Prosim za nasvet (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Prosim za nasvet (11.10.2008 20:38:08)

Zdravo,

imam problem ki mu pa več nisem sama več kos, zato prosim tiste ki imate izkušnje da mi pomagate.
pred dobre 3 leta rodila otroka, letos poleti ss, zdaj spet noseča 6 t in spet malo zakrvavela, šla na urgenco rekel da je še premala nosečnost da bi lahko kaj sklepal, đše ni videl utripa, kontrola čez 1 teden
problem je ta da sem ful veliko na bolniški zaradi otroka bila, nimamo babic in dedkom da bi kakorkoli pomagali, potem zase zaradi ss, zdaj mi je pa tud ful slabo in ne vem kaj bo s plodekom in bi šla kar na bolniško, vendar v službi totalna gužva, nobenega nadomeščanja, če te ni cela panika, potem da sem skozi na bolniški in vsi tečni in te postran gledajo, ne vejo da bi bila raje v službi če bi blo vse ok.

zanima me kako ste ve to reševale, ste šle kar na bolniško, al ste poevdale v službi zakaj ste doma, kajti to obdobje majhnih otrok in nosečnosti je res težavne če se stvari rade komplicirajo.

hvaležna bom zelo zelo za vsako izkušnjo

še anonimna ker imam preveč težav

blaža -> RE: Prosim za nasvet (11.10.2008 20:44:21)

vem kako je, če nimaš varstva in moraš vzet bolniško. pri nas jo vzameva vsak malo z možem. Kaj pa tvoj mož? si lahko vzame kdaj tudi on bolniško za otroka?
glede tebe, pa tako. Pojdi na bolniško, ker  jo sedaj rabiš, če ti je ginekolog tako svetoval. Svet se ne bo podrl, če te ne bo v službo. Jaz vedno rečem, da ni nihče nenadomestljiv. verjetno bi ti tudi potegnila v službi, če bi bla sodelavka noseča in bi krvavela. Da ti ne bo pol žal.

mafi -> RE: Prosim za nasvet (11.10.2008 21:22:26)

ostani doma. jaz sem naredila napako pri prvem otroku, tako da se je rodil z prirojeno napako in sem skoz krivila sebe za to ker nisem pazila med nosečnostjo (neznosni pogoji na delovnem mestu). tako sem se odločila pri drugem otroku da definitivno ostanem  doma ne gledena to kakšno je stanje v službi. sedaj mi ni žal saj smo dobili pravega sončka in v službi so najdli zamenjavo. 

Lp

sunny24 -> RE: Prosim za nasvet (11.10.2008 21:38:24)

Na prvem mestu si ti in tvoja pikica, torej, pojdi na bolniško. In ne oziraj se na to, kaj pravijo v službi in kako te bojo gledali, če boš na bolniški.

bati -> RE: Prosim za nasvet (12.10.2008 8:21:28)

živjo,,,,

jaz sem si utrdila lahko rečem zelo dober odnos s šefinjo....in nobenemu v službi razen njej nisem nikoli nič povedala pa čeprav so me sodelavke dostkrat postrani gledale....tako sve s šefinjo postali dobri zaupnici in prijateljici...ampak sve strogo ločili privat in službeni odnos, ker v službi tega nisve kazali glih zaradi ljudi.

Začelo se je pa tko po pravici povedano da sm ji prvič dala 10dag kave...in ji povedala zakaj rabim frej čist odkrito...
razumela me je...potem se je začelo tko da sve začeli hoditi na privat kafetke izven službe in sm ji zmeraj povedala zakaj kej rabim...res pa je da sm vzemala dopust ali pa sm prinašala ure...

Takrat nisem imela otrok.

Potem če se še dobro spomnim sem tudi bivši šefinji zmeraj kaj podarila ali šenkala...in to je vžgalo...imela sm takoj privilegij.Zdaj kokr kdo gleda na to...jaz sem gledala svoj interes in da bo meni kul...pa prilizovanje gor ali dol....

Jaz bi šefinji če je ženska dala neko malenkost in bi ji obrazložila kako stojijo stvari vendar ne bi glih povedala takoj da gre za nosečnost ker danes so nadrejeni ALERGIČNI na to...saj moje izkušnje kažejo tako s to novico bi počakala da bi  bla ziher...rajši bi rekla da imam težave z jajčniki ali kokr-koli že in otrok itd....ter da upam da se bo vse skupi hiter pocajtal in da se bom potrudla po najboljših močeh vse to nadoknadit.

Zdaj pri moškemu pa ne bi daril glih nosila...razen mogoče če bi mela karte za kako tekmo pa bi rekla da mi jih je mož dal za njega ker je tako razumevajoč glede moje odsotnosti....mogoče ne vem..
Ali pa bi bilo bolje se z njim vsest in mu povedat da veš kako stvari stojijo in da je tako sedaj kot je in da boš stvari nadoknadila čimprej bo to možno.

Nina00 -> RE: Prosim za nasvet (12.10.2008 21:47:20)

Jaz v službi vedno povem tako kot je. Pa brez raznih daril. Meni osebno taka darila, če bi bila šefica, ne bi bila všeč. Bi si prej minus točke nabrala kot plus. Odkrita beseda se mi zdi najboljše. Ali pa imam jaz tako srečo, da so bili v službi obakrat vsi veseli, ko sem povedala, da sem noseča, vključno s šefom.

Stran: [1]