Kako naprej? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Nikica -> Kako naprej? (18.3.2005 10:41:39)

Pri nama se je kar naenkrat vse postavilo na glavo. :(Noče se več dojiti tako pogosto, meni nastajajo boleče bule v prsih, joka, ko ga pristavljam, čeprav ni jedel že štiri ure. Zobčki verjetno še niso, ker nima nič natečene dlesni, krčev nima, pazim, kaj jem. Danes mi gre prav ves čas na jok:((:((:((, ker ne vem, kako naprej. Še na sprehodu mi tuli, ker je verjetno lačen, ker pred tem ni jedel. Štiri mesece je potekalo vse o.k., jedel je kot nor ves čas, zelo lepo je napredoval, mesečno je pridobival 1-1700 kg. Mleka imam zelo veliko, tako da res ne vem, kaj naj naredim. Bil je pravi dobrovoljček:), zdaj pa samo tuli :hudicek::((in se smeje le takrat, ko mi ga končno le uspe podojiti. Ne vem, ali naj si kupim aparat za iztiskavanje mleka?:zmeden::zmeden:Malce drag je. Če ga dosedaj nisem potrebovala...:zmeden:
Malce sem potarnala...:((Ali pa bi morala začeti z uvajanjem goste hrane? Joj, kako sem zmedena.:zmeden:
Pozdravček!




aka -> Kako naprej? (18.3.2005 10:44:06)

Najbrž je to samo eno izmed obdobij. Se je dogajalo tudi meni. Pa so letali naokoli z flašami adaptiranega. Moraš samo vztrajati pa bo. Vse mine. Verjemi.




Anonimen -> Kako naprej? (18.3.2005 10:45:20)

Malo poglej po ustih, da nima kakšnega soora ali aft. Takrat se ne morejo dojiti, ker meni je čudno, da bi kar naenkrat začel štrajkat.




puncica -> Kako naprej? (18.3.2005 11:32:52)

Kot prvo kolk je star, če je že 4 mesce lahko začneš s gosto hrano, če jo bo seveda maral. Drugaeč pa bi jaz probala za adaptiranim mlekom, tako boš vidla al je res lačen al kako. Naša tud ni hotla več jest pri men in smo pač nehal z dojenjem, ko je hotela smo se še mal cartal, ko pa ni, je pač dobila adaptiran mlek. Lačna seveda ni mogla bit. Ti pa se čim manj sekiraj. Aparat si pa lahko kupiš, sej ga tud prodajajo rabljenega, mal po oglasih poglej. Pa nič bit zmedena vse bo ok.:bravo::bravo:




Anonimen -> Kako naprej? (18.3.2005 13:00:50)

A si mogoče menstruacijo dobila? Sem tule na RR že brala, da se eni dojenčki od takrat naprej več nočejo dojiti. Kratkoročna rešitev je pra goovo adapriramo mleko. Boš vsaj videla, pri čem si.




Nikica -> Kako naprej? (18.3.2005 15:02:10)

Ne, menstruacije nimam. Preverila sem tudi, če ima sor- NE!:bravo:Danes je že dvakrat lepo jedel na 2 uri:)-:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:, upam, da se bo tako nadaljevalo, ker ne bi rada že začela z adaptiranim mlekom. Rada bi čim dlje dojila, če me razumete.:)Star je sicer že 4 mesece, toda glede na to, kako je do sedaj napredoval, mi je pediatrinja rekla, naj mu začnem dajati gosto hrano šele pri 6 mesecih. Bomo videli, kako bo popoldne in čez vikend.:zmeden:




BARBARA R. -> Kako naprej? (18.3.2005 15:11:38)

Jaz tudi mislim, da je pripravljen na gosto hrano. Vas kaj opazuje pri obedu?

:muca:




Nikica -> Kako naprej? (18.3.2005 17:34:14)

Že od začetka imava njegov :duda:ležalnik blizu mize, ko jeva, da naju lahko gleda in se nama smeji. Opazila sem, kako pozoren je, ko pijem vodoiz stekleničke. Gleda s široko odprtimi očmi:)Mogoče je pa res pripravljen...:zmeden:




mamsi -> Kako naprej? (18.3.2005 20:47:37)

Ja ampak to je le uvajanje, žlička ali dve za začetek, resno odstavljanje pride šele čez nekaj mesecev, tko da tko na hitro se sam ne bo odstavil, saj rabi čas da se sploh nauči jest in žvečit. Mogoče te čuti, da si vznemirjena, hkrati je sam zelo utrujen, pa pride tak dan, ko je vsak normaln človek sitn in mu nč ne paše. Če bi trajalo dlje časa, bi blo za skrbet, drugač pa kar mirno, še zelo lepo bo jedel.;)




Willson -> Kako naprej? (19.3.2005 9:08:03)

Nikica jaz pa ti ne svetujem uporabe adaptiranega mleka, se mi zdi škoda, če imaš svojo mleko. Tudi mi smo imeli takšno obdobje, pa je po par dnevih bilo zopet vse normalno. Seveda pa bi si mogla malo izprazniti dojke, če imaš obutek napetosti,lahko tudi ročno.Mogoče pa je bil tvoj otroček cepljen, moja se po cepljenju ni hotela dojiti, ampak sem vztrajala. Probaj ga dojiti med spanjem, ali pa takoj, ko se zbudi takrat se je moja lepo dojila, pa tudi ponoči sem jo kar med spanjem pristavila in je lepo pila. Z uvajanjem goste hrane pa bi jaz na tvojem mestu počakala do prib. vsaj 5m, če praviš, da imaš dovolj mleka in dojenček nareduje. lp




Stran: [1]