|
Kako to, da imajo ene močne, druge pa rahle p... 12.10.2008 22:56:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Čisto na hitro. Sva se danes pogovarjali z znanko, ki je enkrat že rodila, tudi sama imam za sabo en porod. Njej je bil porod mala malca. Bolečine je opisala kot krči pri driski. Da jo je zabolelo samo dvakrat na koncu, ko je pritiskala. Da je vmes šla na stranišče lulat, potem pa nazaj ležat. Rodila je popolnoma brez sredstev proti bolečinam. Aja pa vmes se je pogovarjala, šalila z babico, skratka porod ji ni bil boleč. Moj porod je bil prav tako brez sredstev proti bolečinam. Bolelo me je za umret. Popadke težko opišem, kot najhujša možna bolečina s tako močjo, da me je še danes groza, če se spomnim (občutkov ob tem, ne bolečine). Pač kot bi mi cel spodnji del in hrbet stisnil močan močan močan močan krč (sploh ne najdem besed ). Med popadki sem komaj dihala, sem parkrat nehala dihat, skoraj bruhala. Da bi šla na wc nisem niti pomislila, ker se nisem mogla niti obrnit z boka na hrbet. Med popadki sem imela mogoče 10,20 sekund rahle bolečine, ostalo pa v intervalu od hudega do najhujšega. Nisem kričala, sem pa vmes "tulila" nezavedno, kot bi na glas jokala Sploh ko je začel otrok dol pritiskat, tisto je bilo po moje avtomatsko, ker sem se trudila dihat Kje je dilema. Znanka pravi, da je moč popadkov in bolečina odvisna od bolečinskega praga. Pa tudi, da ne razume žensk, ki kričijo, ker ne boli tako zelo. In v bistvu se tu strinjam z njo. Tudi sama nisem na glas kričala, sem se držala nazaj, ker nimaš nič od tega, samo še večji krč, razumem pa da ni težko začet kričat od take bolečine Torej me zanima, tiste ki niste imele nič protibolečinskih sredstev, kako vas je bolelo? In ali je res intenzivnost popadkov odvisna od bolečinskega praga. In če ni, kako to da ene tako boli, druge pa skoraj nič? Mene je začelo bolet šele po predrtju mehurja in potem še vse tri ure do konca poroda, sem pa imela cimro, ki se ji mehur še ni prodrl, pa je na začetku (v porodno je šla šele 6 ur za tem) jokala in rjovela in se zvijala. Se je videlo, da jo grozno boli. Torej, kakšno je vaše mnenje?
|
|
|