nejcko -> RE: Komunalne storitve (11.10.2008 0:24:13)
|
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA Z novimi cenami plačujemo tudi predelavo odpadkov. Sama sem sodelovala pri izračunavanju stroškov predelave odpadkov in na lastne oči sem se prepričala, da so stroški ogromni, saj gre za zelo zahtevne in drage tehnologije. Najceneje je bilo odpadke pobrati in odložiti na deponijo. Sedaj ko jih pa predelujejo, sežigajo, kompostirajo, plačamo vse to mi - uporabniki. Mislim, da bomo kar pridno začeli odpadke ločevat in jih vozit na ekološke otoke, da bomo lahko imeli doma manjše kante. Na nek način je ta sistem prisile dober za ekologijo, nikakor pa ne za naše žepe. To pišem samo v obrazložitev zakaj takšno povišanje cen, da ne boste mislile, da se že veselim višje položice. Tudi mene je šokiralo, ker sem že dolgo nazaj videla, da nas bo spet nekaj udarilo po žepu. Se podpišem. Ekologija je pač drag luksuz. In prav je tako. Včasih so zastonj srali in scali v kahle in jih zlivali skozi okno. Bilo je zastonj, a okolica je bila usrana ... Potem so naredili kanalizacijo, ki so jo mogli plačevati, a okolica je bila čista. Nekoč so vse smeti ležale vsenaokoli ... zastonj. Nato so ustanovili komunalno službo in deponije in stvar se je podražila. Zdaj ločujemo odpadke (ker so deponije prenatrpane, prostora z njih ni, folk jih noče v svoji bližini), kar stvar spet podraži. Tako pač je ... pa stara ali nova vlada ... lahko pa gremo spet zastonj srat v kahle, smeti pa metati skozi okno ... samo ne vem, kdo bo potem stopil ven.
|
|
|
|