Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 11:19:13
|
|
|
|
luna8
|
Pa nekaj slikc sem dala v album.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 11:45:46
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
joj, jaz bi že rada rodila!! pa čisto nič ne pomaga, da bi pospešilo... danes je _katja_ šla v porodnišnico, kaj ne?
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:12:45
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: pomar*ANČA* joj, jaz bi že rada rodila!! pa čisto nič ne pomaga, da bi pospešilo... danes je _katja_ šla v porodnišnico, kaj ne? Hojla, novembrčice! Vas skoz spremljam, javljam pa bolj redko. A se lahko pridružim zamudnicam? Se podpišem pod zgornje besede.... Tole čakanje se taaaaaaak vleče. Ni fajn! pomar*ANČA*, s čim pa se trudiš pospešit porod? Obstaja še kaj takega, kar ne poznam? Nama z možem je G. dala nalogo, da nej mal posteljne akrobacije povadima , , tudi nosečniški koledarček mi v tem tednu to predlaga, hehe. PA zaenkrat ni vidnih znakov, da bi pomagalo. Kaj še lahko? čakanje mi gre že na živce...
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:15:39
|
|
|
|
carly
|
Moja tudi spi v svoji posteljici, vedno ko jo uspavamo pa neglede na to ali zaspi v naročju ali v postelji pri meni jo potem dava v svojo posteljico.Včasih nerga in imamo "boje" včasih pa lepo mirno zaspi. Po kolikih dneh ste šli pa vi kej ven z vozkom?Moja je danes stara 14 dni pa razmišljam da bi šle na en kratek sprehod. Sej malo smo že bili na zraku ampak ne pa še z vozkom.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:23:24
|
|
|
|
mojsoncek
|
pomaranca, drzim pesti, da te cimprej "zvije". Upam, da ne bos vec dolgo cakala!!! Bethany dobrodosla! Tezko rect, kaj pomaga in kaj ne. Enim nekaj, drugim kaj drugega, nekaterim pa zal nic. Se pa najdejo razlicne aktivnosti, ki jih nekateri omenjajo... od , do pomivanja oken, do voznje z avtom po makedamu, hoje po stopnicah... kaj pa vem carly, toplo se oblecite in pojdite na krajsi sprehod na svezi zrak. Zrak za dojencke in malcke dela cudeze Mamice, jaz bi se slikice gledala! Dajte malo vzpodbude s slikicami vsem, ki smo se v pricakovanju! Meni je pa spet dolgcas ... ima katera kaksno idejo kaj naj pocnem?!
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:29:17
|
|
|
|
caligula
|
jaz pa nič ne spim. danes ponoči sem cel kompot češenj pojedla, domačih, njami, pa par čokoladnih napolitank, potem sem se že ulegla pa me je začelo zvijati in sem morala nazaj na wc in potem seveda ko sem bila prebujena do konca sem napadla še kokošjo pašteto! ta mi zadnjih 9 mesecov sploh ni potegnila ampak ponoči zgleda da je bila potreba po temu jaz bom glede spanja vztrajala v posteljici sicer pa se do 7. meseca ne more "razvadit" odvisno je od staršev, ampak do tega meseca ni razvada. sem pa bolj pomirjena ker sem si zadala nov, svoj pdp: 23.11. in se ne dava, strelčka bova. moja mama bi bila čist blažena, če se to res zgodi, ker je ona strelka me je pa danes na sprehodu tko pretegnilo sem šla čez travnik s psi pa je bla mokra trava in mi je spodrsnilo... padla pa nisem, ampak če je kdo gledal je imel za cel dan smeha, to so bile takšne akrobacije lovljenja v zraku, da je kr joj. sem bila tok potem pretegnjena da sem mislila da ne bom do doma uspela prit. in zdaj se ne premaknem več nikamor dlje kot 100 m od doma. ne bi rada kje v gozdu rodila :D mouglija haha.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:33:07
|
|
|
|
caligula
|
pa včeraj pop nisem imela še nobene strije, zvečer ko sem se spravljala spat pa sem opazila 4 na vsaki strani trebuha po 2. in dokler sem se vštimala sem jih imela že 8 tko da me ni zaobšlo to nujno zlo. zdaj sem na 8 pa upam da ne bo pretiravanja da bom spokala cela. sem se tok na debelo potem namazala da sem bila vsa lepljiva. ampak najbrž prepozno, zdaj sem že tolk okrogla da nima več kam pa moram mal pokat, so pa grozno grdo debele po kakšen cm. in sem sestri napisala sms da bom do jutra kot makedamska pot pa se je smejala celo noč. zdaj grem nekaj skuhat, sicer se še nisem odločila kaj... mogoče telečja jetrca? to bo na hitro pa še dobro je, sam ne vem kaj naj zravn? kakšen predlog?
