burek (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


august -> burek (18.3.2005 10:04:47)

Punce a mi lahko poveste, če se v času nosečnosti lahko je burek? Tako se mi ga lušta pa nevem a lahko je skuto ali ne?




Grascakinja -> burek (18.3.2005 10:10:06)

Zakaj pa ne???




ZARA -> burek (18.3.2005 10:10:11)

ti kr papcej burek,ce ti disi...;)




KIRA -> burek (18.3.2005 10:11:55)

seveda lahko. zakaj pa ne?? saj ni nič takega not. odsvetuje se prekajeno meso, pa gazirane pijače itd.. burek pa ni nič takega.. jaz sem jih pojedla na tone v prejšnji nosečnosti. ampak samo sveže!!! - ker sem haklava glede mletega mesa.




wawa -> burek (18.3.2005 10:23:45)

ŠELE ZDAJLE TO POVESTE:grrr:

Jaz sem bila pa ravno v pekarni pa sem si ga zaželela, pa ga nisem kupila, ker sem rekla da je notri sigurno kaj kar ne smem....:((:((:((....ZDAJ GREM PA NAZAJ V PEKARNO:kuza::kuza::kuza::kuza:




Grascakinja -> burek (18.3.2005 10:27:46)

Laufaj, pa še meni enga!!!!:kuza:




kofetek2010 -> burek (18.3.2005 10:28:32)

da boš pa še bolj ziher kaj je notri, pa ga sama speči! :)-




Grascakinja -> burek (18.3.2005 10:29:37)

Men nikol ne rata tak, kot pr šiptarju :(( .. ni blo rasistično, je bil kompliment :bravo:, da ne bo pomote!!!!!




ZARA -> burek (18.3.2005 10:29:51)

Sorry, wawa...bez po burek pa napljati racun...8)
TEK!!!




kofetek2010 -> burek (18.3.2005 10:37:44)

meni pa je šiptarka pokazala kako ga narediš, zato šiptarskega obvladam (njama), bosanskega pa ne znam :(

sicer pa je dobra ideja, ga že dolgo nisem pekla... naredim v velik pečak - pol pekača mesnega, pol pa sirovega (njama) :bravo:




muriel -> burek (18.3.2005 11:31:25)

meni pa je moja soseda pokazala kako se naredi bosanskega; cela umetnost; nisem niti poskusla sama začet.

krompir narezat na 3 mm koscke, da o valjanju testa niti ne zacnem; skoraj prosojno.

ji ga raje kar narocim!




Romcka -> burek (18.3.2005 11:50:59)

hej pupe..jaz bi recept..za oba siptarskega in bosanskega:) njami..lacnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaa..tole je kruto, ko zacnemo o hrani..prej nimam ideje kaj bi jedla, pol pa LAAAAACCCNNNNAAAAAA:)
R9nebesa




kofetek2010 -> burek (18.3.2005 12:25:11)

Šiptarski - na brzino, potrebuješ:
-2 lončka Vipavske skute (tiste s svetlomodro nalepko)
-20 dag kajmaka
-kislo smetano (1 velik ali 2 mala lončka)
-2 jajci
-malo soli in popra
-1 kocko za govejo juho
-listnato testo
-čebulo (1/2 bolj male čebule)
-česen (1 strok)
-mleto meso (cca.1/2kg)
-belo olje
MESNI:
Čebulo narežeš, prepražiš na malo olja, dodaš mleto meso in česen, prepražiš vse skupaj, dodaš 1/2 kocke za juho (goveje) in malo popra in na koncu še 1 veliko žlico kisle smetane.
SIROV:
Skuto, jajca, kajmak, ščepec soli, eno malo žličko olja - vse skupaj zmešaš kar z vilico.

Potem na dno pekača daš par kapljic olja in ga s prsti ali čopičem razmažeš po pekaču, potem pa zlagaš ena plast testa, ena plast mase, itd. sama zlagam tako, da po polovici pekača zlagam sirove plasti, na drugi pa mesne. Ko ti zmanjka sestavin pa po vrhu preliješ s kislo smetano in vmešanim jajcem.
Pečeš v pečici na 180-200st.C cca. 20-30 minut, da se povrhu naredi lepa zlato rjava barva. Ko vzameš iz pečice pa burek poškropiš z vodo in pokriješ s krpo ali alu folijo, da se lepo zmehča. Potem počkaš, da se ohladi in postrežeš.

Pa dober tek.

Upam, da nisem bila prehitra in nejasna! ;)




Romcka -> burek (18.3.2005 13:04:51)

hi jana....hvaaaaalaaaaaaa:)
R9nebesa




Stran: [1]