pikapolona2 -> RE: Oktobrčki 2006-5 (8.10.2009 13:55:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sivkamivka mi smo letos že imeli en družinski izlet z vrtcem, pa kostanjev piknik se nam bliža, med počitnicami imamo delovno akcijo starši, pomagamo urediti vrtec za naslednje šolsko leto. otrokom to veliko pomeni, ko vidijo, kako se starši vključujemo v njihov vsakdan in da sodelujemo. drugače pa igrače so v našem vrtcu malo drugačne, veliko naravnih materialov, nedokončanih igrač, otroci jih uporabljajo po potrebi. tako da mame nabiralke lahko izživijo svoje prainstinkte in že celo jesen nekaj nabiramo in nosimo včeraj so npr. sami skuhali kosilo (zelenjavno juho in spekli štrudel) iz zelenjave in sadja, ki so ga prej nekaj dni nosili v vrtec. je bil tak važen kuhar, ker je ribal, ampak ni hotel povedati, kaj je ribal. so bili take kome, da so spali do pol štirih [sm=smiley36.gif] na izlet gredo pa samo ob zaključku leta, drugače pa hodijo na sprehod, ali na grad ali pa na golovec da bi jaz doživela to, da mi vzgojiteljica reče, naj mi pokaže, kaj je uničil...ne, pri nas se to drugače rešuje, s takimi besedami gotovo ne. se mi ne zdi primerno evo sej o tem pravim sivkamivka...takšna druženja...pa ni treba da je waldorfski vrtec, da se kej takšnega dogaja. Če bi mojemu otroku na tak način povedala...bi sigurno nekaj muksnila....sem bila pa tako frapiranam, da še danes o tem razmišljam. ko bi ti videla njegove očke...res ...kakšna vzgojiteljica....oziroma varuhinja???
|
|
|
|