da bi bil lahko sistem plačevanja šolske prehrane drugačen, pravičnejši. Osebno bi se mi zdelo najbolj fajn, da starši plačajo položnico v naprej, s potrdilom o plačilu dvignejo npr. 20 bonov, ki jih otrok potem tekom meseca porabi, če pa jih ne, jih pač prenese v naslednji mesec, pa potem, ko jih porabi, starši spet s potrdilom o plačani položnici dvignejo nove -  ala sistem študentskih bonov. res je, da bi v tem primeru spet prihajalo do presžkov hrane, ampak do tega prihaja že tako ali tako.



(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: žalostna sem
16.10.2008 12:59:51   
mala maja
hudo in se strinjam, da bi lahko kuharica dala fantičku svoje kosilouser posted image user posted image , pa tudi če bi mu dala kosilo kar tako ker ga tako in tako full ostane.

In starši. Bog ve kakšna situacija je v družini. Sama sem se v 5 letih 3x znašla na robu preživetja, brez prihodkov. Šolske prehrane in vrtca nismo imeli plačano več kot celo leto. So nas terjali, bilo me je sram, sem plačaka kolikor sem mogla vsak mesec in ko sem stvar finančno uredila sta bili prvi položnici šola in vrtcec amapk našim otročičkom so vedno dali za jest.user posted image  user posted image Nikoli ni noben mali prišel lačen ker ni smel jesti ker mami in ati nista plačala položnice.user posted image user posted image user posted image  In bog mi daj da se nikoli ne znajdemo v taki situaciji.


In tale način s boni se mi zdi super ideja.user posted image user posted image  Tako nisi omejen a bo imel otrok samo malico, ali tudi kosilo, sploh če gledamo glede prilogoditve glede na ure po urniku-amapk to je druga tema.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: žalostna sem
16.10.2008 14:29:06   
CatJa
Nejcko, mi je zelo žal, da si takole osebno vzela to. Nihče ni govoril o tem, da ste v šolstvu slabi, ne kuharji ne učitelji.
Vsak finančnik in računovodja pa upam da pozna instrumente, kako izterjati zapadli znesek, sicer je res boljše, da takega dela ne opravlja. In očitno se takemu, ki dobi položnico, da izterjat. Tisti, ki je ne dobi, predvidevam, da ima njegov otrok subvencionirano prehrano.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?