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:35:51
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany pomar*ANČA*, s čim pa se trudiš pospešit porod? Obstaja še kaj takega, kar ne poznam? Nama z možem je G. dala nalogo, da nej mal posteljne akrobacije povadima , , tudi nosečniški koledarček mi v tem tednu to predlaga, hehe. PA zaenkrat ni vidnih znakov, da bi pomagalo. Kaj še lahko? čakanje mi gre že na živce... hodim po stopnicah gor in dol, , pospravljam, pomivam okna, hodim na megeško kočo- v hrib... pa nič ne pomaga!! no, čeprav sem si danes naredila full dela, tako da bi pasalo bit do večera doma. pa tako me je skrbelo, da bom prej rodila, saj sem bila že skoraj dva meseca nazaj odprta, zdaj pa mali noče in noče na svet IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek Meni je pa spet dolgcas ... ima katera kaksno idejo kaj naj pocnem?! lahko prideš h meni na kavo, čaj, konjak...
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:36:30
|
|
|
|
šema
|
Kar nekaj časa se nisem oglasila, ker sem bila sprejeta še enkrat v porodnišnico na čiščenje maternice. Reševalca, ki sta me prišla iskat sta mi zatrjevala, naj se ne sekiram, ker bom sprejeta v Ljubljani (rodila sem pa v Postojni), saj je moj primer urgenten in ne bodo nič kompliciral. V porodnišnici pa je bila slika čist druga:( Od ust do ust so si podajali inf., da sem rodila v Postojni in vzporedno so padali komentarji kot: kaj vam pa prvič ni bilo všeč pri nas, a še vedno mislite, da so toliko boljši od nas... Potem pa sva se z borila za obstoj mleka, saj so se ves stres in zdravila začela poznati na manjši količini mleka (prsa sem imela kar naenkrat čist mehka in začela sva se dojiti tudi na pol ure). Zdaj sem kolikor toliko pri sebi, samo še krvavitev se mora ustavit- če se ne bo do četrtka se bom morala iti ponovno pokazat:( Za nazaj nisem utegnila prebrat, zato naj na tem mestu čestitam vsem novopečenim mamicam in zaželim veliko veselja in srečnih trenutkov z novorojenimi otroki Kljub temu, da vas ne berem več redno, sem v mislih z vsemi vami
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:36:37
|
|
|
|
_katja_
|
čao! Jest sem DOMA Ampak dobr zdej sem ze malo bolj nakulirana. Ker ko sem prisla iz porodnisnice so mi sle pa kr solze. K se že psihično pripravis, da bos sel rodit, pa te posljejo domov.... no skratka ctg lep, plodovnice dosti, pretoki vredu, ocenjena teža okoli 4 kg, odprta še vedno 1cm, maternični vrat se mi pa že krajša (1,5cm), pa mehko imam tudi ze vse spodaj. Samo še odpirat se morm začet. V četrtek grem spet notr in so mi rekli, da ne grem več domov. Bi pa pohvalila osebje, so bili zelo prijezni. Edin potem sem mogla še k svoji ginekologinji po novo napotnico za v porodnisnico...se dobro da je delala dopoldne da sem vse danes opravila. Drugače bi mogla jutri še enkrat v Lj. Pomar*anča*: očitno bova pa res skupaj rodili Midva bova sla v cetrtek malo kasneje kot danes, ker je bila zjutraj ful guzva. Verjetno okoli 8,30 od doma. Uzivajte punce! K
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:41:49
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: caligula zdaj grem nekaj skuhat, sicer se še nisem odločila kaj... mogoče telečja jetrca? to bo na hitro pa še dobro je, sam ne vem kaj naj zravn? kakšen predlog? sicer še nikoli nisem jedla jetrc, tak da nevem kaj bi res pasalo zraven, samo predlogi, odloči se pa sama kaj res gre zraven: riž, polenta, krompir verjetno ti nisem kaj preveč pomagala, kaj ne jaz grem tudi kuhati, bom pa naredila krompir in gobice v kisli smetani- upam, da mi rata, ker bom to kuhala prvič, sem bolj štorasta med piskri- nikoli mi ni bilo treba kuhati, zdaj pa ko je treba pa ne znam....
