|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave s spanjem in AM
6.10.2008 10:28:01   
Ladybug_2007
Naša dpjenčica ima sedem mesecev. Od drugega meseca dalje se mi zbuja na 3-2 uri, zadnji mesec pa na 1,5-2 uri. Včasih se zbudi ravno, ko zaspim in takrat je najhuje. Neurejeno spanje imam že slabih šest mesecev, čez dan sem pogosto kot cunja. Že ves čas spi v svoji postelji poleg naše. Ker nisem vedela več kaj, ji zdaj nekaj noči dajem preden grem jaz spat AM. Tako mi zdaj prespi štiri ure v kosu, potem pa se z mojim dojenjem zbuja na 1,5 ure.

Zanima me, ali se je katera, ki sicer ves čas doji, tudi zbujala tako pogosto in kako ste rešile problem? Ste dali otroka v svojo posteljo, v svojo sobo, se je obneslo pitje vode ponoči? Pri nas se, ko se zbudi, pomiri samo z dojenjem oziroma stekleničko.... Ne vem, kako bo ta nočna steklenička vplivala na mojo količino mleka - čez dan sicer redno dojim - skupaj v 24 urah po cca 8x. Je dva do tri obroke GH, poje pa po približno deset dkg (za na primer pol stekleničke hippove kaše).

Prosim, pomagajte z nasveti, izkušnjami. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave s spanjem in AM
6.10.2008 13:36:18   
alisha_2008
meni se tud zbuja ponoci, pa tud sama ne vem zakaj...dva zobka je dobila..lahko da so v igri zobje....tud obraca se mi v postelci ponoci in se tud zarad tega zbuja
mislim da hrana tukaj ni problem...ocitno obdobje otroka

(odgovor članu Ladybug_2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: težave s spanjem in AM
6.10.2008 13:42:46   
ina82
tudi moj 2,5 mesečni dojenček zadnjih 14 dni štrajka. prej se mi je zbujal na tri do štiri ure, zdaj pa na uro in pol do dve-tako malo spi ko ga dojim. ker pa sem dva dni preživela v bolnici mu je moj dal AM in je spal pet ur skupaj tako da jaz pa mislim da je od hrane. nimam pa pojma kako to rešiti, vem samo da mu AM ne bom dajala. se tolažim s tem da bo enkrat konec, pa upam da hito ker sem tudi jaz že čisto gotova.

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: težave s spanjem in AM
6.10.2008 13:43:16   
Paštetka
preseli jo v svojo sobico
Ni ti treba skočiti za vsak jokec in jo dajati na prsi. Lačna ziher ni. Po moje ne zna zaspati nazaj, ker si jo vedno, ko je jokala pristavljala. IN zdaj misli, da se tako zaspi.
Preseli jo v svojo sobo in ko bo zares lačna in se bo zares zato jokala jo boš slišala. ZA vsak stokec pa ne rabiš skakati in se zbujati. Pusti, jo da se sama nauči zaspati brez dojke in absolutno brez vsake flaške (vode, čaja ponoči). Če ji boš dajala flaško jo boš samo spet navajala tako zaspati.

Dojenček lahko tudi joka, ker sanja. Vsak jok ne pomeni lakoto. Sploh pa toliko star otrok bi moral spati celo noč brez hranjenja.

Daj ji čez dan malo več za jest, sploh popoldne in za večerjo, da bo sita in ne bo lačna ponoči. Tudi s tekočino je tako, da ne bo žejna.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: težave s spanjem in AM
6.10.2008 14:51:49   
Ladybug_2007
Paštetka, res jvala za odgovor. Bomo poskusili tudi to možnost. Sem namreč že povsem izčrpana - po šestih mesecih nenehnega vstajanja. Za selitev v svojo sobo se še nisem odločila, ker jok strašno težko prenašam - sploh zdaj, ko sem povsem izčrpana - rabim dodatno energijo, da se spopadem s tem. Ste se pri vas tudi pogosto zbujali, pred selitvijo in koliko je bila stara, ko ste jo preselili?

