|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odstopanje plodovih mer od normale
9.10.2008 9:48:40   
cursa
Pozdravljene
Včeraj sem imela UZ v 35 tednu in mi je g rekla, da je moj otroček kar se ultrazvočne preiskave tiče zdrav. Le da ima nekoliko večji trebušček in morda nekoliko manjšo glavico, in da to ni nič posebnega in da je vse ok. Potem sem pa doma pričela gledat za kakšna odstopanja gre in me je začel mal skrbet, da to pa niso tolk majhna odstopanja.
NOSEČA: 34 4/7
GV/TT/BPD: 80,1- 31 1/7
obseg glavice: 289- 31 3/7
obseg trebuha: 307- 38 2/7
stegnenička: 67,6- 34 1/7
Skratka le velikost stegneničke je taka kot je dolžina moje nosečnosti, ostalo pa je dokaj čudno in za moje pojme kar ornk odstopa. Velikost glavice je za skoraj tri tedne premala, obseg trebuščka pa 4 tedne prevelika.
Ali je imela katera od vas podobne meritve in je blo vse ok? Saj mogoče mal paničarim, ampak me res skrbi.
Že v naprej hvala za vse odgovore.

< Sporočilo je popravil cursa -- 9.10.2008 9:49:23 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odstopanje plodovih mer od normale
9.10.2008 9:53:51   
Tejči
Jaz se nisem nikoli obremenjevala s tem. Pa mi je mesec dni pred porodom G rekla, da je pikica full premala za svojo starost, potem pa se je rodila z 50 cm in 3300 g. Torej, kaj je tu premajhno??? Ne se obremenjevat s tem, ker če bi bilo kaj narobe, bi ti G povedala. Srečno naprej!user posted image

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2008 10:11:10   
ema111
sem bila v istem tednu na kontroli, meni ni napisal tako lepo vseh mer, samo mi je rekel, da otrok tehta 2000 g.
pred tremi tedni pa je tehtal 1850, pa me je tudi sedaj na zadnji kontroli kar zaskrbelo, da ni kaj dosti pridobitve na teži otroka.

Koliko pa je teža tvojega otroka?

Saj če bi bilo kaj narobe bi nam pa ja verjetno povedali gin. in pravilno ukrepali.

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2008 10:14:39   
yania
Glej, če ti ginekologinja reče, da je vse uredu, ji zaupaj. Ona verjetno ve kakšna odstopanja so dovoljena. Moja 1.user posted image je potekala brez zapletov in sploh nisem vedela kaj je to GV BDP in te kratice...sploh je najboljše da ji zaupaš....
Zdaj sem 2.user posted image , sem v 19.tednu. Na pregledu, ko to niti ni bil v 13.tednu, u bistvu mi je samo izvide vode in krvi pogledala, no mi je poslušala srček od naše pikice. In seveda ga ni bilo slišati. Jaz sem bila prestrašena ti povem do naslednjega pregleda (skoraj cel mesec-sem šla po 3 tednih pod nujno k njej na UZ zaradi otrdevanja trebuha in hudih krčev, ki so trajali tri dni)...pa mi je reklqa: glej, prejšnji teden si imela nuhalno in je bilo vse uredu, v tem tednu se srčka sploh ne posluša, jaz em upala da se bo...očitno je otroček tako obrnjen, pa slabe baterije in blabla....če se ga ne bi slišalo v 17.tednu, bi pa že origrale in poslala me je domov....
No vseeno sem si takrat rekla: ona že ve...
Mišek v bušiju veselo raste....brca in se premika...
Ne sekiraj se...
to je moje mnenje...
Aja še to, veliko jih je reklo tudi tu na forumu da mere UZ sploh niso natančne, celo napačne izmere so že bile....malo si preberi, o premajhnosti ploda, kak članek nazaj...

Lepo bodi...

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2008 10:17:09   
nejcko
Nič panike!!!

Enkrat sem brala Pušenjalov odgovor na podobno vprašanje in je rekel, da na uz meritve vplivajo številni faktorji, zato vedno prihaja do odstopanj: kakovost uz naprave, plodovnica (količina, barva, gostota), položaj otroka in "izostreno" oko ginekologa.
Torej, če bi šla v istem dnevu delat meritve k trem različnim gin., bi dobila v meritvah vsaj 10-30% odstopanj.user posted image

V moji prvi nosečnosti je tudi moja gin. nenehno zaganjala paniko, kako ima otrok malo glavico in noge so bile vseskozi prekratke ... pa se je sin rodil čisto normalne velikosti.
V drugi nosečnosti se je zgodba z glavico ponovila, zato sem vedno na uz meritve s sabo nosila staro materinsko, da sem "dokazala", da imamo v naši familiji vsi otroci bolj drobčkane glavice; ne da bi bile premajhne, le bolj ozke, jajčaste oblike, kar vpliva na "čudne meritve".

No, le potolaži se, če bi bilo res kaj narobe, bi tvoja gin. že zagnala halo - nič batuser posted image

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2008 10:24:45   
Pupsika
Se strinjam z njecko.
Naj pripišem, da je tudi moja pupa imela na vsakem UZ majhno glavico in je odstopala od mer za 2 tedna.( Tudi pri nas imamo vsi bolj mejhne glaveuser posted image )
Sem bila tudi čisto prestrašena, ampak naj te potolažim...sedaj imamo doma zdravo in zelo živahno 14 mesečnicouser posted image .

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2008 10:34:50   
nejcko
Aja, še to - ko sem bila pri Pušenjaku na NS, je rekel, da bi vsak gin moral pred meritvami najprej dobro pogledati mamo in po možnosti še očeta - če je mama majhna, je pač logično, da je tudi otroček majhen, če sta staša velika, je pač logično, da je otroček večji, če je mama močnejša, je pač logično, da je otroček bolj krepak ...

