@lina
|
Še jaz pristavim, kaj se pri nas dogaja in kakšen je naš vrtec. Jaz se nikoli ne bi strinjala s takim načinom odnosa vzgojiteljica - otrok - starš, kot si ga opisala, pikapolona. Prvič način tega sporočanja, drugič pa - a vam je bilo to na roditeljskem sestanku povedano, da morate nadomestiti polomljene igrače? In ste se starši strinjali? Meni je to mimo. Ker vrtec mora imeti kvalitetne igrače, ki se jih ne kupi za vsakim vogalom, ampak mora biti "dobra igrača", "varna igrača", "poučna igrača" itd. Igrače grejo čez 100 in več rok otrok in če imaš (oz. tvoj otrok) to smolo, da ravno tebi ostane v rokah v dveh delih, da starši nosijo breme nakupa nove? Res mi ne gre v glavo?! No, res je tudi, da morajo tudi vrtci v kriznem letu šparati in paziti na porabo proračunskih sredstev, ampak tako? NI prav, res ne. V skupinah naših dveh se marsikaj dogaja - pri malemu bomo šli starši in otroci nabirat kostanj, imeli bomo delovno akcijo (tudi starši) urejanja okolice vrtca (sodeluje vrtec v nekem projektu), piknik bomo imeli v maju in zaključek leta bomo imeli na splavu. Pri tavečjemu bomo tudi imeli nekako 3 srečanja skupaj s starši, pa zaključek-slovo od vrtca... Aja pa oboji imajo decembra čajanke z dedki in babicami... Mislim, da je res kar dosti tega. In še nekaj je kar me čaka jutri - v vrtcu spodbujajo, da otroci praznujejo rojstni dan skupaj s starši. Starši pridejo v vrtec, nekaj tam počnejo skupaj z otroci urco ali dve, pa čeprav mogoče samo pravljico preberejo... Danes so tudi praznovali in so šli k sošolcu domov, kjer imajo manjšo kmetijo, je pa v bližini vrtca in so jih tam pogostili. Ker moj mali zelo rad "kuha" in meni pomaga v kuhinji, sem se namenila, da bom jutri z otroki pekla piškote. Doma bom naredila testo, potem pa bojo otroci delali rogljičke, pa z modelčki izrezovali, spekli bomo v vrtčevski kuhinji in potem bomo okrasili z barvami in čokolado. Upam, da se bomo imeli lepo. borovnicka, čak mal, naši prijatelji so tudi dobili ta teden Manjo, ki ima starejšega bratca Davida
|