epileptični napad (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

urenca -> epileptični napad (5.10.2008 12:50:47)

Pozdravljene,
imam epilepsijo in prosila bi za informacijo, če je katera imela v času nosečnosti epileptični napad in kakšne so lahko posledice za otroka oz. kakšne so vaše izkušnje. Meni se je to zgodilo včeraj zvečer. Me zelo skrbi. Sem v 15. tednu.
Hvala

TINKA05 -> RE: epileptični napad (5.10.2008 13:44:54)

Ne poznam nobenega takega primera. Ti pa svetujem, da jutri obiščeš svojo ginekologinjo in se pogovoriš o tem. Pa verjetno ti bo dala kakšen nasvet, kako ravnati v bodoče, če bi še prišlo do tega.

Anonimen -> RE: epileptični napad (5.10.2008 15:12:48)

Kolikor vem, je najveca nevarnost, da se, ce pades, udaris v trebuh.

Pri naju2 je epileptik moj dragi in mene je strah, kako bo psihicno prenesel porod. Obicajno mocno custvene stvari vplivajo nanj.

Pacota -> RE: epileptični napad (5.10.2008 15:16:29)

...aja, se to!

Ce je bil napad zelo mocen in dolgo nisi dihala, morda res ni odvec, ce se posvetujes s svojo gin.

Doll -> RE: epileptični napad (5.10.2008 19:17:53)

Moja prijateljica je epileptik,imela je napade med N,z otrokom je vse ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lorencia -> RE: epileptični napad (5.10.2008 19:48:47)

Kako pa to, da se nisi že na 1.pregledu s G. posvetovala - ali je kaj takšnega, da je potrebno paziti v tvojem primeru itd ?
Ali si ji sploh omenila, ko sprašujejo o boleznih in zdravju v družini itd ?

urenca -> RE: epileptični napad (5.10.2008 20:34:43)

Lorencija, o moji epilepsiji je bila seznanjnena moja gin, a sem mislila, da se napad po 4 letih ne bo ponovil, upam na vse dobro 

Marogica -> RE: epileptični napad (5.10.2008 21:04:59)

Sama sem epileptik že 28 let (od mojega 14 leta), dala sem skozi dve nosečnosti in dva poroda. Fajn bi bilo, če bi odšla takoj do kakšnega nevrologa, da vidijo, kako je s teboj. Jaz sem jemala in jemljem skoz tablete, tudi med nosečnostjo, vse je bilo OK, brez napadov, otroka sta zdrava(3,5 let in 7 let), porod (en 12, drugi 13 ur) sem preživela normalno, brez napadov.

Ne čakaj, da pride do naslednjega napada, saj ne veš kaj se lahko zgodi v tem času(predvsem zaradi udarcev(, kolikor mi je takrat povedal moj nevrolog, sam napad ne vpliva na otroka. TOrej, čimprej do nevrologa.

Ne vem, če ti je povedal ginekolog, da jemlji folno kislino vseh 9 mesecev, ker obstaja večja možnost spine bifide.

Če te kaj konkretno zanima, samo vprašaj.

urenca -> RE: epileptični napad (5.10.2008 21:28:26)

Jutri grem k gin.
Ja, folno-folacin sem začela jemati 4 mesece pred nosečnostjo in gin je dejala naj jo jemljem celo nosečnost. Med napadom k sreči nisem nikamor padla, ker se je vse skupaj ,,dogajalo,, na kavču. Najbolj me skrbi, da napad ni oz. ne bo škodil otroku. Bila bi zelo vesela še kakega mnenja, vašega primera.

Marogica -> RE: epileptični napad (5.10.2008 22:20:05)

Mogoče še to....Moj ginekolog se je posvetoval z nevrologom, že zaradi tega, da je vedel, kako in kaj je s to boleznijo v nosečnosti. Seveda je vsak primer drugačen. zato si je vzel čas in ga preštudiral, da je vedel, kako je na stvari.  Samo ginekolog ve o tem premalo ali pa nič. Možno je namreč, da ti bo nevrolog predpisal kakšne tablete(takšne, ki ne škodujejo plodu), tega pa ginekolog sigurno ne ve v takšni meri, kot nevrolog. Kaj ti hočem povedati je to, da moraš kozultirati oba, ginekologa in nevrolga, če želiš, da do napadov ne bo več prihajalo.

SI kdaj jemala kakšne tablete?

Kar pa se poroda tiče....v vsakem primeru povej v porodni sobi, da imaš epilepsijo, da bodo "pripravljeni", za vsak slučaj.

Kot sem že rekla, otroku sem med samim napadom in tem, kar se dogaja z materjo v telesu(možganih) in vsem, kar spada zraven ne more zgoditi nič. Otrok lahko trpi posledice samo zaradi padca oz. udarca matere. Tako, da te naj ne skrbi.

Pa srečno...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]