Kerensa* -> RE: A je možno, da kdo bere tvoje ZS, brez da ima geslo? (8.10.2008 17:20:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho Meni je bilo v odgovoru podano, da se je uporabnica izbrisala. To pomeni, da bi potem jaz bila morala podati kazensko ovadbo na sodišče ali kaj? Ker kolikor jaz vem, razžalitev časti ne gre na kazensko ovadbo ampak na civilno tožbo. Ali pa se spet motim Nič se ne motiš. Četudi se je uporabnica izbrisala, ima RR Team še vedno lahko (mislim pa, da ni nujno) dostop do njenega IP-ja... kajti ko se ena izbriše, se npr. njeni posti iz nicka spremenijo v "anonimen"... post je pa še vedno na forumu in njen IP (če niso tega kaj spreminjali) bi moral biti še vedno na vrhu posta... vsaj bilo je tako, no... če imajo torej evidenco, kateri post je napisala katera uporabnica, potem lahko tudi vedo, kateri IP je njen... zna pa biti to malo bolj zakomplicirana zadeva, ja, to je pa res... in 100%-no ne poznam delovanja tega foruma (ni phpbb). Če pa ti osebno želiš karkoli doseči, ti pa res preostane samo civilna tožba... vsaj za odškodnino... čeprav je vdor v zasebnost oz. branje tuje korespondecne že obravnavano kot prekršek in je treba to obravnavati po uradni dolžnosti... torej je dovolj, da zadevo prijaviš na policijo... je dovolj, če samo sumiš, saj se sum še vedno lahko ovrže... saj veš - državljanska dolžnost, da se ovadi vsakogar, četudi (tebi) neznano osebo, ki je storila ali sumiš, da je storila prekršek ali kaznivo dejanje... na policiji pa je potem, da ugotovi, ali je tvoj sum upravičen ali ne (vključijo potrebne računalniške strokovanjake, če je treba)... in za RR Team velja enako... če ugotovijo, da je nekdo naredil prekršek ali kaznivo dejanja (kar branje ZS-jev definitivno je), mora sam od sebe to prijaviti policiji, ki potem naprej posreduje državnemu tožilstvu... v kolikor tega ne naredi, se lahko ga lahko obravnava kot sostorilca. Ja, pa pi*da, no, koji sam vam ja neki pravni stručko z mojo OŠ?... *ebite se, grem brat prospekte, ki mi jih je Kamikaza prinesel iz kaslca. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|