muki1 -> RE: Oktobrčki 2006-5 (19.4.2009 11:43:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lucika uf, ko tole berem, bi se najraje kr nekam skrila. imamo dva problema, povezana: prvič, skoraj ne govori, kaj šele, da bi povedal da ga lulat. no, ima svoje stavke iz nodija, pa ko kaj hoče, tudi lepo pove. da bi se pa pogovarjal ali odgovarjal na vprašanja, pa ni šans. in to je povezano s problemom št. 2: niti pod razno ne na kahlico in ne na stranišče. še ko se pokaka, ga sploh ne moti, da bi rečmo sam povedal... torej=? mal mu še dam časa, saj niti nimam kaj silit. pa itak bo zdaj zdaj toplo, in ne bo toliko oblačil, pa bo res lahko zunaj v gatkah...bomo zrihtali do jeseni, moje pobožne želje:) Lucika, ne prvo ne drugo nista problema. Vsak otrok na svetu je individum in eni se prej naučijo eno, drugi drugo. Jaz tega sploh ne bi smatrala za problem, ker bo slej ko prej začel vse govoriti in bo v enem tednu ujel te, ki zdaj že govorijo. Prav tako bo z lulanjem. Neža je bila hitro suha, ampak je kakala pa še potem pol leta izključno v plenico in če ji plenice nismo dali je raje držala. Pa zdaj pri petih se tega še jedva spominjam. Bolje počakat, ko boš začutila ti sama, da je zrel, ne ga silit če večina vrstnikov pa že gre na kahlico. Jaz sem mnenja, da starši vsak za svojega otroka pa nekak že vemo, kdaj bi bil pravi čas. Večkrat namreč delamo napako - to vidim pri kolegici, ki je svojo hčero forsirala na kahlo prezgodaj in je zdaj stara že krepko čez tri, pa ji še vedno na veliko uhaja v hlačke. Ampak kolegici je bilo pomembno da je njena pač pri določeni starosti ,,suha,, pa pika. Brezveze, res. Bo že, ko bo. To res ni stvar, za katero bi se človek sekiral. Sicer pa prihaja poletje in takrat bo idealno za to, da boste škropili travico s pimpekom. Mis - ti jo kar vprašaj na vsake toliko in jo posadi na stranišče. Po mojem bosta tako najhitreje obvladali. Pri nas je bilo tako, da je Neža recimo pri 26 mesecih v roku dveh dnevov pokapirala sistem. Za lulanje. Kakala je potem še pol leta v plenico. Iva pa je vmes zjutraj šla na kahlico, če smo jo posadili, da je potem šla suha v vrtec. Pa doma smo jo vmes imeli brez plenice, ampak je lulala ful v hlače in sploh se mi ni dalo se več s tem ubadati, jaz bi jo še kar nekaj časa pustila v plenici, ker se je vsak dan polulala v hlače. Potem pa se je nekega dne - prvega aprila natrmala ko smo šli v MS, da ona gre brez plenice in je trmala tako na veliko, da se ji je skoraj strgalo. No, pa smo se odločili, da probamo. Seveda se je takrat v gostilni spet na veliko polulala, ampak nekak smo vztrajali takrat brez plenice, pa naslednji dan je šla brez plenice v vrtec in tako se je nekak navadila. S tem, da je podobno kot Tina rekla da jo lulat in že teče tudi, zato jo pač večkrat kar nesem na stranišče in jo posadim na školjko. Seveda jo vprašam, če jo lulat in reče da ne. Ampak teče pa zmeraj ko jo dam gor. Tak da na nek način se mi zdi, da še ni zrela, ampak je trmasta in se potem tudi zdi nesmiselno, da je enkrat v plenici, drugič spet ne....to bi jo samo še bolj zmedlo- se mi zdi.
|
|
|
|