matejast -> RE: CEMU SE IZOGIBATI (13.12.2010 10:26:37)
|
Dejstvo je da čim manj komplicirat, ampak to, da rečejo da se je treba določene hrane izogibat pa tud ni čist brezveze. Zaradi toxe, listerioze in salmonele se moraš izogibati slabo pečenemu mesu, suhomesnatim izdelkom (ker so v bistvu surovo meso), pršutu, bifteku in slabo kuhanim jajcem- kjer je rumenjak še tekoč (domača majoneza, kupjena ni problematična, ker je toplotno obdelana.), svežim sirom, ki niso pasterizirani (brie, gorgonzola,...) Velika zmota, ki jo pri marsikateri slišim je pa ta, da če si prebolel toksoplazmozo, da pol se nimaš pa kaj bat in navali narod na biftek in spršut, itd. Še bolj problematična kot toksa je v teh izdelkih listerioza, s katero se ravno tako lahko okužiš in ima usodne posledice za otročka. Saj je res, da verjetnost, da boš naletela ravno na okuženo hrano je res majhna, samo nikol pa ne veš, zato je boljša previdnost.
|
|
|
|