Lektoriranje diplomske naloge (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 9:44:18)

Včeraj sem spet gledala mojo in partnerjevo diplomsko nalogo. Ker sem obe sama lektorirala, me je zanimalo, koliko napak bom na hitro našla v njih. Našla nisem nobene, sem bila kar ponosna nase. :) Samo da se je pod mojo kot lektor podpisala sošolkina mama slavistka, ker je bilo rečeno, da ne smemo sami sebi naloge lektorirat. Zakaj ne, ne vem.

Kdo je pa vam lektoriral diplomske (ali magistrske)?

lidia -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 9:47:19)

To je pa ena tipičnih traparij, ki se dogajajo na slovenskih faksih, kaj jih briga kdo lektorira. Jaz sem študirala v Avstriji, nikogar ne zanima, kdo lektorira, to je diplomantova zadeva.

BokiMB -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 9:48:09)

Sebi sama, tudi drugim jaz.

kofetek2010 -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 9:49:20)

Mi smo v navodilih dobili zapisano kdo lahko lektorira oz. kakšno izobrzbo mora imeti tisti, ki lahko lektorira. ;) Ne vem sicer točno zakaj - OK slavist oz. profesor slovenskega jezika ipd. ampak profesor razrednega pouka :zmeden:

KIRA -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 9:50:10)

jaz sem eni kolegici delala diplomsko, no pomagala sem ji precej. anketni del je pač morala opravit sama, pa pisanje tudi. prvo lektoriranje sem ji opravila jaz, pol je nesla še k eni drugi lektorirat, ki se s tem ukvarja - lektorira v MB, ampak je tud blo ful napak na koncu, ko sem še enkrat pregledovala. najbrž ni preveč gledala, je pa mastno kasirala 20 jurjev!
v glavnem, pol sem ji še enkrat popravila napake, bolje enkrat preveč pregledat, kot pa premalo, pa obliko itd..... saj veste kako je to. in je nesla vezat. diplomo je naredla z 10, pa še pohvalili so jo, ker je bilo tako lepo narjeno, ne sam oblikovno, pač pa tudi vsebinsko, pa hvalabogu je moje nasvete upoštevala, podala konkretne primere in razlage zanje, ter opombe, kot sem ji naročla.. tako da ni vse v optiki, nedvomno pa pomaga!
LP

Anonimen -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 9:54:42)

Kira, 20 jurjev po mojem ni mastno :zmeden:
Jaz več računam :ups:

Ro-La -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 9:57:46)

Fantu sem jo obakrat lektorirala "slavistka" jaz:)-

Anonimen -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 10:02:46)

Jana73, zakaj pa ne profesor razrednega pouka? :zmeden: Saj imamo tudi štiri leta slovenščino na faksu, pa iz lektoriranje imamo tudi izpit! Kdo pa pregleduje zvezke učencem? Tudi tam moraš imeti neko znanje.

Meta. jaz sem računala 5 jurjev za lektoriranje diplomske naloge, pa se mi je to zdelo ogromno. No, tisti je očitno vedel, da je to malo premalo, pa mi je dal še enkrat toliko. S tem, da sem mu tudi nalogo oblikovala. Tudi on je dobil 10, tako kot Kirina kolegica, pa pohvaljen je bil, da je tako lepo oblikoval diplomsko. :bravo: Mi je kar greben zrastel, ko mi je to povedal.

A ni to lep občutek, ko se za nekaj res trudiš, potem pa te tako lepo pohvalijo?

Skye -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 10:04:07)

nam ni nihče rekel, da je obvezno diplomsko dati lektorirati...še manj pa postavil pravila pri kom:zmeden2:

Pa sem kljub temu diplomirala....sem bila sama svoja lektorca;)

Blink1 -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 10:04:37)

Meni jo je kolegica profesorca slovenščine:bravo: Gracias Petra:bravo:

KIRA -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 10:09:06)

ja to pa res, dober občutek, ko si za nekaj pohvaljen, ker so dobro naredil..9nebesa jaz sem se fejst potrudla s to diplomsko, bolj kot s prejšnjimi - ker je to ta kolegica, ki se bo sedaj poročila (če ste brale, da sva vabljena na dekliščino oz. fantovščino). sem bla blazno vesela desetke, pa kolegica se mi je tud zahvalila, ker brez mene ne bi naredla s tako oceno.:ups:
sicer pa je njen fant nama tudi dosti pomagal (barvanje zibke, posteljic, .....), smo si najboljši kolegi in sem ji hotla k čim boljši oceni pomagat. sem upala na 9, ker vem, da pri pregledovanju diplomskih včasih najdejo take cake da je neverjetno, pol je pa bla čista 10.

Blink1 -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 10:14:23)

No, jaz sem si sama pogledala, pol pa dala še kolegici...sej veste, da svoje delo težko lektoriraš, ker ne vidiš napak:zmeden:

Drugače pa je lektura fuuullll draga, Skutica. Kolegica je lani dala 40.000:(:(

So se pa moji profesorji pri eni študentki, ki je bila na zagovoru ful zanič, potem pa še freh:zmeden2:, na koncu piknili še v slovnične napake, ki jih je bilo ogromno:ups: Študentka pa je opravljala diplomo iz zgodovine in SLOVENŠČINE!!!!

Magi* -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 10:14:29)

diplomsko sama, magistrsko lektorica. plačala sem pa po tarifi društva.

Anonimen -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 10:16:39)

Ja, seveda, saj jaz jo prijateljem tudi zastonj ali pa mi potem res uturijo kakšnega jurja... no ker zamudiš se res ful, če se ornk lotiš.

Ampak kadar pa uradno lektoriram, takrat pa pod 30 jurjev za povprečno diplomsko ne prideš skoz 8)

Blanka77 -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 10:43:02)

Jaz sem si jo pa kar sama (slavistka in nemcistka), zdej pa računam od 10 do 20 tisoč, odvisno od tega, komu jo lektoriram, včasih pa tudi zastonj. Ja, učiteljice mislimo, da moramo reševati svet.

Anonimen -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 10:49:06)

Ninika, jaz sem bila nekoč na zagovoru diplomske naloge, ko je ena naša profesorica iz faksa študentko vrgla - pa po moje dokaj upravičeno, ker je diplomska naloga bila dokaj zanič. Po drugi strani pa se mi je zdelo ful kruto, ker imaš potem še dodatne stroške z novo vezavo in vsem.

Ja, ta profesorica se je tudi piknila v slovnične napake, celo pri naslovu je rekla, da ji manjka povedek. Je pa bil naslov nekako tako (si izmišljujem,da ne bo pomote, navajam samo kot primer): Rdeča kapica - da ali ne?

Anonimen -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 10:50:35)

Aja, Nina, iz slovenščine je delala diplomsko? To je pa res kruto!

babylove -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 11:06:48)

Nihče.

Blink1 -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 13:41:35)

Ne v bistvu je delala diplomsko iz zgodovine. Pa jim nekaj ni pasalo in se je obnašala ful nesramno...No, potem pa so se še v slovnične napake piknili:zmeden: Pa tak so vedeli da je slavistka...sej zaradi tega:ups: No pol je naredila...hvala bogu:)

mtd -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 17:25:48)

sama

sašaš -> Lektoriranje diplomske naloge (18.3.2005 17:42:36)

Tud sama (čeprav je ne bi smela) ;)

Lp :muca:

Stran: [1]