[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.10.2008 18:30:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mlinar -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 18:32:27)

Po lastni izbiri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




FORZA -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 18:35:41)

Edamec na rezine narezan, ementaler na kocke pa še malo dimljenega sira ali s papriko ali s poprom, tistega okroglega na rezine narezan.
Za dekoracijo suho sadje, orehi.




Hope2 -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 18:46:26)

IZVIRNO SPOROČILO: FORZA

Edamec na rezine narezan, ementaler na kocke pa še malo dimljenega sira ali s papriko ali s poprom, tistega okroglega na rezine narezan.
Za dekoracijo suho sadje, orehi.


Dodaš lahko še gorgonzolo na kocke narezano ali kar cel trikotnik ali hlebček mehkega sira, meni so še všeč zeliščni sirni namazi (oblikuješ v hlebček). V zadnjih dveh primerih moraš še pol nožek zraven dat.

Za dekoracijo lahk še zraven grozdje.




nadya -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 18:53:40)

Brie na trikotnike narezan
Ementaler na kocke narezan
Parmezan Grana Padano, jaz ga kar z roko nalomim
Dimljen sir

Fino je če na ploščo dodaš še kakšna orehova jedrca, suhe marelice...





kokoska007 -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 19:25:52)

tale zgornja plošča je prav slastna.

zraven zrelih sirov, ki že malo smrdilo zelo paše marmelada. npr figova, višnjeva, brusnice - ena domača ne preveč sladka.

parmezan se pa mora lomit, ne rezat. jaz zabdem nožek in nalomim.

od sirov je meni okusen še kranjska gavda s kožo, tolminski od planike in hlebček zravo življenje ampak samo, če je trd, kar pa je redko.

dober tek!




nadya -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 19:35:56)

Ja tale hlebček Zdravo življenje od Merkatorja je res super.

Ja marmelada full paše na parmezan, pa med tudi. Sploh pa kakšen tartufov med, ki da še tok fajn aromo zravn. Lahko pa malo polijemo z navadnim medom in dodamo par kapljic tartufovega olja.




frutka_ -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 21:07:41)

Bagi uporabi grozdje, melono, orehe. To tudi fajn paše poleg sira. 
Jaz pa imam en fini recept ob kateren si boste prste polizali pa še koržnik, če bo treba.
  • Torej: kupiš ementalerja in ga narežeš na kocke
  • kupiš v olje vložene in posušene paradajze ter jih narežeš na mini-mini-male koščke
  • natolčeš malo orehov
  • potem kocke sira in na majhne koščke narezane paradajze premešaš, dodaš orehe in preliješ z malo olja iz piksne. Svetovno!!!! Poleg pa sveži kruhec! Njami!





glen -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 21:52:36)

Jaz sem bila na tečaju za pripravo narezkov in je imela sirova plošča več kot tri različne sire.
Popestrili so jo pa z orehi in grozdjem.
-emental na zrezan na kocke
-edamec ali jošt ali gauda,....narezan na mašino
-pol kakšen sir z orehi ali papriko ali z različnimi dodatki na kocke
In za finiš kar je bilo meni ful všeč
-gorgonzola,bolj močna in trda tipo dorblu ali kaj podobnega.
Predavatelj je vzel kos gorgonzole bolj trde in močne in kos masla in oboje naribal na ribežnik in ko se čez čas oboje malo stopi je tako dobro da si še prste poližeš.
za podlago je pa dal zelen list solate.
Škoda da nimam doma slike.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.10.2008 22:29:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 22:39:51)

Bagi uporabi grozdje, melono, orehe.


To meni najbolj pase zraven, sploh melona, ker je lahka in osvezilna; mi precej bolj sede kot suho sadje.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.10.2008 22:47:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 22:50:55)

O.k., o.k., bom pa še melono gor dala,


Saj se nisem povabila, nic bat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Samo recem, da meni full pase, pa fajn je, da je lepo ohlajena.




frutka_ -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 23:43:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

O.k., o.k., bom pa še melono gor dala,


Saj se nisem povabila, nic bat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .
Samo recem, da meni full pase, pa fajn je, da je lepo ohlajena.

Ja, pa da ni preveč zrela. To tudi ni fajn.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Hm, kaj pa vinček poleg?! Bi še o tem kako rekle? Recimo, meni najjači Zeleni silvanec...šluk, šluk...oziroma raje bi...blup, blup...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




Anonimen -> RE: Sirova plošča (10.10.2008 23:44:39)

Hm, kaj pa vinček poleg?! Bi še o tem kako rekle? Recimo, meni najjači Zeleni silvanec...šluk, šluk...oziroma raje bi...blup, blup...


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Meni so ITAK najljubsa rdeca.
Ce pasejo zraven? Pojma nimam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Rožica I -> RE: Sirova plošča (11.10.2008 0:45:18)

Ma, seveda pašejo, kako da ne?! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




ksenjak -> RE: Sirova plošča (14.10.2008 11:22:52)

O, frutka_tvojo sirovo-paradajzovo jed sem pa že probala in lahko iz prve roke povem, da je njami.

Lp




Stran: [1]