Marogica -> RE: Je to epilepsija? (4.10.2008 23:19:57)
|
Možno je, da je to ena IZMED VRST epilepsije, ki jih je precej. Kot so ostale napisale, čimprej pojdi do pediatra, le ta pa ti naj da napotnico za EEG (elektroencefalogram). Določene vrste epilepsije, se pojavljajo samo v otroškem obdobju, pa tudi če bo ostala za vedno, še zdaleč epileptik ni "retardirana oseba", če se zdravi, torej jemlje zdravila. Najpomembneje je, da ima epileptik čim manj napadov, saj z vsakim napadom odmre zelo veliko možganskih celic. In tablete lahko (v veliki večini) to preprečijo in otrok/človek živi čisto normalno življenje. Sama imam epilepsijo od 14 leta(torej 28 let), bi rekla, da celo težjo obliko, vendar je s tabletami obvladljiva in živim normalno življenje. kOnčala sem gimnazijo, tudi študij bi, pa sem ga prekinila (druga zgodba). Moj IQ je 140. TO pišem ne zato, da se s tem hvalim, temveč, da vidiš, da sem kar "normalna", kljub tej bolezni....pa seveda si ne delaj takoj skrbi, da bo tvoj otrok "uvrščen" v skupino otroka s PP. Najprej pa pojdi k zdravniku, da le-ta ugotovi pravo diagnozo... Vse ostalo je seveda golo ugibanje, kaj je s tvojim otrokom. Srečno. p.s.Če te pa še kaj zanima, pa me lahko na ZS vprašaš...
|
|
|
|