Alisha, da so zobje, smo se tolažili že pred dvema mesecema. Pa o njih še ni duha ne sluha. Pediatrinja je rekla, da je kar veliko otrok, ki prvi zobek dobijo celo pri enem letu....

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: težave s spanjem in AM
6.10.2008 15:49:50   
Paštetka
ladybug...

uf... moj sine se je zbujal kar nekaj mesecev na 10-15 minut. Sem bila tako hin, da so bile potrebne radikalne spremembe user posted image . Mi smo se odločili, da ukinemo vse. Dojenje, dodatek in tudi vse flaške (vodo, čaj). To nam je svetoval tudi zobozdravnik. Po nasvetu in vzpodbudi P, da pri 7 mesecih že lahko preživi brez hrane, pa smo bili v to toliko bolj prepričani.

Torej... Jaz sem bila že tako izčrpana, da sem bila tudi skoraj hin. Prvo noč sem ga skoraj 1 uro tolažila in ujčkala. Mali s eje drl kot zverina sredi noči, jaz skoraj na robu živčnega zoma, mož je treskal sredi noči z vrati in se drl, da naj e dam enkrat otroku hrano, da je lačen, treskala sva z vrati...user posted image  V glavnem po skoraj eni uri, ko sem že skoraj obupala, je mali zaspal. Jaz pa srečna, da sem zmogla in premagala vso to histerijo. Drugo noč se je drl 15 minut, jaz sem ga seveda celi čas tolažila.
TRetjo noč, pa je ugotovil, da več flaške in hrane ni in je spal. Sicer nismo spali celo noč, ker smo šele pri 2,5 letih ugotovili, da ima alergijo na sojin lecitin, ki je tudi v AM, ki ga je pa še vedno pil zjutraj. In ko smo uvedli strogo dieto je začel spati cele noči. Drugače pa ni kazal nobenih znakov alergije, razen pordelih in hrapavih ličk.

Mogoče tudi tvojega otroka ponoči rahlo zvija od kakšne alergije ali težav ali enostavno tako močno sanja, da se zbuja.

Jaz upam, da sem ti kaj pomagala in da boste kaj spali. REs pa je, da je na tebi veliko kako se boš odločila in koliko boš pri tem vztrajala in koliko podpore boš pri tem imela s strani moža. Moj mož mi je 3. dan prišel čestitah in rekle, da ga drugič naj ne poslušam user posted image

Pri 2. otroku sem se pa že v porodnišnici odločila, da ne bomo delali te napake. In ona spi že od začetka v svoji sobici, celo noč brez hranjenja (dojenja) pa je prespala od 2. meseca oz. se je nekje do 4 meseca zbudila mogoče 1x.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 6.10.2008 15:53:25 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Ladybug_2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: težave s spanjem in AM
6.10.2008 16:03:16   
Ladybug_2007
ufff, Paštetka. Čestitam. In hvala za spodbudo. Res - pa se ravno tega bojim - joka in kako bomo prenašali to. Pa da  morda ne bo trajalo samo tri dni ...

Hvala, res. Sploh mislim, kako fajn bi bilo, če bi mamice, ki so imele težave z nespanjem, pa so jih premagale, to delile tu na forumu. Ogromno knjig je bilo na to temo napisanih, pa ga ni čez izkušnje mamic...