Ja, itak, a ne - jaz pri svojem metru in en štofelc prej crknem kot rodim 56 cm velikega otroka in 4000 g težkega  otroka, saj bi le-ta obsegal več kot 1/3 mojih proporcevuser posted image

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.10.2008 10:37:07   
Nina00
Res je. Meritve z UZ nikoli ne morejo biti zelo natančne, ker je toliko stvari, ki vpliva na to. Že minimalen premik sonde in  slika pokaže drug presek in meritev je lahko že za nekaj mm drugačna. Pa tudi na isti zamrznjeni sliki lahko za kak mm drugače zmeriš.
Posebno pa kar se tiče velikosti glavice. Če meri samo premer, lahko pokaže, da je glavica ali premajhna ali prevelika. Odvisno pač od oblike glavice.
Sicer pa je meni v prvi nosečnosti 4 dni preden sem rodila ocenila težo ploda na 3.600 g (ocena je narejena na osnovi obsega trebuha). No, rodil se je pa z 3.060 g user posted image .
Torej, ne sekiraj se! Se posebno, če ti je G rekla, da je vse ok. Saj, če pogledaš nas tudi nimamo vsi enakih proporc nog, glav in trebuhov, a ne?!

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.10.2008 10:40:37   
asra
Ne sekiraj se. Naš fantek je imel v 20 tednu 4cm dolga stopalca, kar je ogromno, glede na to da imajo novorojenčki v povprečju 5cm dolga stopalca. In tudi naš user posted image  je ob porodu imel 5cm stopalca.
Zgleda da nekatere stvari malo pohitijo in se potem zaustavijo....sem prepričana, da bo vaše dete čisto pravih mer user posted image

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.10.2008 10:48:54   
borabara
te meritve so tud sam za znervirat. Men je na pregledu tik pred porodom cca. 15 min rekla da je ful majčkan mel bo ene 2 kili sanm je pa dolg!!!!!!!!!

rodila sem čez 30 minut in je imel sin 3390 in52 dolg.......pa večš kaj da se pa z acelo kilo zmotišuser posted image user posted image user posted image user posted image

lp
nin@

ne obremenjuj se ker je zihr drgač

(odgovor članu asra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.10.2008 10:50:49   
cursa
Hvala vsem za tako hitre in pozitivne odgovore. Včasih me je le redko za kako stvar zagrabila panika, odkar pa sem noseča, me pa za kakšne zadeve kar zgrabi strah. Lahko še tako pametujem (sigurno sem v kakem postu za nazaj kateri iz forumauser posted image ), da pretiran strah naredi kvečjemu kaj slabega kot dobrega, ampak včasih se pa kar ne znam obvladat.
Hvala še enkrat.

(odgovor članu asra)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.10.2008 11:12:01   
Pupsika
IZVIRNO SPOROČILO: cursa

Hvala vsem za tako hitre in pozitivne odgovore. Včasih me je le redko za kako stvar zagrabila panika, odkar pa sem noseča, me pa za kakšne zadeve kar zgrabi strah. Lahko še tako pametujem (sigurno sem v kakem postu za nazaj kateri iz forumauser posted image ), da pretiran strah naredi kvečjemu kaj slabega kot dobrega, ampak včasih se pa kar ne znam obvladat.
Hvala še enkrat.

cursa, te čisto razumemuser posted image .
Meni je bilo tudi v nosečnost marsičesa strah, ampak šele zdaj vidim, da je bilo vse bzuser posted image . Kmalu se boš temu še samo smejalauser posted image .

Lepo nosečnost še naprej.

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.10.2008 13:42:50   
Pacota
Tudi moj otrocek je imel v 26t za teden prevelik trebuscek in za 2 tedna premajhno glavico. Sem bila seveda v skrbeh, vendar sem po enem tednu videla, da otrocek raste (takrat me je skrbelo, da bo kar tam ostal), po 3 tednih pa je sedaj razlike za kaksen teden.

Takrat mi je gin naredila test za sladkorno, saj le ta lahko vpliva na vecji trebuscek  dojencka. Jaz je nimam. Pa se vseeno ni nic sekirala okrog dmenzij.

Tudi moja sestra je rodila oba otrocka z nekoliko manjsimi glavicami, kar je posledica tega, da so bolj jajcaste oblike. Res pa sva tako ona kot tudi jaz manjse.

In se, te meritve res redko stimajo in so odvisne od stevilnih faktorjev, kot je ze napisala ena predhodnica. Poznam celo primer, ko so se pri eni mamici zmotili za 700g v tezi!

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.10.2008 14:31:30   
Anonimen
Mene so pa strašili, da je zahiranček, da ja premajhen, prelahek, pa se je rodil 3490g in 53cm. Če je pa to zahiranost...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pacota)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
10.10.2008 15:04:37   
Hope2
Mene zdaj strašijo, da je zahiranček, tak da močno upam, da se bo tudi naša zgodba tako srečno končalauser posted image . Optimizem veljauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.10.2008 0:27:52   
frutka_
Cursa tudi pri meni je bilo podobno. Je pač tako, da otroci niso narejeni po jusu in se razlike med njimi že kažejo v trebuščku. Če je gin. rekla da ne skrbi potem te ne rabi skrbet.

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.10.2008 23:00:18   
Anonimen
Jaz sem bla prestrašena, ker mi je bilo napovedano, da bom rodila veliko pupo in težko. Kaj je bilo od tega res? NIČ.user posted image En drobižek 50 cm, težka pa samo 3180 g.
Ko sem jo rodila, sem bla ful ful šokirana.user posted image Tisti strah je bil več kot odveč.user posted image

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?