prevelika glavica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

timi. -> prevelika glavica (17.3.2005 13:02:33)

Hojla punce!

Moram povedat, da prebiram vse kar se pogovarjate že od 4 meseca moje nosečnosti, zdej pa sem že v 34 tednu, tako da ne bo več dolgo, ko bo prijokal na svet moj otročiček. Ker vas je tako veliko in me zanima čim več mnenj (aja, pa še ful me skrbi), bi vas rada nekaj vprašala.

Par dni nazaj sem bila pri ginekologinji, ki pa mi je naredila ultra zvok (imam nosečniški diabetes).
Rekla je, da ima moj dojenček preveliko glavico. In dodala, saj tudi vi nimate tako majhne. Aja, pa sigurno boste prerezana, ali pa boste imela carski rez. To je rekla kar tako brez takta. Zdej me je pa ful strah, da je z mojim otročkom, kaj narobe. Da ne omenjam, kako me je bilo strah poroda, kako se je strah s tem povečal pa rajši ne omenjam.

Vsem želim prelep dan in se zahvaljujem za vsak odgovor!

Anonimen -> prevelika glavica (17.3.2005 13:23:48)

Če je koza omenila, da imaš tudi ti veliko glavo, potem glede tega ni panike, če ne bi koza to kako drugače argumentirala. Prerezana pri porodu je skoraj vsaka, prerežejo presredek, CR pa tudi ni noben bav-bav. Meni so ga naredili.
Res je koza tale tvoja zdravnica, ampak to, kar ti je tako grdo povedala, ni čisto nič zaskbljujočega ali neobičajnega. Kar pomiri se, vse je O.K.

timi. -> prevelika glavica (17.3.2005 13:28:38)

Hvala Splišni sem že bolj pomirjena. Veš najbolj mi gre na živce, če že zdej vedo, da je prevelika glavica za vaginalni porod, zakaj ginekologinja to nekam ne napiše, ne pa da se ti v porodni sobi več ur matraš, pol pa šele ugotovijo, da bi bil boljši carski rez. Pozdravčki!

Anonimen -> prevelika glavica (17.3.2005 13:33:27)

Ja, to imaš prav. Zmeriti bi ti verjetno morala medenične kosti. Zakaj pa zdravniki to tako poredko naredijo, pa ne vem. Mogoče se ne da tako točno. Meni so tudi rekli, da je otrok velik, pa mi ni nobeden šel medenice merit. Izgleda, da pač poskusijo, če gre gre, če ne pa CR. Če bi moški rojevali, bi bilo gotovo drugače, verjemi.

Aljakop -> prevelika glavica (17.3.2005 14:35:52)

Alo!

Meni je tudi rekla g.da ima moja veliko glavico 8 se je čudila ), ampak pol ko sem rodila ( sicer sem rodila s CR pa ne zaradi glavice, ampak zaradi nenapredovanja poroda oz.se nisem odpirala) je bil obseg glavice vsega 34 am. A da je to veliko? men se pa res ni zdelo...toliko o velikosti..

bye bye
alja
p.s in CR res ni noben bav bav,če bi že do njega prišlo

timi. -> prevelika glavica (17.3.2005 16:54:46)

Hvala Alja, za spodbudne besede. Veš pol sem pa sestri od ginekologinje pojamrala, da ima moj otroček preveliko glavo, pa je rekla: "Bo pa zato tolk bolj pameten!" No vidiš ni vse tako črno, kot se na začetku sliši. Me je pa resno skrbelo, da ni kaj narobe z mojo kepico. Čau, čau.

CIPRESA -> prevelika glavica (17.3.2005 17:12:47)

Timi prijateljica je rodila pred enim letom in je imela prav tako nosečniški diabetes in otrok je imel prav tako veliko glavico pa ni bilo nič hudega. Malo težje je šla glavica ven ker je bil velik obseg ampak ni bilo CR, prav tako jo niso nič prerezali, ker je zelo lepo odpirala.

NE SKRBI!!!!!!!!!!!

Naši G nas znajo spravit v dobro voljo z svojimi izjavami, ki bi jih lahko izustili na malo drugačen način in s kakšnimi obrazložitvami - ampak itak smo nosečnice tiste, ki smo neznosne, kar naprej nekaj sprašujemo - to je menje naših ginekologov.

timi. -> prevelika glavica (17.3.2005 17:45:42)

Draga Cipresa!

Seveda upam na najboljše, na lep vaginalni porod, brez rezanja ali carskega reza. Kako bo potekal porod pa sporočim na ta forum? Morda že zelo kmalu...Seveda je veliko lažje, ko izveš, da imajo ljudje okoli tebe podobne težave. Hvala vsem, ki jih delite z mano.

Naja31 -> prevelika glavica (17.3.2005 19:36:51)

Ojla,

meni je tudi G na UZ v 32 tednu rekel, da ima mali nekoliko vecjo glavico in da naj bi to bilo pri fantkih normalno. Ko pa sem prejsnji teden to omenila moji G, je pogledala mere in je rekla, da so to cisto normalne mere za to starost. Zdaj pa samo cakam, da vidim kaj bo res :zmeden:

Srecno!!!
Lp, Naja

cmokec -> prevelika glavica (17.3.2005 23:31:35)

Timi, ti se kar pomiri. Meni sta UZ in G povedala skoraj vse narobe. Edino pravilno je bilo, da je otroček zdrav, kar je seveda najbolj pomembno. Imeti bi morala težkega in velikega fantka, družinico pa je razveselila mala drobcana punčka. Pa G. mi je takrat zatrdila, da se sigurno vidi lulček. Pa ni bil.

timi. -> prevelika glavica (18.3.2005 9:45:59)

Hej Cmokec!

Meni je na nuhalni svetlini rekla, da bo punčka, moja ginekologinja pa, da bo fantek. Nekje sem celo prebrala, da imajo fantki lahko malo večjo glavico, kot punčke. Tako, da če bo fantek, ni panike, kaj praviš.

timi. -> prevelika glavica (18.3.2005 9:51:43)

Draga Naja,

tebi je pa tvoja zdravnica še lepo povedala. Očitno nekateri (moja ginekologinja) ne razmišljajo, kako njihove besede vplivajo na čustva nosečnic. Držim pesti zate in za tvojega otročička, da bo čim lažje pokukal na svet.

Stran: [1]