(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: težave s spanjem in AM
6.10.2008 16:10:51   
Paštetka
jaz tudi ne prenesem joka. Več, po tistih nočeh zbujanja user posted image

In sem takrat večkrat skoraj obupala. Vendar sem skoz imela pred sabo P in zobozdravnika, kajmi govorita. Povem, da sem bila tiste 3 dni tako izčrpana, da joj. Ampak sem zato vztrajala, vztrajala. Mislila sem si: samo še malo, samo še malo .... user posted image user posted image  

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Ladybug_2007)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: težave s spanjem in AM
7.10.2008 10:24:12   
lili8
Kaj pa če v večerno stekleničko AM dodaš še kakšno merico rižolina ali kaj podobnega za boljšo nasitnost?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: težave s spanjem in AM
7.10.2008 10:44:59   
alisha_2008
lili ....sem jast to probala....v flasko dat rizolino, keksolino itd....ampak ko se enkrat navadi na ta ritual zbujanja ponoci ti ne pomaga iti good slep-hipp...kasica s piskotki ki je nasitna...pa AP za nocno spanje...pa nevem kaj se vse, enostavno navada da se zbuja ponoci...
ampak jest se vedno mislim da se moja zbuja zarad kobacanja...ker se non stop obraca in se ne more obnt nazaj na hrbet .

(odgovor članu lili8)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: težave s spanjem in AM
7.10.2008 10:45:50   
alisha_2008
aja ....pa se tole....
pastetka svaka cast na tebe :)
vstrajnost je vedno nagrajena


(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: težave s spanjem in AM
7.10.2008 13:58:54   
nia5
Tudi jaz razmišljam v podobni smeri, le da bi ji jaz dala flaško s svojim mlekom in malo zgoščeno z kakim grisom, saj se mi tudi zbuja ful pogosto. Malo pa me tudi skrbi, saj smo ji že enkrat dajali flaško s čajem in je začela zavračat dojko, no ampak smo ji ga dali večkrat na dan, to pa bi ji dala le pred spanjem. Bom verjetno danes probala in bomo videli, če bo kaka sprememba, saj nimam več drugih idej. Aja pa mojauser posted image je malo mlajša-4,5m. Srčno le upam, da ne bo flaška spet postala zakonuser posted image

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: težave s spanjem in AM
7.10.2008 14:49:31   
Ekaz
Pri nas isti problemi. Celo noč (ampak res celo) rine po posteljici, pride do vzglavja, malo zavije v levo ali desno in leži zvita v kotu (kot kakšen maček). Ne more naprej, potem pa začne stokat. V bistvu nikoli ne joka neutolažljivo, jo moraš popravit, dat malo čaja in panča naprej....15 minut....potem pa ista pesem. Ko vstanem že ene 10-ič, jo vzamem k nama. Tle pa isto, rine, se obrne na trebušček, rit u luft in stoka, stoka...lahko da so zobki (dobro namažem, dajem hladne igrače), vendar to traja že en mesec in pol. Čez dan nikoli nič ne stoka.

Stara je 13 mesecev in smo prespali ENO CELO NOČ (29. aprila), drugače pa vsako noč za znort. Res ne vem več kaj naj naredim, da se bo to uredilo. Mleko pije samo enkrat ponoči, čaj bi pa vsake pol ure ali pa še prej. Naredi dva požirka in to je to. Naj ukinem mleko? Naj ukinem čaj? Prosim za kakšen nasvet! Hvala, punce!

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: težave s spanjem in AM
7.10.2008 15:15:06   
nia5
Zdaj vsaj vidim, da nas je več v tem d....., ne glede na starost naših user posted image . Pa da bi se človek lahko navadil na to nenaspanost, vsaj jaz se ne moremuser posted image

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: težave s spanjem in AM
7.10.2008 17:05:55   
alisha_2008
ekaz :) ha ha ha.... res je naporno ...ampak nimas kaj narest...
men je mami rekla ...kupi spalno vreco za dojencka...tam se ne more tok svobodno gibat ...
naj probam se to????
in kaj mislite bi sploh bil kaksen efekt?

