majavida -> RE: ultiva (21.7.2009 10:42:34)
|
Pozdravljene, naj vam nekaj napišem o moji izkušnji z Ultivo. So me v porodnišnici naprosili, da kaj povem, ker sem iz istega "foha" (sem družinska zdravnica). Tehničnih podatkov je itak na netu že dovolj, tako da vam bom jaz opisala mojo izkušnjo. Rodila sem na Ptuju, prvič. Dobila umetne popade. Ko so bili dovolj močni, smo poklicali anesteziste, ki so mi nastavili infuzijo z Ultivo. Pomembno je, da ne paničariš in si lepo stisneš odmerek, ko popadek prihaja. Malo te odnese, kot da bi hotel zaspat, ampak ta učinek mine v nekaj sekundah. Res pa je , da je vse odvisno od odmerka, ki ga dobiš in se izračuna glede na telesno težo. Pa tudi vsak organizem malo drugaše reagira na zdravila. Meni je olajšalo bolečino za nekje 30%, kar lahko ocenim glede na popadke pri iztisu, ko so mi Ultivo odstranili. Tistih je bilo pa še potem itak le za kakšnih 10-20 min. Se da zdržat, čeprav se pri meni moja dojenčica ni obračala v pravo smer in je šlo težje. Po porodu nisem imela nobenih stranskih učinkov Ultive, bila sem tudi manj utrujena. Po eni uri sem vstala in šla na WC. Definitivno bi se za Ultivo odločila še enkrat. Upam, da sem z mojim mnenjem pripomogla k vaši lažji odločitvi. Želim, da bi vam porod ostal v lepem spominu, kot je meni.
|
|
|
|