voziček (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

nia5 -> voziček (13.10.2008 13:58:32)

Kdaj ste dale [sm=duda.gif] v športni del sedeža, mi še sicer imamo košaro, ki se da dvignit, vendar mala se še kr vleče gor. Samostojno čist še ne sedi, tako da bi jo dala v športni del malo bolj položno-stara bo 5m; se vam zdi prehitro?

teja28 -> RE: voziček (13.10.2008 14:13:14)

po moje jo lahko prestavis in naslonjalo malce dvignes. Mi smo tudi nasega ze precej zgodaj dvignili, ceprav naj ga po priporocilih ne bi, vendar se je takoj bojle pocutil v vozicku. Vse je stvar presoje.

maxi133 -> RE: voziček (13.10.2008 14:13:28)

Mi smo našo dali pri 4 mesecih.... Sem dvignila naslon lih eno stopnjo pa je ful uživala ker je okrog gledala...

nia5 -> RE: voziček (13.10.2008 14:24:31)

Ja dvignjena je itak že en čas, jaz sprašujem če košaro zamenjam z športnim delom, ki je bolj za sedet?

maxi133 -> RE: voziček (13.10.2008 14:33:44)

Ja sej, jst sem jo iz košare v športni del prešaltala pri 4 mesecih... Tut športni del gre prav v raven položaj (vsaj meni), tko da sem ji dvignila v prvo pozicijo...

livia -> RE: voziček (13.10.2008 14:57:39)

To je pa čist od otroka odvisno, kako je njemu všeč.

Naša prva je bila firbec in je že pri 2,5 mesecu bila v športnem delu. Pediatrinja mi je takrat rekla, da lahko z minimalnim naklonom.
Ta druga je pa skoraj do 6 meseca lepo zdržala v košari.

Anonimen -> RE: voziček (13.10.2008 17:55:05)

Mene tudi mocno zanima ta dvig vozicka.Kmalu bo imela 5m,sem pred kratkim odstranila kosaro,ima pa samo tri varijante dvigovanja;al cisto v leze,potem neka srednja varianta,pa popolno sedenje.Tamala v vozicku ni najbolj srecna,ker mora lezati,tako da jo vecinoma nosim,vozicek pa prazen potiskam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .
Ce ji nastavim sr.dvig,koliko casa potem lahko tako sedi? Naklon je pa tam okoli 70°:

Tisana -> RE: voziček (14.10.2008 9:27:08)

Otrok naj se ne bi posedal, dokler ni sposoben sam sedeti (tako so nam rekli v RA).Mi smo dali našo v športni del pri slabih 6 mesecih - vendar smo dvigovali naslonjalo samo za eno stopnjo (ima pa 3), tako da ni bila čisto v leže, vsede pa tudi ne.

evi28 -> RE: voziček (14.10.2008 9:37:20)

Jaz sem ji naslon dvignila pri nekje njenih 5,5 mesecih, ker se je začela dvigovat v vozeku, prej pa je lepo ležala not. Ji je pa soseda naslon dvignila že pri kakih 3 mesecih, kar se je meni zdelo čisto prekmalu, sploh ker sem videla, da mala niti približno ne zna sedeti in je bila cela sključena v vozeku. Sem pa na MONu zasledila informacijo, da ji, ko jo posedeš v vozeku, podložiš kolena, da je v nekem takem položaju, kot v lupinici.

ursalara -> RE: voziček (14.10.2008 9:37:33)

Iz košare je šla pri 4 mesecih!Samo sem samo počasi dvigovala naslone imamo tri nastavitve naslonov,šele pri 6-7 mesecih je sedela čisto pokončno v vozičku!

simin -> RE: voziček (14.10.2008 9:40:22)

mi smo našega prestavili v športni del pri 4,5 mesecih, ker enostavno v košari ni več zdržal, skos eno jamranje, pa nerganje, pol pa kot bi odrezal. v športnem delu smo naklon dvignili nekje na sredino, tako da ni ne sedel, ne ležal, je pa lepo videl okoli sebe in sprehod je ponovno postal čisti užitek. včasih še jest pozabi, tko mu je všeč![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jelcy -> RE: voziček (14.10.2008 10:27:33)

Mi smo nasega prestavili pri 4 mesecih, ker je kosaro ze krepko prerasel...je imel pokrcene noge not. V sportnem delu full uziva, je pa spuscen tako, da lezi pa se nic ne buni, ker ne gre do konca dol, pa noge da na stango in brca po njej....
Vsako toliko mu dvignem naslonjalo, ko pa vidim da leze dol, mu spustim, ker ocitno ga se hrbtenica ne drzi...imel bo pa kmalu 6 mesecev.

Stran: [1]