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: težave s spanjem in AM
8.10.2008 9:02:43   
bati

jaz k sem dojila sem si za ponoči stisnila mleko in ga dala v flaško...tko da sem ji pol ponoč k se je zbudla dala mlek po flaši in s tem je bla ona prej sita in zadovoljna ker če sve se dojile je bla tud po 1h na dojki...

sam zarad tega mi ni opustila dojenja tud če je flaško probala in je blo lažji....čeprav to ne drži pri vseh dojenčkih.
pa uspavanka je mogla peti zraven obvezno....in še zmer je tko da brez uspavanke ne zaspi....

(odgovor članu Ladybug_2007)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: težave s spanjem in AM
9.10.2008 11:19:13   
Ladybug_2007
Morda se otrok res navadi, ko mu začnemo dajati poleg dojenja pred spanjem flašo AM, a moram reči, da odkar ji to dajem - nekaj dni- spi v kosu 3,5 do 4 ure. In to je zame pravi blagor, saj sem bila že povsem izčrpana in brez volje, da bi karkoli naredila. Paštetka mi je dala nasvet, da malo preselimo v svojo sobo, bomo poskusili konec meseca, ko se vrnemo z dopusta.
Sicer sem včeraj po dolgem času vzela v roke knjigo Pentleyeve in moram reči, da dobro piše. Jaz za mojo vem, da sem jo navadila povezovati dojko s spanjem. Tako namreč zaspi podnevi in ponoči. Zdaj pri sedmih mesecih je kriza to spreminjati, a, kot pravi Pentleyeva, ki je pristaš prijaznega nočnega odstavljanja, otrok se sam te navade ne reši. Torej je res treba nekaj ukreniti, če nočemo hoditi v službo povožene. Saj pri tej starosti se že kar pogosto dogaja čez dan, da se podoji, pa ne zaspi takoj. Takrat se greva zibanje, petje uspavank ipd. Pentleyeva svetuje, da se z otrokom igramo v njegovi posteljici, da jo poveže z lepimi asociacijami. Pa - zelo pomembno, da otroku, čim ne sesa več intenzivno, odmaknemo dojko. Če spet hlasta za njo, mu s prstom nežno stisnemo bradico, da zapremo usta. Če ne pomaga, damo dojko in čez nekaj sekund ven in ta postopek ponavljamo. Zelo pomembno naj bi bilo (tudi dr. Sears, eden vodilnih za povezovalno starševstvo) - da se otrok nauči zaspati na različne načine - v vozićki, avtu, štorklji, v objemu očeta itd itd.
Moja pogosta napaka pa je, da tudi zelo hitro planem pokonci, ko mala hlipa. Čeravno je še nikoli nisem dvignila v spanju - vedno je imela oči odprte. Tu dam paštetki prav - da je treba malo počakati, pa tudi, da se otrok zbuja v svojih fazah rahlega spanca zaradi našega premikanja (mi spimo v isti sobi), morda celo smrčanja ipd. Zato bom poskusila jo dati v svojo sobo. Nisem pa pristaš "pusti, da se izjoka".

Ampak kaj naj govorim o tem prebranem, ko samo zbiram energijo, da bom kaj spremenila....
Zato, punce, sem vesela, če se tu pogovarjamo in delimo izkušnje, ne samo tarnamo.

Se vam oglasim, ko bodo kakšne spremembe navad.

Aja, še to. Poskusila sem z mlekom, ki se počasi prebavlja. Pa naša po njem spi ravno toliko, kot po običajnem AM2.

Lep pozdrav vsem in korajžo, da boste laže prenašale naporne trenutke.

