ronja -> RE: Dojenje 'v prazno' (13.10.2008 13:13:08)
|
hehe, ja, pri nas je pač taka "kultura", da je treba nehat dojit, ko otrok dopolni eno leto, če nisi že prej. Sama zagovarjam mnenje, da je najboljše, če se otrok sam odstavi. Tudi Ronja je imela zadnja dva meseca joško v gl. za cartanje, je sicer tudi nekaj popila, mleka sem itak vedno imela dovolj (ga imam še vedno, čeprav se je v bistvu že odstavila) ampak se je videlo, da ne ziza zaradi lakote, saj je tudi sicer veliko pojedla goste hrane in spila vode in čaja, tak da je pač zizala zaradi občutka varnosti. če vama paše, se ne sekiraj, kaj drugi mislijo. Meni je Ronjina pediatrinja rekla, da bom tako morala nehat dojit, če sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Nobenega odgovora, zakaj bi bilo to treba. In je v bistvu kar hotela, da neham - pa naj bi ona gledala na zdravje žerojenega otroka, ne? No, potem sem samo zmanjšala dojenje, pa mala ni dobila nič teže do naslednjega pregleda - in glej ga zlomka, takrat je bilo pa v redu, da še dojim, čerpav sem mela že bušija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Da naj kar dojim, dokler nama paše... Ginekologinja mi je rekla, da ni problem za nosečnost, samo da naj jo rajši prej odstavim, da ne bo ljubosumja (čeprav je po moje pri tandemcu manj ljubosumja kot če ga prej na silo dol vlečeš, ne vem, nisem probala). Sicer se mi pa zdi, da je to zelo tako: kolikor si pustiš srat po glavi, toliko ti bojo pametovali. če si ne, potem ti pač ne. Na začetku se je tudi tast zgražal in tašča malo vrtela oči, kolikokrat dojim - ampak ko sem mela enkrat dovolj tega in se nisem več sekirala za njihove pripombe, so se pa nehale. Tako pač je, ma manjši želodček in pač večkrat je, pika. Tak da se mi zdaj nihče ni upal nič pametovat, da naj jo odstavim. povedala sem, da bi rada, da se sama, da se jih itak večina v 2. trimesečju sama odstavi, ker se mleku spremeni okus in ga je manj, pa da če se bo, ok, če ne, bomo meli pač tandemca, da ne bom ne prva ne zadnja. Če lepo mirno argumentiraš, da dojenje nikomur ne škodi, ti dajo navadno kar mir.
|
|
|
|