dodelitev otrok ob ločitvi (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Ayolinca -> dodelitev otrok ob ločitvi (12.10.2008 8:25:27)

Mene pa zanima, ali je mogoče, da ob ločitvi dodelijo enega otroka enemu staršu, drugega pa drugemu? Mislim, po zakonu je. Kakšna pa je praksa?

Thx!

Anonimen -> RE: dodelitev otrok ob ločitvi (12.10.2008 8:44:17)

To je dogovor staršev. 

hariba -> RE: dodelitev otrok ob ločitvi (12.10.2008 10:03:50)

V praksi se to zgodi zelo,zelo redko,otrok se naj ne bi delilo,ker je itak ločitev že boleča zadeva,to pa še bolj. V 13 letih vem le za 2 taka primera, v obeh  primerih sta bila otroka toliko stara,da sta se sama odločila za tako delitev,ja pa za ene 3 mladostnike starejše od 16 let se spomnim,da so ostali v domačem okolju,v vseh primerih pri očetu,se niso želeli seliti zaradi prijateljev. Je pred kratkim 1 oče hotel delitev dvojčic in ni uspel. Ja možno pa je,če se stem strinjata oba strša in tudi otroci,če so starejši od 10 let. Po 7 letu se jih pa že za mnenje vpraša. A ti razmišljaš o delitvi otrok?

Anonimen -> RE: dodelitev otrok ob ločitvi (12.10.2008 10:12:50)

V praksi se to zgodi zelo,zelo redko,otrok se naj ne bi delilo,ker je itak ločitev že boleča zadeva,to pa še bolj

Enako mislim.

petra.horzi -> RE: dodelitev otrok ob ločitvi (12.10.2008 10:21:16)

otrok ne delijo, razn če bi blo to res nujno potrebno. še celo ob smrti obeh staršev-bog ne daj- otrok če je le mogoče ne delijo ampak grejo skupaj v rejništvo oz skrbništvo, tako da ob ločitvi še manj

Kerensa* -> RE: dodelitev otrok ob ločitvi (12.10.2008 17:32:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Ayolinca
Mene pa zanima, ali je mogoče, da ob ločitvi dodelijo enega otroka enemu staršu, drugega pa drugemu? Mislim, po zakonu je. Kakšna pa je praksa?

Možno je in po zakonu to lahko naredijo, v praksi pa se to zgodi zelo redkokdaj.

RoZala -> RE: dodelitev otrok ob ločitvi (12.10.2008 21:28:31)

Moja prijateljica je bila stara 13 in brat 9, ko sta šla živet eden k mami in drugi k očetu. Prijateljico so vprašali kje bi živela in je rekla, da pri očetu, mlajši pa je avtomatično ostal pri mami. To je bilo že zelo dolgo nazaj, okrog 20 let. Tko, da če se je to takrat dogajalo, se najbrž tudi danes.

Mia007 -> RE: dodelitev otrok ob ločitvi (16.10.2008 10:34:05)

Seveda je možno. Zakaj pa tako veliko življensko neumnost nardit, otroka ločit?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]

ronja -> RE: dodelitev otrok ob ločitvi (16.10.2008 11:08:55)

Če bi se mojadva ločila, ko sem bila mala, bi brata gotovo dodelili mami in tudi ona bi to hotela, vendar bi jaz od nje 100% zbežala, če bi bila sama in bi me dodelili njej (vsekakor pa se ne bi izrekla, da hočem k njej, če bi me kdo vprašal)... Tako da ne vem, kaj bi bilo prav naredit. Na srečo ni bilo treba[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sestra je bila že starejša, pa tudi ne vem, kam bi ona šla - verjetno tudi k očetu. tak da je problem, če lahko ene otroke že vprašajo in si izberejo očeta, mlajšega otroka pa navadno itak dajo mami... ne vem, kaj naredijo v tem primeru.

Stran: [1]