dvojčica -> nizka rodnost v SLO (19.3.2005 20:09:31)
|
Pika, se čisto strinjam s tabo, da v situaciji kot si (smo - čeprav je meni končno uspelo), vidiš stvari drugače. Jaz si želim 4, pa sem vse bolj skeptična glede tega. Komaj sva prišla do zanositve, jaz sem sedaj na zavodu, prihodka malce manj (glede na preteklost) in že razmišljam, kako bomo skoz zvozil. Pa sej bomo, sam mi ne da miru. Jančika ima prav, mislim, da se včasih po nepotrebnem sekiramo. Če pogledam stare mame, ki imajo mizerne pokojnine, pa veliko znosijo v cerkev, pa še vedno dajo vsak mesec tudi nama kar precej, me kar stisne v grlu. Zares jih občudujem, kako znajo z denarjem, pa kako so skromne v svojih željah oz. potrebah. Kar pa se tiče dvigovanja rodnosti z ukrepi v SLO, je pa porazno. A misliš, da bodo izenačitve različnih porok sedaj kaj doprinesle k temu? Po pravici - dvomim. Pa dodatni davki... To so do sedaj meni eni najbolj "neverjetnih" poskusov dviga rodnosti. Mislim - HALO!!! Naj si mal pogledajo knjige o demografiji in ukrepih držav za dvig rodnosti. Prvo kot prvo, pa naj malce bolj financirajo neplodnosten klinike in omogočijo čim več brezplačnih postopkov. Jaz sem tudi dolgo časa molčala, da imava problem za zanositev. In na koncu sem prvi povedala taki, ki me je dvignila (čeprav je največji radio tod okoli) s svojimi izjavami in izzivanji, kje so otroci. Se trudiva, če ne gre ne gre, lahko pa kaj prispeva za umetni postopek! Nobenih vprašanj več - ker se poleg vsega "razumevanja" stvari, ne strinja z umetnimi postopki, kaj šele posvojitvijo... NO COMMENT. Od takrat naprej vsakemu povem, da imava (ali pa sva imela) problem neplodnosti. Upam, da bo uspelo tudi kasneje... Drži se Pika, želim ti čimprej in potem čim več, saj veš...otročkov. Lp, dvojčica
|
|
|
|