Kako ste otrokom izbrale ime? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Tada -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 19:56:03)

Ojla!

Midva sva zbrala po sistemu;....-5 imen sem predlaga jaz in 5 mož.

jaz:
Emanuel Sara
Amadej Eva
Tadej Katarina
Jakob Neža
Mitja Pia

mož:
Anže Ivana
Irenej Sanja
Miha Meta
Tilen Živa
Žiga Tia

Potem sva izbrala vsak dve imeni - jaz iz moževega, on iz mojega seznama;....

jaz:
Anže Sanja
Tilen Živa

mož:
Tadej Neža
Jakob Eva

Sledi je ožji izbor;:.....vsak je izbral eno ime za fantka in eno za punčko;...

jaz:
Jakob Neža
Mož:
Anže Živa

za ime sva se pa odločila, ko sva vidla otročička;....in tako sta zdaj najina lumpka Anže in Neža

Lp, Tada

dory -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:03:34)

Jest sem vedla da bo fantek imal tri crke v imenu in puncka stiri...pri fantku sem izbirala med Maj in Taj...pa ker bi moral bit rojen v mesecu maju nisem komplicirala...

Puncka pa naj bi bla Naja,Nia,Lana,Zana...

Za naslednjic bomo pa videl :)-

puncica -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:09:56)

Izbrala tako, da sem se jaz spomnila na film Vesna in Ne čakaj na maj, ki sta mi bila zelo všeč in tam je bila Janja, predlagala atiju, ki se je strinjal in tako najina punčka Janja

Za fanta smo pa imel kup imen a noben ni bil všeč meni in atiju, tako da ne vem kako bo ko/če bomo dobil še kakega fanta:)-

HuAnita -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:10:15)

Pina - iz Pin'a (iz. pinja), ananas po špansko, to sva skovala na enem potovanju...

lol -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:16:01)

Midva z možem sva se pa tko zmenila,da dam prvemu otroku ime jaz,drugemu on.
Prvi je Sergej(punčka bi bla Nastasja)
drugi je Jan,ker je mož SebastJAN in se mu ni dalo dolgo razmišljast(punčki bi pa dali ime Klara,ki si ga je izbral Sergej).

Anonimen -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:18:09)

Ati je takoj rekel, da bo punčka Teja, kar je bilo tudi meni všeč. Potem pa sem jaz vztrajala, da potem pa jaz izberem za fantka. Strinjal se je, izbrala sem ime Nejc, ki mi je postalo zelo všeč, ko se je smrtno ponesrečil Nejc iz Bepop. Fant mi je bil izredno všeč, vedno tako nasmejan, pa tako kruto usodo je imel.
Ko sva izvedela, da bo fantek, pa tudi drugo ime več sploh ni prišlo v poštev. Nam je vsem ime Nejc bilo ful všeč.

Anonimen -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:19:46)

Ejjjjj, Blacky!!! Jaz sem Teja, če bi bila fantek, bi bila baje Nejc:)

Full dobra izbira:bravo::love::bravo:

lp,:fis:

polona2 -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:21:05)

Predvsem je bilo to brez teh seznamov :zmeden: in list :zmeden:, sva mislila, da bo fantek in sva se oba strinjala, da bo Svit, ko sva izvedela, da nosim punčko, sva se spet brez prerekanja in težav domenila, da bo Hana, za naslednjič, (če bo bog dal ;)) pa sva si rezervirala imena Svit Arne in Ronja (A.Lindgren-Ronja-razbojniška hči), lp!

mala maja -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:29:00)

Prvič sva se obadva strinjala da če bo fantek bo Benjamin če punčka Patricija in bil je fantek.

Drugič je bil mali že na listu v porodnišnici Kristjan ampak naš je skoz nergal da mu ime ni všeč, tako je na dan ko je prišla matičarka mami rekla da bo LUKA, če bi bil punčka bi bil Špela ali Maja.
Je pa zanimivo da je na dan krsta naš tavelik(takrat star 3.5) izjavil, mami veš kaj ne sekiraj se ker Luka ni Kristjan ker sedaj je:zmeden2::zmeden2: me prav zanima kej je to pobral

Tretjič je bil še par dni nazaj v buhiju Matevž in v porodni sobi ratal Nik (sploh ne vem kje sva dobila ime-je padel iz neba :)-:ups: ) aja za punčko pa sploh nismo mel imena ker smo vedl da bo fant. Me pa zanima kaj bi bila če bi se zdravniki zmotili. Verjetno Maja ali pa ne vem???????

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.3.2005 20:30:27)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:42:01)

Midva sva vedela, da bo fantek. Najprej sem premišljevala o Benu, Boru in Tiborju. Očka je seveda za vsako ime rekel ne, samo za Tiborja je bil pa za. Ampak meni je bil bolj všeč Bor. In bi tudi bil, če ne bi očka po tem, ko je videl, koliko sem se namatrala pri porodu, rekel, da naj bo kar Bor, če hočem. In ker je on popustil, sem tudi jaz in sedaj je Tibor.

frutka_ -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:49:22)

Najini imeni se začneta s črko I in tako sva želela, da bi začetnica imena ostla enaka.:bravo:
Za deklico:roza: sploh ni broblema. Izbrala sva IZA ali INJA (tudi Enja, Eni).
Za fantka:modri: pa ni bilo imena na I, ki bi nama bilo všeč...Tako sva do konca kolebala med imenoma MATIJA&FILIP&BOR.:darilo::darilo::darilo:

No, ker sva potem tisto varianto z začetnico na I opustila je bil izbor FILIP,če bo :modri: in MINKA če bo:roza:.