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:44:41
|
|
|
|
mojsoncek
|
šema upam, da so dobro opravili svoje delo, kljub temu, da so imeli toliko za povedat. _katja_ a sedaj bodo pa se tebe matrali?! IZVIRNO SPOROČILO: pomar*ANČA* IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek Meni je pa spet dolgcas ... ima katera kaksno idejo kaj naj pocnem?! lahko prideš h meni na kavo, čaj, konjak... Kavo sem ze, caja ne pijem, tako da pridem na konjak
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:46:20
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: _katja_ Pomar*anča*: očitno bova pa res skupaj rodili Midva bova sla v cetrtek malo kasneje kot danes, ker je bila zjutraj ful guzva. Verjetno okoli 8,30 od doma. teb moram pa še odpisati! ne morem verjet, da so te kar domov poslali!! ja zakon, bova res skupi ležale. midva sva se pogovarjala, da bova šla okol 13h v četrtek v porodnišnico, ker bom dragega poslala še delati do 12h, jaz se bom pa dopoldan psihično pripravljala, da grem rodit. glede na to, da se full fajn počutim, nobenih težav, bom ziher do čet zdržala. aja, pa ti tudi nosiš pravega buckota
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 12:51:28
|
|
|
|
šema
|
sem uspela dati nekaj slikc aljaža v nov album
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 13:18:47
|
|
|
|
Bethany
|
Aha! Torej same znane aktivnosti pospeševanja začetka poroda, ki jih že ves čas izvajam, pa jih naša bebika lepo ignorira. No ja, vse ob svojem času... Punce, ki ste čez rok: kako pogosto hodite v P. na pregled in CTG? Jaz na dva dni, jutri imam spet, pa nimam občutka, da bi lahko že notri ostala. Sicer pa, ko se začne dogajat, se lahko zelo na hitro, ane? Katja in Pomaranča, kako vesta, da bosta v četrtek že lahko rodili? Če še nimata nobenih konkretnih znakov? Ali pač? So zdravniki tako rekli? Al kako? Js sploh ne vem, kaj lahko pričakujem na teh pregledih na dva dni (razen seveda običajnih stvari: CTG, merjenje pritiska in mogoče kak UZ), niti te ne pregledajo, če si že kaj odprt. No, verjetn bi, če bi CTG pokazal kake konkretne popadke. Od četrtka bom pa itak vsak dan tam, ko bom že en teden čez rok... Aaah, ja! Bo že... Grem zdej mal na sprehod, pognat kri po telesu, čeprav me tak štiha v križu, da komaj hodim... Drž'te se!
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 14:16:25
|
|
|
|
caligula
|
bethany...kdaj pa si imela rok? meni je rekla g., da en teden po roku še ona spremlja otroka, potem pa ga spremljajo v p. vsaka dva dni oz. kakor se oni odločijo. drugače sem pa jaz vsak dan na najmanj treh kr dolgih sprehodih z dvama psima in prehodim vsakič v eno smer 60 stopnic, glancam stanovanje vsak dan, likam, pomivam, pospravljam, včeraj sem zavese menjala in okna prala, pa nič čist odvisno od babyja kakor se on odloči tako bo. a katera ve, kater dan po roku v lj p. sprožijo porod? v nm dobiš šele 15. dan tabletko pa ponavad je potem že otrok zelo velik pa porod težak. ampak njih to ne zanima... šla bi v pon 24.11. v lj p. če mi katera odgovori kako je gor s tem sprožanjem? pa koliko dni si tam na oddelku ko rodiš?
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 14:17:46
|
|
|
|
caligula
|
11+14=25 po mojih informacijah bi katji sprožili šele 25.11. pomaranči pa 28. 11. tko da meni tud ni jasno...
