Vrtnarice :) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

malika -> Vrtnarice :) (17.3.2005 10:26:31)

Se spozna katera na rožice?

Okoli hiše imam namreč zelo veliko prostora, kjer spomladi zgleda čudovito, ker imam več kot 5.000.000 narcis pa krokosi, zvončki,hijacinte,....

Ko pa ti odcvetijo pa ena velika žalost. Mi lahko prosim katera svetuje, katera trajnica (obvezno NIZKA) se lepo obnese, lepo raste,hitro razraste, po možnosti cveti(ni nujno), skratka kaj kupiti, da bo tudi poleti tako lepo in živahno.

Lp:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Seven* -> Vrtnarice :) (17.3.2005 10:37:01)

Midve z mamo se vsako pomlad odpraviva proti Loznici (pri Slov.Bistrici), kjer ima ena prijazna gospa domaco vrtnarijo s smesno poceni rozicami. Pa taksna ful prevec postena je.. Vedno da se kaj zastonj, pa zna svetovati. Se mi kar smili, ker sama z mozem vzdrzujeta to vrtnarijo, je zelo pridna.. Verjamem pa, da ti je to malo dalec.. :)

Pi-kica 1 -> Vrtnarice :) (17.3.2005 10:39:06)

Seven, lahko poveš točen naslov? Meni je namreč blizu, pa imam nak problem.

LP

Pi-kica

Seven* -> Vrtnarice :) (17.3.2005 10:43:06)

Uf. Tocnega naslova ne vem. Je pa vrtnarija Podergajs. Tam ko zavijes iz glavne ceste (gre proti Konjicam) proti Loznici, se peljes se cca 1 KM, in je na desni strani odcep, ker pise vrtnarija.. Potem pa samo sledis tablam. Ni tezko najt.

JASNA D -> Vrtnarice :) (17.3.2005 11:19:43)

Malika si že kdaj razmišljala o tistih nizkih grmičkih z rumeno zelenimi drobnimi listi? Mislim, da se jim reče trdoleska - jih je pa več vrst.

Imam pa krasno knjigo in ti jo z veseljem posodim - če greš kaj mimo, se oglasi! Naslov knjige je Vrtnarska enciklopedija rastlin in cvetlic. Jaz je trenutno ne rabim, ker sem v bloku.........:((:((:((:((:((:((:((

LP, Jasna

Anonimen -> Vrtnarice :) (17.3.2005 11:31:28)

Vrtnice so meni lepe, pa celo poletje cvetijo.

Anonimen -> Vrtnarice :) (17.3.2005 11:31:58)

Pa dalije so zelo trpežne in tudi več mesecev cvetijo.

Anonimen -> Vrtnarice :) (17.3.2005 11:57:34)

Nizke lilije oz. irisi, ful lepo, pa hitro se razrastejo. Potonke - grmički, krasno cvetejo, najlepše od vseh pa so meni une velike bunke, k tudi rastejo v grmičkih, pa se ne spomnim imena...aha, hortenzije v tisočih barvah.

Magi* -> Vrtnarice :) (17.3.2005 14:02:51)

jaz sem začetnica v vrtnarstvu, pa jutri začnemo na vrtu. so nam ga lani delavci čisto razrili in uničili in zdaj čisto od začetka. jutri štihanje in ravnanje. v soboto upam, da že kaj lepšega. bom posadila japonsko kutino pa še kak grm. pa začimbnice: sivka, rožmarin, še kaj?? pa rožice: hortenzije, dalije, gladiole, resje in še kaj. na vrtu mam pa trenutno en preživeli grm, ene preživele vrtnice in en šopek zvončkov.

jaz bom šla kar v kako drevesnico in vrtnarijo. tam mi bodo najbrž vedli tudi kaj povedat.

Stran: [1]