Gosta hrana (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

niki5 -> Gosta hrana (19.3.2005 23:15:24)

Ko ste začele z dodajanjem, koliko so na začetku, prve dni pojedli vaši dojenčki, žličko kašice ali so imeli večji apetit? In kako se je stopnjevalo? Kako so sprejemali nove okuse?

ZARA -> Gosta hrana (20.3.2005 7:27:38)

oj niki...zacela sem pri 4 mesecih,z babano,korenjem,jabolkom...po par zlick,vsak dan vec...Zara ima rada vse...Se je pa na zacetku precej pacila,nikol pa mi ni hrane pljuvala ven...
Uglavnem problemov skor ni blo...

lp

buči -> Gosta hrana (20.3.2005 7:49:10)

Mi smo začeli pri 4. mesecih z zelo redko riževo kašo. Je ostalo v ustih bolj malo, mogoče 2 žlički. Potem pa jabolko, banana, itd. (kakšno hrano uvajaš v katerem mesecu si poglej na enem od prejšnih forumov, sem nekaj skupaj zbrala). Se mi je zdelo, da ni bil najprej navdušen nad gosto hrano, zdaj je pa najbolj priden, ko je. Po steklenički pije le še zjutraj mleko, pa še to se mi zdi, da se tako zelo utrudi, da vmes kar počiva. Se mi zdi, da bomo tudi ta obrok zamenjali s takim na žlico.

Veliko užitkov in popackanih slinčkov ti želim!! Pa ne pozabit poslikat vseh podvigov!!

:kuza:

niki5 -> Gosta hrana (20.3.2005 9:09:05)

Dva dni nazaj sem mu dala zvečer riževo kašico in jo je pojedel 1 žličko, včeraj skoraj dve, v bistvu gre pa več ven kot notri :) Sem upala, da bi šlo to kaj hitreje kot po žličko na dan :zmeden2:
Sem mu pa dala da je imel tudi svojo žličko pa si jo tako močno v usta potisne, da se skoraj zadavi, najbolj všeč mu je bilo pa da je skodelico, v kateri je rižek, lizal :)-

Bejba -> Gosta hrana (20.3.2005 9:40:05)

Mi smo tudi začeli pri 4.mesecih. Ker sem videla kako naš rad je, se nisem ravno dosti ukvarjala s tem, da gremo počasi vsako hrano po eno žličko. Potem bi lahko uvajala do enega leta :)-. Tako sedaj pri 5 mesecih in 1 tednu jemo že skoraj vse, kar lahko - riževe kašice, raznovrstno zelenjavo, sadje, Fruckhcwerge,....In vse lepo poje. Na začetku se je davil z zelenjavo, sedaj mu gre pa tudi ta že lepo v rito :)-, samo mami jo mora malo posolit, da dobi vsaj nekaj okusa ;).

Pa srečno!

LP, Bejba

Willson -> Gosta hrana (20.3.2005 10:33:59)

O tem je bilo že dosti govora! Pa ti napišem link, če se ti da brati!

http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/knjiga_alergije/uvajanje_goste_hrane.php
lp

Willson -> Gosta hrana (20.3.2005 10:39:01)

JOOJ, to je pravi link, ne vem kaj se je tisto zgoraj prikazalo, se opravičujem! Lp

http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/knjiga_alergije/uvajanje_goste_hrane.php

puncica -> Gosta hrana (20.3.2005 21:22:03)

Najprej žlička dve, čez dva dni pa že pol tamalega fruteka, no hitro je napredovala. Zdaj pri 9 mescih pa poje tričetr tavelikega fruteka.

Stran: [1]