močenje postelje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

pikapaka -> močenje postelje (10.10.2008 8:40:59)

Moj mali sonček je suh ponoči že od 2,5 leta. Bilo braz problemov.
Zadnje čase pa je začel močit posteljo.
Danes ponoči naprimer celo 2 krat. star pa je 4 leta.
Če ga ponoči zbudim in ga dam lulat potem je v redu, drugače pa ne zdrži do jutra.
Kakšna ideja, da bi se mu življenju kaj posebej spremenilo ni, ves čas sva približno na istem.

Ne vem kaj naj ga ponoči budim ali kaj.

Hvala za nasvete

BrankaO. -> RE: močenje postelje (10.10.2008 8:52:44)

naša je bila tudi tako...hitro suha-čista zdaj pa eno leto se že boriva z istim problemom...
poskusile sva že vse mogoče,tudi pitje samo do 17.ure vendar se včasih vseeno zgodi!!!
tudi mene zanima mnenje drugih,če katera ve kako še pomagat!!!!
lp

zmajči25 -> RE: močenje postelje (10.10.2008 9:58:02)

Moja tamala ima 2,5 let in je nekje od aprila meseca suha podnevi in ponoči. Sedaj, ko je začelo biti bolj mraz pa mi je začela močit posteljo. Verjetno zato, ker se ponoči odkrije in jo potem zazebe in se polula. Rešitev sem našla v tem, da jo ponoči enkrat okoli 2. ure zjutraj (si našitmam budilko, ker če ne se ne zbudim) dam lulat in je potem OK. Druge rešitve zaenkrat nimam.

pikapaka -> RE: močenje postelje (10.10.2008 10:15:27)

ja to je ena od rešitev, samo nekje sem brala, da to ni v redu, da se jih budi, da bi morali sami se zbudit.
ja verjetno ne bo druga pomagalo.
Pitje zvečer omejujem samo sedaj poje veliko mandarin pred spanjem in to tudi povzroči lulanje.

ne bo drugega kot, da ga ponoči dajem lulat, samo kaj ko včasih zamudim.

Glede tega, da bi ga zeblo ne vem če je pravi razlog.

Še kakšni predlogi

karin412 -> RE: močenje postelje (10.10.2008 11:23:31)

Ko sem bila na Pediatrični zaradi ledvičnega refluksa, je bila tam ena punčka, ki je najprej tudi kar naenkrat začela lulat ponoči v posteljo. Mama je rekla, da ni vedela, kaj je, ko pa so dali urin v analizo, je imela vnetje mehurja.

To je ena od možnosti. Kaj pa če bi bilo psihično-samo mislim, da bi moral biti velik šok (recimo smrt v družini, ker poznam en tak primer).

Stran: [1]