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: težave s spanjem in AM
9.10.2008 11:28:33   
alisha_2008
lady.....ma sej bo :) vse enkrat mine in otroci odrastejo ...upam saj da bojo hvalezni in spostljivi ko odrastejo...
pa se neki...katero knjigo mas to doma?
jaz mam ...otrok od rojstva do sole-penelope leach (svetovna uspesnica) in je tud full dobra..
tko da ce te kaj zanima se iz te knjige kar povej :) ti napisem
lp

(odgovor članu Ladybug_2007)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: težave s spanjem in AM
9.10.2008 11:55:47   
Ladybug_2007
:) Alisha,
moj nasmeh velja moji nečimrnosti. Je skoraj ni knjige, ki je nimam doma...
Tvoja knjiga je naj naj od teh splošnih vodnikov, ampak je žal razprodana, v Domusu pa pripravljajo ponatis. Imam jo iz knjižnice. O spanju sem našla pri nas dve knjigi. Ena opisuje sistem: daš otroka spat, ko joka, greš recimo takoj k njemu, ga ne dviguješ, naslednjič ga pustiš jokati minuto, potem ga pustiš jokati tri minute itd. Tega res ne odobravam. Pentleyeva ima knjigo Otroško spanje - brez joka v sanje. Sicer pa, punce, nekaj nasvetov najdete tudi na strani http://www.askdrsears.com/.

Res bi rada, da si tu izmenjujemo izkušnje o naših poskusih, pa tudi, da se malo bodrimo. Zato sem vesela vseh vaših odgovorov na moj post.

Sama sem namreč v fazi, ko se sprašujem, ali imam sploh dovolj mleka, ali je dovolj kalorično, ali bom s tisto flašo am ponoči zgubila še kaj dodatnega mleka.... Pa, rada bi vam povedala še tole - ko smo bili mlajši, sem se tolažila, saj z GH se bo pa uredilo. Klinc, še pogosteje se zbujamo user posted image . Zato je treba nekaj naredit. In kot si sama rekla alisha - hitro, ker je morda to dodano AM samo začasno, da mamica nabere nekaj energije, če je problem res v navadi crkljanja in uspavanja, ne pa v hrani..... Ali pač, imamo pri nas problem obojega.
Alisha, pri nas je bila s spalno vrečo totalna štala, ker sploh ne vem, kako topla je vreča in koliko naj je potem še dodatno pokrijem - nekaj noči smo se zbujali tudi zato, ker nam je bilo vroče ali premrzlo. Zdaj imam pa kar kovter, saj brca naš deklič ne.

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: težave s spanjem in AM
9.10.2008 12:20:32   
alisha_2008
joj ...tale spalna vreca-tud jaz sem mal skeptica okol nje....ker vem kaksna je nasa, in vem da bi ratala zivcna ce bi mela omejeno gibanje...mas prou niti ne ves kolk je topla....
no sej pise v tej knjigi....
1.zbuja se lahko zaradi zunajnjih motenj.....kar je popoldan neslisno je ponoci za njega hrupno....hrup na cesti, nisko leteca letala,zelezniska proga,smrcanje hahah....zacuti lahko ko nekdo vstopi ali istopi v sobo, zato je priporocljivo da v sobo vstopi cim manj obiskovalcel..
2otrok se zbudi tudi zaradi mraza....temperatura v sobi naj bi bila nekje od 18 do 20stopin...ker lahko ponoci zbrca dekico iz sebe...
3.se zbuja zaradi ritke...polulana in se ne kaze vnetje ritke...bodite zelo pozorne...ze samo mala rdecica lahko pece...in ga zapece ob vsakem polulanju :S..zato ga pred spanjem na debelo namizite z kremo...ali pa uporabite bepanthen...
4.v 2 polovici leta mu bo neprespane noci kradel zobek..ki povzroci bolecine
5.lahko je majhen prehlad...