Tako je zdaj Filip, ko bo dobil sestrico pa bo Minka.

Aja, Filip je dobil ime šele v porodni sobi, ker je mož navijal za Matijo,no pa sva se potem odločila, da mu Filip bolj pristoji!:muca::muca::muca:

anajmad -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:53:27)

Jst sem pa pri prvi nosečnosti imela izbrana imena:za :roza:Eva,za:modri:pa Žiga.Pol sem šla pa k frizerki,ki pa je bila tudi:nosecka:in me je vprašala za imena.Jst sem ji lepo povedla,ona :O jaz bom tud dala tako ime.Jst sem bila ful:grrr:in sem na hitro izbrala ime za:roza:,ker sem vedela,da bo:roza:.Pri drugem sem pa od samega začetka vedela,da bo:modri:,smo se pa kregali doma,kako bomo mu dali ime.Ker se je naš:angel:prej rodil,sva dala izbiro najini hčeri in ona mu je dala ime Vid:angel:.
en lp:morje:D.

Pupica -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:55:14)

Oči je hotel imeti Pio, jaz pa em želela dati prav posebno ime. no in sva se strinjala da je TIA res zelo nenavadno ime, in jih ni veliko.

So pa razne tetice in taščice pa stare mamie hotle dati star avtoohton ime...pa je men prvi v:nosecka: slabo ratalo, pa tudi moj :love: se s Francko, Peco, TOnčko in Lojzko ni preveč strinjal.
:)-:)-:)-:)-

Taša -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 20:56:17)

Midva sva imela prvič izbrano ime za :roza: Nika in za :modri: Gašper... Sva kar na hitro izbrala, se nisva kaj veliko prigovarjala, razen pri imenu za :modri:, ker je moj na vsak način hotel imeti Marka... meni pa ni bilo všeč, ker sem dvomila da ga bodo res klicali Mark in ne Marko.... No pa je le prišla NIKA:bravo:
No sedaj drugič pa smo glavni izbor prepustila Niki, čeprav je takoj ko je izvedela da bo dobila bratca oz. sestrico že v trebuščku dala ime Špelca... To je trajalo kar nekaj časa... No potem pa se je naenkrat premislila.. in izbrali smo za :roza: Maša in za :modri: Maj....

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.3.2005 21:04:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Erika 1 -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 21:10:46)

Sploh nismo komplicirali: Gregor ml.

Anonimen -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 21:18:47)

midva sva imela neke sezname imen in tako sva črtala tiste, ki nama niso bili všeč. ker sva mislila,da bo fantek sva izbrala ime Anže za punčko pa se nič kaj nisva pogovarjala. ko sem sredi noči zbudila dragega, da morava v bolnico rodit mi je rekel, če bo punčka bo Melani. uresničile so se mu sanje in rodila se je hčerkica Melani. luštno, ne?
lp:love:

Pilar -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 21:26:44)

Sva se se soglasno odločala in odloćila: :modri: Jure, če bi bila pa :roza: bi bila pa Lara. Čeprav je meni za punčko ful všeč Maruša, pa se moj :love: ni strinjal :((

frutka_ -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 21:35:26)

Pilar meni je pa tvoj nick full všeč...:bravo:

Jutra -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 21:39:00)

Želela sva si punčko in rekli so,da bo:sloncek:
Med nosečnostjo sva ji rada prepevala eno pesmico, po kateri je potem tudi dobila ime - ZARJA.

Gina -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 22:02:48)

Hotela sem nekaj nenavadnega, pa da bi bilo obema všeč. Ker ime mora biti obema všeč. Vsaj to je bila moja logika. Za prva dva sem jaz izbirala, mož pa je govoril to ne, to ja.

Ime za Doriana je izbral očka. Pa je bilo tako hecno izbrano. Brskal je po internetu in je nekam moral vpisati svoj priimek. Pa mu je ven vrglo, da je napaka v zapisu, ter različne možnosti, kaj naj bi bilo pravilno. On se zasmeji in reče, že vidim, to bo. A ti je všeč ime Dorian?

frutka_ -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 22:06:10)

Meni je Dorian lepo. Ampak moraš odmisliti Doriana Grey-a, Wild-ovega narcisa. Sicer pa je res lepo in nenavadno ime.

polona2 -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 22:40:46)

Dorian je tudi meni všeč, prav tako knjiga, poznam fantka, ki mu je ime Tizian.

Willson -> Kako ste otrokom izbrale ime? (17.3.2005 22:52:58)

Pri nas pa je bilo takole: Jaz sem navijala za dekliška imena LANA, DANAJA, KLARA, KAJA
fantovska pa JAN, VID, LUKA,
Moj pa ni hotel JANA- ker ga spominja na Plestenjaka
Za punčko pa je imel ime ANJA. Ker nisva vedela kaj bo ali :modri: ali :roza:, sva pol izbrala imena, če bi bil fantek bi bil LUKA, no za punčko pa je bilo malo težje, ker se nisva mogla odločiti ali bo KAJA ali LANA. Pa sva še vse prijatelje in sorodnike druge spraševa kaj oni mislijo,pa je bilo 50:50, no pol pa par dni pred porodom pove teta, da pa imajo pri njih eni sosedi psičko KAJO, drugi sosedi pa psičko LANO, to sva bla:grrr::grrr::grrr:. No pol pa sva vrašala katera psička je lepša, pa je rekla da LANA, no pa imamo zdaj tudi mi LANO :):) Hi, Hi, Hi
lp

Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>