MojcaMP -> Pomoč-Noče in noče zaspati! (19.3.2005 20:41:26)
|
Zivjo, pri nas je tudi nekaj casa trajalo, da se je enostavno receno "naucil" zaspati tudi cez dan. Sama sem mislila, da pac ko je dojencek zaspan, da zapre oci in zaspi...haha,vsaj pri nas ni bilo tako. Treba ga je nauciti...vsaj tako sem brala v kar nekaj clankih. Torej mi smo se odlocili za eno taktiko in pri tej vztrajali z raznimi "stosi". Nasa odlocitev je bila, da bo tudi cez dan zaspal v svoji posteljici in potem smo ga kaksne 2 tedna uspavali s pomocjo dude,ce pa ni slo, je vcasih pomagala se glasba za dojencke, duda "namocena" v caj, drzanje za rokico, razne kombinacije tega ... v skrajnem primeru pa kapljica "vetrovnih kapljic proti krcem-zelo sladko" na dudo ali pa voznja v vozicku. Zdaj na sreco tudi cez dan ni tezav, ceprav se mi je pa ravno v tvojem casu ali pa kaksen teden kasneje ze mesalo, ker se je od utrujenosti tako jokal, da sva bila oba "iz sebe" pa ga nisem razumela, kako bi on rad zaspal. Zdaj je najveckrat tako, da ko postane zaspan zeli imeti mir in dudo in zaspi v roku 5 minut. Pri enem mesecu pa moras uspostevati tudi, da rabi veliko blizine in pestvanja/nosenja/zibanja. lp Mojca
|
|
|
|