Anonimen -> Pasta rustica (15.10.2008 9:41:28)
|
250g bucatinov, 1L pasiranega paradižnika, 10 komadov češnjevih paradižnikov,, 2 stroka česna, sol,peperončino,origano,olivno olje po vaši želji, 100 g droptin in po želji nariban parmezan in za boljši okus tudi po želji nariban ovčji sir. Pasiran paradižnik zlijte v skledo in primešajte še majhne paradižnike, ki ste jih prej prerezali na pol. dodate še začimbe:strt česen, sol peperončino, origano, 2 žlici olivnega olja. Pustite počivat nekaj časa, da se paradjz aromatizira z začimbami. Medtem skuhate bucatine in pozor ne preveč, morajo biti al dente. Pripravite pekaš, zlijte nekj pripravljene omake, sloj bucatinov, potresete z siri, ponovite slojitev vse dokler vam ne zmanjka sestavin. Pripravljeno hrano položite v vročo pečico, da se gratinira nekaj minut.
|
|
|
|