|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NUHALNA
14.10.2008 14:10:17   
Anonimen
Pozdravljene,

Moram vam povedat, da sem po rezultatih nuhalne zelo prestrašena in sicer so bili rezultati pri nuhalni 1:1850, dala sem še kri, sedaj pa so razultati slabši in sicer 1:630.
Tako me je strah, govorila sem z zdravnico in mi predlaga še pregled v 21. tednu.
Prosim za pomoč.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NUHALNA
14.10.2008 14:17:19   
borabara
jaz sem imela pri prvem še slabš in to 1:216 zatilna guba je merila kar 3,1 mm. Jaz sem dobla napotnico za ljubljana ker mi je na tak slab rezultat pripadla amnio!!!!

Tud jaz sem bila čist žalostnauser posted image
pa ful sem se te nuhalne veselila, me je pa tak razočarala.......

Na amnio so mi potrdili da je vse b.p. in rodila sem zdravega fantka 3 tedne prekmal!!!

Zdej sem drugič nosečla in sploh nisem šla na nuhalno, ker je to statistika mi je rekel dr. Pušenjak, sem se pa kar direkt prijavla na amnio.

Ne delaj panike, pejt še na kak pregled in po kako mnenje drugega ginekologa, to včasih super pomagauser posted image

lp
nin@

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2008 14:44:16   
AKP
Sta mi isto povedali, dve kolegici. Na nuhalni sta imele obe ful slabe rezultate in sta odšli na amniocintezo, katera je pokazala, da je vse OK. Obe že imate zdrave user posted image .

(odgovor članu borabara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2008 15:10:38   
Anonimen
jaz sem imela podobne rezultate. seveda si v šoku.

jaz sem po 15. tednu dala še kri za četverni test (ta je bil nadpovprečno dober) in pa pri 17. tednu na dodatni UZ k specilcu!, da na ven pogleda plod, če je vse ok (za večje motnje se lahko kaj vidi že na plodu) - niso odkrili nič negativnega. tako da na AC nisem šla. če si preveč panična (ali si otroka z DS ali čem podobnim ne predstavljaš) pojdi na AC.

kakšen pregled boš ti imela v 20. tednu? lahko razložiš?

vse dobro ti želim!

(odgovor članu AKP)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.10.2008 16:00:26   
poli*
Trisomija 21.............   1: 8203
Trisomija 13+18..........1: 117660

Guba na zatilju: 1 mm
12t+4dni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.10.2008 16:19:56   
Anonimen
Na ultrazvočni pregled v 21. tednu mi je rekla ginekologinja naj pridem, ker se takrat vse da lepo videt.

(odgovor članu poli*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.10.2008 16:20:30   
Anonimen
Poli super rezultati, kaj pa si mi s tem hotla povedat??

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.10.2008 16:23:54   
poli*
Povedat? Nič, samo za primerjavo, ker tudi jaz nisem takrat vedela, koliko je razpon teh številk. Potem sem pa eno kolegico klicala, da mi je povedla njene..
upam, da ni zdaj kaj narobe?!
Drugače pa srečno- boš videla, da se bo vse rešilo kot je treba

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.10.2008 16:32:55   
poli*
hmm, sem šla še enkrat nazaj brat od začetka.... zgleda,da imam že dvojni vid in sem nekje videla vprašanje: kakšni so bili pa vaši rezultati.. joj joj, bo treba dol z računalnika. Nč, oprosti še enkrat, če se ti je zdelo vse skup čudno

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.10.2008 19:14:01   
Abra
Čisto brezveze je primerjat "rezultate", saj smo različno stare in imamo zato že v začetku različne rizike. Anonimna, nisi povedala, koliko si stara oz. kakšen je bil osnovni riziko. Tveganje je še vedno majhno, je pa vprašanje, kakšno si sposobna sprejet. Samo amniocinteza ali biopsija horionskih resic ti bo ovrgla oz. potrdila sum na kromosomsko napako. Aja, DHT je lahko tudi lažno pozitiven, če si npr. zanosila v ivf postopku in to pri izračunu ni bilo upoštevano.
Uz pregled v 21. tednu je morfologija, ki ga imamo vse nosečnice, ni pa rečeno, da bi na njem tudi odkrili DS.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.10.2008 19:46:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Abra

Čisto brezveze je primerjat "rezultate",

Le zakaj???!!

(odgovor članu Abra)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
14.10.2008 21:27:48   
plodek
Mogoče v pomoč in v večje razumevanje kaj in kako pri nuhalni svetlini ( če nama še kdaj uspe nuhalne ne bova spustila):

http://www.ringaraja.net/forum/povi%C5%A1ana_nuhalna_svetlina/m_2491407/tm.htm

< Sporočilo je popravil plodek -- 14.10.2008 21:32:08 >

lep pozdrav in sončen dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.10.2008 21:04:27   
pajek
Pozdravljena Plodek !!!

Zelo, zelo sem se razveselila, ke sem te spet zagledala !!! user posted image
Želim ti vso srečo in da bi kmalu zagledala user posted image  !!!!
Pajek

(odgovor članu plodek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.10.2008 21:16:26   
Anonimen
Zdej sem drugič nosečla in sploh nisem šla na nuhalno, ker je to statistika mi je rekel dr. Pušenjak, sem se pa kar direkt prijavla na amnio.

Jaz vam svetujem le to... če veste da otroka z DS ne boste mogle sprejet oz si prihodnosti z njim ne predstavljate, potem se odločite za AC, čeprav je draga k user posted image .
Nuhalna ti da verjetnost in veliko teh je tudi lažno negativnih. Pri meni je tako; verjetnost več kot 1:4000, zatilna guba 1,8mm. Sedaj bijem boj s svojim sončkom, ki je več v bolnici k doma; ima DS. Ampak vedite da imajo ti otroci v večini se veliko drugih zdravstvenih težav(srce, epilepsija, čreveseje...)- ne vsi, veliko pa; in ni lahko.
Amoak to je sedaj moj primer in upam, da je takih malo

(odgovor članu borabara)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
23.10.2008 12:17:20   
viledka
meni je dala zdaj nuhalna in dvohormonski test rezultat 1:15. Ginekolog je priznal, da je to najslabsi rezultat kar jih je do sedaj videl. Imam otroka, ki se ni dopolnil 2 let in pri njemu nisem sla na nobene teste, ker sem proti splavom in sem rekla da sprejmem takega kot je. Tokrat sem se odlocila za teste in vse me postavlja pred odlocitev kaj naredit ce AC vse to le potrdi. Zivimo proc od starsev in moz je veliko v tujini in bojim se, da bi s sprejetjem otroka z DS prikrajsala starejsega. Poleg tega si zelim veliko druzino, ki si jo potem ne bi mogla "privoscit".
Mi je pa ob tem čakanju in teh trenutkih zelo hudo in kar ne morem verjet da se to res dogaja.
Prosim za nasvet....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.10.2008 14:29:37   
anchika
me je kar pretreslo ko  tole berem. Nimam besed.
Jaz nisem šla na nuhalno  ne v prvi nosečnosti in ne zdaj. Imam zdravega fantka in upam da bo tudi z drugim vse vredu. Sprejela ga bom takega kot bo zato tudi nisem šla na dodatne preglede, ker npr. da bi pokazalo kak % da bi bilo kaj narobe se bi le celo nosečnost sekirala pa bi lohk blo res kaj narobe. Poznam primere ko so bili izvidi nuhalne zelo slabi pa imajo zdrave otročičke, vendar te mamice so celo nosečnost bile v stresu in zelo živčne.

Upam na najbolje zame in za vse vas

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?