Zamašen nosek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lion -> Zamašen nosek (13.10.2008 9:09:22)

Kaj naj še naredim, moja princeska ima zamašen nosek. Parkat na dan ji nos čistim s fiziološko raztopino. Pa vidim da ne gre vse ven.Posledično težko sesa mleko. Je polno dojena. Stara 3 mesece.

Še nekaj, ali ima morda katera tel. št. Koroških lekarn za vetrovne kapljice?

l.p.




nia5 -> RE: Zamašen nosek (13.10.2008 11:05:04)

Nabavi si baby-vac, nam potegne vse ven, tel od koroških lekarn pa je: 02/87 70 730




livia -> RE: Zamašen nosek (13.10.2008 15:58:48)

Čiščenje noska s fiziološko:
- čisti tako, da otrok čim bolj sedi
- v nosem moreš ulit toliko fiziološke, da skozi drugo nosnico ven priteče (najbolje z inekcijo 5 ali 10 ml)
- ostanke potegni ven z aspiratorjem (jaz imam Narhinel)

Jaz sem taka navodila dobila na infekcijski kliniki, saj ne, da bi koga učila kako se čisti nos. Včasih tudi jaz nisem znala.




rija -> RE: Zamašen nosek (13.10.2008 16:05:28)

definitivno baby vac...da ne boš dvakrat kupovala aspiratorja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

www.babyvac.si




livia -> RE: Zamašen nosek (13.10.2008 17:56:57)

Kako pa na dopustu ali obiskih čistite nos s tem Babyvac-om? A sesalec s sabo nosite? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ne, sej ziher je cool, samo se mi zdi nepraktičen ravno zaradi sesalca. A ponoči sesalec privlečete v sobo in zbudite celo družino, da očistite nos.
Meni je Narhinel zakon.




rija -> RE: Zamašen nosek (13.10.2008 18:12:22)

se pač matramo podobno kot z narhimelom, saj je podoben princip[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ko je pa otrok tako bolan, ga pa ne vlačim po obiskih....
edino ko je sesalec pri roki, se pač ne moreta primerjati....




rozica984 -> RE: Zamašen nosek (13.10.2008 21:48:23)

Živjo!
Pri meni je bilo isto. Mleko mi je zavračala, še po šestih urah mi ga je zavrnila, ponoči se mi je zbujala na eno uro,... Potem sem pa po nasvetu moje sestre kupila baterijski aspirator, in ji je ogromno svinjarije ven potegnil. In potem smo spali lahko 10 ur brez bujenja! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Tako da jaz ti priporočam tak asprator. Je zelo tih, pa zmerom ga imaš pri roki. Jaz ga imam od Lanaform, pa ima še glasbo zraven. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Stane pa 40 evrov, sam mi ni nikol žal, da sva ga kupila!




Mesečnica -> RE: Zamašen nosek (14.10.2008 11:00:49)

Midva sva pri našem prvem bučku preizkusila električni spirator in aspirator na vdih. Oba sta še kar v redu oz. oba uspeta iz noska potegniti nekaj smrklja, vendar je bilo pri nas čiščenje noska kljub temu zelo mukotrpno opravilo. Mali se je upiral na vso moč, pri aspiratorju na vdih ti zmanjka sape, da bi do konca ven potegnil smrkelj, še zlasti tistega, ki je bolj globoko notri, električni aspirator tudi ni bil dovolj močan ... Skratka, muka za malega in za naju. Če sva bila oba z možem doma, je še nekako šlo, ker je eden držal otročka, drugi pa je čistil nosek, če sem bila pa sama, pa ni šlo, nisem imela dovolj rok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] , ko se je mali začel upirati.

Zdaj sva kupila baby vac in sva res zadovoljna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Ne moreš verjeti, kaj vse pride ven iz noska! Tudi mali se je nehal upirati in stoično prenaša čiščenje noska. Še sploh pa se je baby vac dobro obnesel pri našem drugem pikcu, ki je nahod staknil (nalezel se je od bratca) že pri 8 dneh. Nosek smo redno čistili z baby vacom in v manj kot tednu dni je bil OK [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .

Torej: električni aspirator in aspirator na vdih baby vacu ne sežeta do kolen! Midva ju imava samo še za "rezervo", za takrat ko baby vaca ne moreva uporabiti (npr. ko smo nekje zunaj/pri babici ipd., pa nas preseneti smrkelj).




Ayo -> RE: Zamašen nosek (14.10.2008 17:29:54)

Priporocam ti vlazilec zraka!
Super, enostavno in ucinkovito! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




rija -> RE: Zamašen nosek (14.10.2008 23:53:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

Priporocam ti vlazilec zraka!
Super, enostavno in ucinkovito! [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]


se strinjam, da v celotni zadevi nekoliko olajša vse skupaj....mi ga s pridom uporabljamo, pa kakšno po-ho olje dam noter....vendar noska žal ne spuca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




ZmajTolovaj -> RE: Zamašen nosek (15.10.2008 20:03:25)

Če ni sesalca, pač uporabim baby-vac tko, da z usti potegnem, saj vse ostane v tisti cevi. Pa ogromno fiziološke, ja - da skozi drugo nosnico ven priteče. Obvezno. Tiste niveine ampule niso nič. Jaz imam kar 2dcl flaško iz sanolaborja.




Anonimen -> RE: Zamašen nosek (15.10.2008 20:56:26)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

definitivno baby vac...da ne boš dvakrat kupovala aspiratorja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

www.babyvac.si



Tako je!




Stran: [1]