6.notranje motnje dojencka..ce ima plitek spanec ga lahko karkoli predrami....in ce ga ne bo pri tem zmotilo nic bo zaspal nazaj (ne iskljucujem smrcanja)...in seveda ni odvisen od vas da zaspi nazaj...
7.kamere v otoskih soba so dokazale da otrok tudi brez vas lahko hitro zaspi nazaj...ce pa ste otroka navadili da ko se zbudi na hrano, trepljanje in zibanje vas bo pa seveda klical in ce vas ne bo ga bo strah ali pa bo obcutil tesnobo in bo zacel jokati..
8.pri tej starosti niso nic nenavadnega nocne more ali drugi nocni strahovi...odrasli seveda ne moramo vedeti v kaksni obliki se pojavljajo, ker nasi malcki se ne znajo govoriti, vendar se zbudijo z nenavadnim krikom in pomiri jih lahko le tolazba starsev, kar pa ne pomeni crkljanje, ampak samo ogovarjanje in bo se preden se zaveste zaspal nazaj...
9.opozorilo!!lahko da otroku manja pozornost...ces nebom ga razvadila in ga tudi ne bom ponoci ko se zbudi vzela v narocje....in to se kaze tudi podnevi ko pa sam zavraca vaso pozornost in se ne bo stiskal k vam...zato pazite in se postavite v otrokovo kozo...kdaj je dovolj pozornosti in kdaj premalo..
10.omejite vse kar bi otegnilo otroka moriti...ce ga skusate odstaviti od steklenicke oz. dojke to naredite postopoma in pocasi...ker vam drugace ne bo mogel slediti
11.poskrbite da bo ozracje sprosceno....prezracite prostor preden ga okopate...in ogrejte sobo preden pride iz banjice....poskrbite da ko bo odhajal spat bo imel obcutek topline, neznosti in ljubezni....
12.se eno opozorilo"!!ce mislite da je edina resitev zakonska postelja ...dobro razmislite ALI JE TO TUDI DOLGOROCNA RESITEV ???

no toliko :)
so se stvari ampak so bol za starse naprej ...uglavnem je veliko dejavnikov ki lahko otoka zmoti med spanjem ....da pa ugotovis kaj je je pa seveda potrebno vstrajanje in pomirjenost :)


(odgovor članu Ladybug_2007)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: težave s spanjem in AM
2.2.2009 21:35:36   
Ladybug_2007
Punce, obljubila sem, da bom povedala svojo izkušnjo.

Na hitro povzemam: pri nas smo se ponoči zelo veliko zbujali, in to od rojstva dalje do 8,5 meseca, ko smo se zbujali že na vsako uro. Ko se mi je pri 6. mesecih zbujala na dve do tri ure, sem ji začela dajati AM+dojenje. Po AM je spala po 3-4 ure, ampak ne dolgo - samo kake tri tedne. Potem pa se je začela zbujati na vsako uro. Po treh nočeh zbujanja na uro nisem fizično več zdržala - nekaj smo morali narediti.

Najprej smo ukinili vsa nočna hranjenja - razen dveh dojenj, in to brez joka. Potem sem po dveh tednih ukinila tudi ti dve hranjenji. Jokala je eno noč tri ure skupaj. Ves čas sva bila s partnerjem ob njej in jo držala za roko. Po treh urah je zaspala in od naslednjega dne, pa do zdaj spi od 20ih do šestih/6.30. Vmes se zadnji mesec (stari smo zdaj 11 mesecev) zbuja enkrat, a ura je lahko zelo različna, najpogosteje pa okoli petih. Takrat se podojiva.

Če bi vam lahko iz te izkušnje kaj svetovala, bi tole - po dopolnjenem šestem mesecu naj po mnenju pediatrov otrok ne bi rabil več nočnih hranjenj, zato je nesmiselno dojiti tolikokrat. Morda 1-2x. Če bi jaz to vedela, bi mi bila prihranjena vsaj dva meseca nenehnih zbujanj. Dodajanje AM in grisa oziroma gostih kašic v stekleničko tik pred spanjem se pri nas NI obneslo. Prej nasprotno.

Punce, srečno. Če ste utrujene od nespanja, potem je treba nekaj spremeniti. Nikar ne zbirajte poguma, tako kot jaz, tri mesece za spremembe, saj jih bo morda otrok zelo hitro osvojil.

PLP vsem.

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?