Anonimen -> RE: NIČ sadja... (6.10.2008 20:30:53)
|
Mi smo tudi slabi jedci sadja, no tudi na splošno smo slabi jedci. Sem pa ugotovila, da mu full paše kislo drobno sadje, ki ga sam obira. Tako je celo poletje jedel ribez (ta rdeč), pa borovnice so mu dobre (ampak samo sveže, ne odmrznjene), pa soseda je imela eno res drobno kislo grozdje (ki ti ne le ust, ampak tud ritko potegne skupi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Pa tud suho sadje mu kar gre - kakšne marelice, slive, rozine (iz temnega grozdja, te ima še najraje) in ameriške brusnice. Mogoče mu probaj narediti sadno kupo in malce sladkaj sadje, dodaj gor smetano, ali pa kakšen sladki greh. Naredi mu frape in mu daj da pije po slamici. Ali pa sadje nareži va kakšno obliko (pomagaš si lahko tudi z modelčki za piškote) npr. pri kakšnem kiviju. Mogoče mu probaj banane popeči, mogoče sadju dodaj malo cimeta (mogoče mu bo okus boljši ali pa neznan in bo raje jedel), naredi mu kakšno jabolčno čežano ali pa kompot iz svežega+suhega sadja. Pa še to me zanima - zelenjavo je? No, ker če je zelenjavo, potem dobi vsaj nekaj vitaminov iz tega in ga s sadjem, če ga resnično tako ne mara nima smisla siliti.
|
|
|
|