Obseg trebuščka (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Prvosonce -> Obseg trebuščka (13.10.2008 8:30:57)

Pozdravljene!

Mene pa zanima kakšen obseg trbuščka imate tiste, ki ste nekje v 32, 33 t al pa koliko ste imele obseg na koncu? Kdaj (v katerih tednih) se je obseg najbolj povečal?

Sama imam obseg 91 cm čez popek (32t 1d), ali se vam to zdi malo? Vsi mi govorijo, da imam majhen trebušček? Ali je to tudi povezano z velikostjo otroka? Zadnji UZ sem imela pri 24t in je bil otrok normalno velik, zdaj mi pa UZ več ne pripada, pa me malo skrbi ali otroček v redu raste?

No hvla lepa za odgovore in izkušnje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

LP

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.10.2008 8:54:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

veseli trebušček -> RE: Obseg trebuščka (13.10.2008 9:05:30)

jaz sem glede nosečnosti šele na začetku,za prejšnjo pa se ne spomnim,sicer pa vem,da sem imela pri prvi nosečnosti zelo velik trebuh. Sicer pa je odvisno kako veliki je otrok in kako otrok leži.Mislim,da se ženske pri tem zelo razlikujemo.
Ni pa mi jasno zakaj nimaš več ultrazvoka???

Prvosonce -> RE: Obseg trebuščka (13.10.2008 9:14:00)

Ker hodim k ginekologu, ki se drži načela, da v nosečnosti pripadata samo dva UZ prvi (potrditveni) in morfologija. V 24t sem plačala 3D4 UZ, pri svojem G pa sedaj nimam več UZ. Ne vem, verjetno bom še kakšen UZ plačala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Dejansko ti od morfologije naprej ne pripada več UZ, če ni kaj narobe in se G tako odloči ....

Mi je ful žal, da ne hodim k G, ki naredijo malo več UZ ...

Ampak sej to nima veze z obsegom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Tale obseg me kar tako iz firbca zanima, da malo počvekam .... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

LP 

Anonimen -> RE: Obseg trebuščka (13.10.2008 9:14:32)

Jaz sem imela mini mini trebušček. Enkrat sem že pisala, kako mi ej prodajalaka še ne mesec pred rokom rekla,d a se nama čist nikamor še ne mudi z nakupi (ko sva rekla da samo firbcava - amapak zato, ker sva že vse imela doma). Ko smo trije čakali na CTG, pa je dve poklicala naprej in vstanemo tri, pa mi ena izmed teh dveh reče, pa ja nimate tudi vi že CTG-ja (jaz pa že čez rok). Skratka kdor je imel 5 minut časa mi ej povedal, da je moj buši majhen, tud obseg ni bil velik, pa še po UZ-ju so me strašili, d aje otrok zahiranček (premajhen in prelahek), pa se je rodil fant velik 53cm in 3490g. Torej? Panika za brezzveze!

No, sedaj sem drugič noseča in je moj buši bistveno večji kakor prvič (no, tudi ni tako dolgo nazaj od prvega porod in so trebušne mišice še malo ohlapne) pa imam obseg trebuha že 103cm. Če pogledam slike iz prve in druge nosečnosti imam sedaj še za 2-krat večji trebušček. Takšnega kot imam sedaj v 20t, sem prvič imela v 30t. Torej je tudi odvisno kje nosiš. In sedaj me non-stop boli križ, v prvo pa sploh nisem vedela za te težave.

veseli trebušček -> RE: Obseg trebuščka (13.10.2008 9:23:45)

No nevem kako je s tem,jaz imam enkrat na mesec ginekologinjo in takrat mi VEDNO naredi ultrazvok in tako je bilo tudi prvič.

JJASNA zanimivo,tako pač je vsi ponavadi kar po obsegu trebuščka nekoga obsodimo v katerem tednu je,čeprav to kot kaže velikokrat ravno ne drži.

Hope2 -> RE: Obseg trebuščka (13.10.2008 9:29:24)

Obseg trebuha čez popek nobenemu nič ne pove, zato te G tudi nikoli ne meri okoli trebuha. Pomemben je podatek oz mere od konca sramne kosti pa do konca maternice. Ta mera ti pove veliko več, tudi če je z otrokom vse ok in te meritve se poslužujejo tudi G. Izvedeš jo tako, da se vležeš na hrbet in izmeriš trebuh od konca sramne kosti, do konca maternice, ki jo zatipaš. Ta izmera mora biti velika v cm toliko kot imaš za sabo tednov nosečnosti oz +/- 2cm. Če mera zelo izstopa, potem je lahko indikator, da je neki narobe z otročkom, da je premajhen ali prevelik, seveda pa ni nujno. Če imaš odstopanje, ti tudi G naredi UZ.

Tinky -> RE: Obseg trebuščka (13.10.2008 11:23:34)

Jaz sem šla rodit z obsegom trebuha 92 cm, to je podatek, ki ti itak nič ne pove, saj je pomemen le tisti, kot je Hope omenila, razdalja med sramno kostjo in vrhom maternice.

Prvosonce -> RE: Obseg trebuščka (13.10.2008 11:40:14)

Punce hvala za odgovore. Saj tudi meni G meri razdaljo med sramno kostjo in vrhom maternice. Vprašala sem samo za malo "laično počvekat".

Uživajte in in izkoristite lepe jesenske dneve ....

LP 

anchika -> RE: Obseg trebuščka (13.10.2008 14:37:03)

tudi jaz sem prvič imela zelo mini trebušček kot jjasna.  Po rojstvu sem po telefonu govorila z znancem pa sem povedala sa sem rodila in me je vprašal koliko časa prej če je blo kaj narobe. Rodila sem točno na datum ki mi ga je prepisala G.
Zdaj sem v 13 tednu in ne oblečem več nobenih hlač. Že študiram da bi si oblekla nosečniške čeprav se mi zdi prezgodaj.  V prvi nosečnosti jih še dober mesec nisem.

Stran: [1]