nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Jaz bom rekla, da je šola slabo zorganizirana glede tega. Takim otrokom bi pa vseeno lahko dali za jest, ker oni niso krivi, če so pač starši malomarni in rajši vse zakadijo, kot da bi otroku plačali kosilo, če seveda niso socialni problem. Če pa so, se pa da to uredit, da otrok kljub temu ni lačen. Ne, srki, nimaš prav. Šole imajo čisto ok zorganizirano tole prehrano in tudi način plačila. Vendar verjemi, da ljudje "hvatajo krivine" povsod, kjer je mogoče. Žal tako je. Že v vrtcu vidiš, kaj vse eni naredijo, da čim ceneje pridejo skozi. In verjemi mi, da je ogromno staršev, ki igrajo prav na ta socialni čut učiteljev in kuharic, češ, saj mu bodo dali jesti ... Bolano, ampak tako je. Na šoli, kjer sem delala pred leti, je bilo na koncu šolskega leta čez 2 mio takratnih sit neplačanih računov samo za prehrano. Neplačniki so bili večinoma eni in isti starši in ker takrat šola še ni imela urejenega pravilnika glede neplačanih računov, so tako nekateri otroci dobesedno zastonj jedli par mesecev ali več. Vem, da otroci niso nič krivi, ampak a se vam to zdi fer do drugih otrok oz. predvsem staršev, ki pa plačujejjo redno svoje obveznosti??? Meni se ne zdi prav. Sploh, če vem, da otrok takih neplačnikov pride 3x na leto v šolo z novim mobitelom in vso sodobno tehnično navlako, z nikecami ipd. Ja, je hudo, hudo toliko bolj, če gre za majhnega otroka na razredni stopnji ... ampak šola se mora tudi na nek način zaščititi. Ker drugače bi res lahko vsi zastonj jedli (pa ne, da bi imela osebno kaj proti).
|