Kakšen temperament imajo vaši cukri? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mamsi -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (17.3.2005 20:27:25)

Naša je živc:sloncek:, v radovednem smislu, kar vidim jo, da bi rada stekla po hiši, vse prebrskala in raziskala, pa revček še ne more:(. Živahna je, vse jo zanima, je dobrovoljček in hkrati občutljivo bitje, sploh pa je dovzetna za mamino razpoloženje 100/h. Previdna je do novih obrazov, a se jih hitro privadi. Vriska od veselja ko vidi živali, ko jo mečemo v zrak ali jo žgečkamo. Pri miru ni niti 1 minuto, razen ko spi, pa še to se obrača kar naprej.

Tak žurer je naša tamala.

Kakšni so pa vaši :angel:?




BONI* -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (17.3.2005 20:32:44)

Trenutno (pri 3 mesecih) zelo eksploziven. Takoj se začne dreti na ves glas, če mu kaj ni pogodu. Pa tudi obstanka nima nobenega oz. ga mi ne smemo iemti, razen če spi. Bog ne daj se z njem v naročju usesti in se npr. pogovarjati z kom-totalna izguba časa:)- Ali pa v trgovini stati predolgo na enem mestu. Še zunaj moramo biti ves čas v muvingu, razen če spi, potem pa ga lahko malo okrog prenesemo;)

Lp, Boni




total -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (17.3.2005 20:33:42)

Kot da bi svojega opisala:)-

Lp:sloncek:




Anonimen -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (17.3.2005 20:45:30)

Moj je po eni strani nežen in občutljiv, po drugi pa uporniški in svojeglav. Težek, v glavnem. Ampak moj. Zelo, zelo moj. Najbolj.




Ezi -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (17.3.2005 20:47:36)

Joj, jaz kar vidim našega, kakšen bo, ko bo velik ... taka mala tečkica ... če mu kaj ne gre, se krega, če mu kaj vzameš, se krega in :((, če ga pustiš samega se :(( in je ves užaljen ... in kako poredno se smeji, ko ti narediš zgroženo faco, ker si on vtika žlico za čevlje obuvat v usta ... pa kako psu nagaj in se smeji ... ali pa, kako navihano pogleda, ko hoče prst vtakniti v vtičnico ... zjutraj pa te tako lepo postrani pogleda, nekaj reče (je še nerazumljivo) in se z glavo nasloni nate ...9nebesa9nebesa9nebesa ... lepo mi je tudi, ko leži v posteljici in se obrne, da preveri, če sem še tam ... pa potem mirno, z občutkom varnosti, zaspi ...




BONI* -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (17.3.2005 20:51:30)

Ezi, če se vedno tako lepo smeji, kot na tejle fotki, potem pa čisto razumem, da si v 9nebesa in da se kar topiš od:love:

Lp, Boni




kaja11 -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (17.3.2005 20:55:34)

Mi imamo pa škorpijona, rojenega v nedeljo:hudicek:...iz tega sledi: najbolj glasen v porodnišnici (enkrat ga je sestra med previjanjem dvignila in rekla "a bi se ti mal skuliru?"), če mu nekaj ne odgovarja to "pove" v trenutku. Pri nas ni stokanja, al kričimo al pa se smejimo. Zdaj ko smo se navadili en na drugega (beri: namesto vozička kengorujček, brez postopanja v trgovinah, kavice na sončku odpadejo,..) je kričanja zmeraj manj:bravo: S takim karakterjem mu v življenju ne bo nič manjkalo... vsi bodo skakali tko k bo on reku:)-:)-:)-







Anonimen -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (17.3.2005 20:59:28)

Naša ima hudega, hudega, hudega... Vsi, že od porodnišnice dalje, mi govorijo "ta bo pa huda punca", in je res. Zna se zelo smejčkat, dobrikat in koketirat predvsem ljudem, ki jih prvič vidi. Večinoma vztraja, da je vse po njeno, če ji kaj ne paše jasno izrazi svoj NE-NE-NE, se zelo razjezi, če ji kaj ne uspe, npr. sestaviti kock in letijo vse povprek, včasih nas pogleda tako grdo, da kar bode s svojimi velikimi očkami, takoj za tem pa neskončno mil pogled... Pa hitro si loči tistega, ki mu daje več pozornosti od tistega, ki ji ni simpatičen...




