mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR Naslednji dan je dober npr. rizev narastek, kaka rizota, goveja juha, tudi zelenjavna je ok (samo ne vem, kako je s pogrevanjem krompirja), filana paprika, enoloncnice (ricet, pasulj), kaka jota, sarme in podobno. Saj zdaj bo ze pocasi cas za razno hrano z zeljem in repo. A pogreto meso jesta? Mi ga namrec ne maramo, zato to nikoli ne skuhamo za en dan v naprej. Sicer pa so njoki takoj kuhani, kaki spageti tudi, te pripravljene omake se pa tudi ze dobijo dobre (npr. od NaturEte je neka zelenjavna, pa Dolmio bolognese je dobra) - no, vsaj meni, pa sem ful zbircna Pa tortelini so hitro kuhani, smetanovo omako pa tudi hitro naredis. kot je rekla Ribica, je kr nekaj takega, ki se da skuhat za dan ali dva vnaprej; mi sicer kuhamo skoraj vsak dan (bodisi jaz bodisi moj mož), ko pa imam kak dan fraj (to je bol med tednom) pa naredim kakšen golaž, ki ga lahko tudi drugi dan poješ z njoki, testeninami, polento; juho skuham ta velik lonc in jo dam v posodice pa v zamrzovalnik in jo imam za 2x al pa 3x; za dan vnaprej si pripravim tudi pohane zrezke, jih dam v moko, jajca, droptine in v folijo ter v hladilnik, drug dan vzamem ven pa spečem; včasih kupim že gotove sojine polpete al pa ocvrti sir al morda kanelone in je hitro pripravljeno kosilo; tudi zelenjavno juho/mineštro nardim za drug dan, le brez krompirja, ker naj se ga ne bi pogrevalo. Pa verjetno še kaj bi se našlo; Če nardim zrezke v omaki in da ostanejo, jih drugi dan pač pogrejemo;
|