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 14:18:58
|
|
|
|
caligula
|
kje je pa anime? ona se pa res ni že dolgo javila, pa še katera navmes. a ste že odprle kakšen mamin čvek forum?
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 14:21:08
|
|
|
|
caligula
|
še en post moram napisat vem da danes ful kr neki pišem sam kaj ko me skleroza že fajn daje pa se šele potem spomnim kaj sem hotla še napisat glede na to, da smo začele zdaj vse zamujat, bo najbrž tud kaj decembrčic med nami. a je katera razmišlajla že o kakšnem srečanju tam po novem letu? ker nam ni uspelo ko smo bile bi se lahko zdaj ko bomo mamice. na kakšni januarski razprodaji kje srečale. me novomeške in mamice pa že prej kje v nm.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 14:37:45
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: caligula glede na to, da smo začele zdaj vse zamujat, bo najbrž tud kaj decembrčic med nami. a je katera razmišlajla že o kakšnem srečanju tam po novem letu? ker nam ni uspelo ko smo bile bi se lahko zdaj ko bomo mamice. na kakšni januarski razprodaji kje srečale. Po moje se prej kot spomladi, ko bo ze lepo toplo ne bomo uspele nic zmenit Drugace pa mislim, da v LJ sprozijo cca. dva tedna po roku. Je pa odvisno v kaksni "formi" bodoca mamica in . Koliko casa si na oddelku po porodu po naravni poti sicer ne vem. No, po CR si notri 5 dni, to so mi povedali, ko sem imela pripravo na CR. So ga pa definitivno skrajsali, v primerjavi z letom 2006, ker sem bila takrat notri 7 dni in je bila to normalna lezalna doba. Pa se to... ce rodis do 12.00 ure se to steje ze za 1. dan, drugace pa se sele naslednji dan steje za 1. dan.
< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 18.11.2008 14:38:38 >
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 14:45:57
|
|
|
|
Bethany
|
Caligula, jaz sem danes 5 dni čez rok. (13.11. je bil PDP) Pri nas v CE je tako, da do predvidenega roka te spremlja tvoja G,. potem pa en teden na vsaka dva dni v P., ko pa mine cel teden od roka, pa vsak dan in dokler ni posebnih znakov, poroda ne sprožajo, čakajo čisto do 42. tedna nosečnosti... Si ne upam pomislit, kulk se bo moja še kaj zredila v teh dneh.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 15:01:01
|
|
|
|
_katja_
|
čao! Pri meni je tako, da sem do 3 dni čez rok hodila k svoji ginekologinji. Ima ctg. Prvič mi je ctg delala en dan pred rokom in potem na naslednjem pregledu 3 dni čez rok. Vaginalno me je pogledala 1 dan pred rokom, potem nič več. Ko sem bila nazadnje tam 3 dni čez rok (petek) so mi rekli, da naj grem v p. ko bom 7 dni čez rok in da me bojo vzeli. Danes 7 dni čez rok sem bila tam in če bi bila odprta bi mi sprožili. Je pa vse vredu tko da čakajo če se kaj zgodi samo od sebe. V četrtek imam spet pregled in so mi rekli, da ostanem notr. Ker sem rabila še eno napotnico in sem vprašala, če grem v četrtek domov in morm pol spet pridet če rabim kaj več napotnic, da ne bom v četrtek spet svoje ginekologinje iskala. Pa je rekla, da ne da v četrtek 9 dni po roku, me pa ne bojo domov posiljali. Upam, da res ne. lp K
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 15:03:36
|
|
|
|
_katja_
|
aja pa še to: svakinja je imela tretjega otroka najtezjega 4200g, pa je bil najlažji in najhitrejpi porod. Tako da jaz se tolažim s tem, da tudi če bo težkokategornik je lahko lahek porod. Treba je bit optimist
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 15:18:42
|
|
|
|
caligula
|
meni je tud rekla da grem en teden po roku v p. ampak na pregled na koliko dni pa ne vem, vsak dan pa ja ne bom hodila 40 km v eno smer! zarad ctgja pa da mi rečejo da grem domov.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 18.11.2008 15:19:11
|
|
|
|
caligula
|
sicer pa boljš da je 4kg da maš kaj za primit
|
|
|
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?