Mateja17 -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (17.3.2005 21:18:30)

Naša 10 mesečnica je en velik dobrovoljček, ki si non stop govori, poje in se smeji. Joka maksimalno 1 minuto na dan (pa še to ne vedno). Jo pa vse zanima, tudi najmanjše malenkosti. Je ni stvari, ki bi jo kar vrgla stran (razen po pribl. 15 minutah ogledovanja in preizkušanja). Zamoti se čisto z vsem kar je možno. Vse pregleda počasi in temeljito.
Je pa prav smešna, ko da prst v usta in me nagajivo pogleda (ker ve, da tega ne odobravam) in hitro reče NE ter da prst iz ust.....
Sem pa mislila da bo bolj boječa, ker je imela obdobje, ko ni marala ostalih ljudi. Zdaj je pa čisto nasprotje in skoraj vedno ogovarja ljudi, ker išče kontakte.

lp,
Mateja:sloncek::sloncek:




karmy -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (18.3.2005 9:08:48)

isti je tud moj ... @ Splišni




puncica -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (18.3.2005 10:24:03)

Ma jst pa še zdej nisem pogruntala naše tamale. Vem da uživa ko lahko raziskuje okoli, dokler ne vidi da jo mami opazuje in hitro prišiba da bi šla v naročje, zato jo najraj puščamo samo, da se zamoti, ker drugač bi bla kr v naročju. Evo je že pri meni:)- Le zakaj sem pogledala kaj počne.

Uživa ko jo žgečkaš a ne več ko jo mečeš v zrak, nekako je dobila strah, pa ne vem zakaj:zmeden2: Pa do tujcev, predvsem tistih ki jih še nikoli ni videla je nazaupljiva, ne joče ravno je pa na meji, da bi glih kako solzico spustila. Se mi pa zdi da si ful zapomne ljudi, mojo mami (babica) vidi enkrat na 14 dni al pa 3 tedne, pa se jo ful zapomni, je ni nič strah it k njej, pa ko pride se ji smeje.




BARBARA R. -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (18.3.2005 10:41:20)

V grobi motoriki zaostaja.Sicer je pa naš veliki sonček, ki stalno čeblja, pljuva, ploska in se giblje v ritmu glasbe.Joka kadar se ji mudi; jesti, piti, želela bi vstati na nogice (pa pojma nima kako to gre).............skratka predvsem "dobro voljo meljemo"

:muca:




Pikca -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (18.3.2005 11:45:35)

Pri dobrih 5 mes. naša Živa ni niti sekundo pri miru (vsi pravijo, da ima čisto ta pravo ime). Tudi ko ima kakšno igračo v rokicah, zraven še mal brca;)
Pa fuuul je firbec; na hranjnje recimo čisto pozabi, če je v bližini kaj zanimivega. Hkrati pa je občutljiva; en čas se je precej bala tujcev (zdaj je prevladala radovednost), ustraši se nepričakovanih glasov,...
Lp, Pikca




Bejba -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (18.3.2005 15:52:28)

Naš sonček pa je res pravi mali sonček :). Najlepši je, ko se zjutraj zbudi, me pokliče (beri začne jamrati ;)) in se mi potem ko pridem sramežljivo nasmeji in pogleda stran in tako ene parkrat. Da se mamici kar srce topi 9nebesa.
Zna pa tudi uveljavljati svojo voljo. Moram reči, da v bistvu ne joka prav veliko, ampak tako kotmi pravimo - pizdi ;), če mu kaj ni prav. Jamra in stoka, da je joj. Če pa ni odziva, pa seveda v :((.
Ponavadi pa joka le, če je lačen ali zaspan :muca:.
Je pa hudo firbčen. Bog ne daj, da kakšen papirček zašumi. Že šiba z glavico in velikimo očki kje se kaj dogaja. Pa puzal bi tudi že rad, ampak še ne gre (ostanemo na mestu, le kolena so zdrgnena ;)). Neznanim ljudem se takoj nasmeji, ko pa ga vzamejo v naročje, pa je v redu le, če ima skoz na vidiku svojo mamico :love:. Pri babicah, dedkih in ostalih znanih pa ni prav velikega problema.
Ima pa zelo rad svojo rutino kar se tiče hranjenja, spanja, previjanja, kopanja,...Če kakšen dan ni kot ponavadi je prava tečka, ker se mu ves ritem sesuje :zmeden:.
Drugače pa je naš mali srček, sonček, bučko, muca, sladkorček, žabica, lupček,......:love::love::love:

LP; Bejba




Jančika_ -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (18.3.2005 15:59:36)

Naš je pa tak zelo na easy. Če je huda nuja, se zna tudi fajn zadret (ponoči ima glasnost na ful), sicer pa se smeji in skoz nekaj gode, ni mu veliko do gibanja. Raje sedi in opazuje. :love::love::love:

Bo pa zato naslednji otrok ziher pravi manijak...




Anonimen -> Kakšen temperament imajo vaši cukri? (18.3.2005 21:07:58)

Ooo, Jančika, saj tudi pri Vasji ni še nič rečeno, da bo tak ostal. Moj je bil do petega meseca tako priden otrok, da ne moreš verjeti. Pridno milo zadovoljno bitjece. Potem je pa kar naenkrat vse notri prinesel. Počakaj, da postane malo mobilen.




Stran: [1]