tlb -> RE: KATERE TABLETE? (7.3.2009 17:47:03)
|
No, vprašanje je bilo sicer zastavljeno pred kar nekaj časa, morda pa bo odg. še komu koristil; tabletka se imenuje MIFEPRISTON, ki nekak "hormonsko" povzroči splav. Zaužiješ ga pač na nek dan, nato pa ti v bolnici čez 2 dni v nožnico vstavijo tabletke prostaglandinov, ki omehčajo mat. vrat in se vsebina maternice lažje izprazni. Kolikor mi je znano (oz. so mi pač povedali na gineko), se lahko dela splav s to tabletko do 7. tedna nosečnosti, kasneje pa ne več, zaradi prevelike velikosti ploda in je potrebna abrazija (oz. lahko se dela medikamentozni splav, če je plodek npr. še v 9. tednu zelo majhen, ker se ni razvil). Ergotyl kapljic pa res ni več, ampak ti lahko v bolnici dajo injekcijo tega zdravila v tazadnjo ali se mi zdi celo v žilo, in le-ta povzroči krčenje maternice in posledično izločanje vsebine maternice. Dajo pa to tudi po abraziji, če močneje krvaviš. eto, sem napisala, koliko se še spomnim, ker sem na svojo veliko žalost dala vse omenjeno skozi..... Lepo bodite! Pa čim več srečnih nosečnosti s hepi-endom želim!
|
|
|
|