|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KRI
17.3.2005 16:08:33   
Pupica
v nosečnosti to ni nič takega.Tudi jaz sem bila na meji s slaokrvnostjo in mi je dala G legofer.Vendar boš morala potem malo več sadja in zelenjave jesti zato ker se dostikrat zgodi, da te zapre.No jaz k sreči nisme mela težav s tem, poznampa par mamic ki so mele kar težave.
lp:rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   KRI
17.3.2005 16:23:44   
Gina
Romčka, tole me pa zelo čudi, da na tvojih tabletah tako piše. Šla sem pogledat na haematopan in na legofer. Na obeh piše, da ga lahko jemlješ med nosečnostjo in dojenjem, ter da previdnostni ukrepi niso potrebni. Celo pri starostnikih ni potrebno prilagajati odmerka. Zakaj ti potem ni predpisala kakšne druge železiove tab., če na tvojih tako piše?? Še vedno ne razumem, zakaj, ker je železo nevarno telesu le v primeru, da ga telo kopiči in da ga je preveč v telesu. Zato ga je nevarno jemat kar tako, ne da bi vedel, kolikšna vsebnost je v tvoji krvi.

Sicer je pa meni vseeno. Vsak ima pravico delat s svojim telesom kar hoče. Hotela sem le razložiti, kaj se v telesu dogaja. Če pa ne razumete razlike med zdravili in železom in če še vedno menite, da je ok brez njih in da le te škodijo, pa jih ni treba jemat. Saj noben otroček ne bo zato umrl, le ve boste čez kakšno leto čisto zmatrane, ker te stvari vplivajo dolgoročno, ne na kratek rok.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   KRI
17.3.2005 16:30:09   
sabini
Oj jaz sem v 32t ,pa jem tablete železo že celo nosečnost, Saj to je samo železo samo jaz moram zj. in zvečer po eno (dvakrat na dan). Tako mi je rekla gin. in v lekarni mislim da tudi ti moraš dvakrat na dan. Vedno po jedi se pa z vitaminom c popije ker lažje absorvira železo tko da kakšno limonco stisni v vodo pa s tem spi. Jaz sem si kar kupila vitamin c v lekarni tak prašek in ga zmešaša z vodo.
Uglavnem jemati ga moraš celo nosečnost tudi če se ti vmes popravi, tako je meni rekla ginekologinja.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   KRI
17.3.2005 17:04:08   
CIPRESA
Zdaj pa razložite še meni. G mi je rekla naj pojem 2 tableti na dan eno zjutraj in eno zvečer 10 dni. V navodilih za uporabo pa piše naj bi nosečnice te tablete jemale samo eno na dan in sicer mi je v lekarni rekla na tešče zjutraj in zvečer eno uro naj ne jem preden vzamem tablet.

KOMU NAJ SEDAJ ZAUPAM????????????????????

Tableti so pa RETAFER in imam tiste ki so 100 mg. Za nosečnice s povprečnim zmanšanjem železa pa priporočajo 1 tableto in sicer 40 mg. Jaz imam železa ali kaj že 102.

SVETUJTE KAJ NAJ NAREDIM??????????

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   KRI
17.3.2005 20:00:04   
Anonimen
Jaz bi namesto tebe poklicala ginekologinjo in jo vpašala, kaj ona misli, glede na to, da v navodilih vendar piše, naj nosečnice jemljejo le eno tableto na dan.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   KRI
17.3.2005 20:07:26   
anckabancka
Zdej je pa še mene zaskrbelo. Tudi meni je napisala retafer in to 2 na dan. (železa mam 87) rekla je da je najbolj 2 zjutraj na tešče s pomarančnim sokom.
To sem naredila že tretje jutro in mi je po njih potem grozno slabo. Danes sem to rekla splošni zdravnici in je rekla, da naj potem raje eno zjutraj eno pa kasneje.
Ampak, da naj bi pa samo eno na dan, to pa nisem vedela. Bom šla preverit navodila. Čeprav mi je tudi v lekarni rekla, da dve na dan...:zmeden:

Anči:muca:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   KRI
17.3.2005 20:16:37   
CIPRESA
Anckabancka jaz mislim da če nama je tako G rekla bo že držalo. Jemala bom po 2 na dan eno zjutraj in eno zvečer, sam meni je rekla po jedi. Nevem ali je kaj narobe če jo natešče??????????? Mislim da ne zakaj mi je rekla po jedi pa nevem po moje zato da mi ne bo slabo.

Jutri začnem z jemanjem pa bom potem povedala če mi bo tudi slabo.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   KRI
17.3.2005 21:29:18   
sabini
Ampak res komplicirate s tem železom,:)-:)-:)-
pojesti je treba dva na dan enega zj. in enega zvečer PA OBVEZNO PO JEDI!!!!!!!!!!:love:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   KRI
17.3.2005 21:31:31   
Gina
Retafer so najbolj navadne železove tablete, ki sem jih jaz jemala pred 10. leti in mi je bilo po njih slabo. Zato je boljše, če jih ne jemlješ na tešče. Vsebuje ravno toliko mg železa, kot haematopan (po katerem ti zihr ne bo slabo, jih telo menda bolje tudi absorbira, so pa za doplačat). Jaz sem morala nazadnje jemati 2 tableti haematopana na dan. Tako da bo tisto, kar vama je rekla G, najbrž kar držalo.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   KRI
17.3.2005 23:15:56   
Willson
Tudi jaz sem bila med nosečnostjo anemična hemoglobin sem imela 92 in se jedla 2xdnevno najprej ferrum lek, ker ta ni pomagal pa pol 2xdnevno retafer. Jedla sem eno zjutraj eno popoldan nikoli na tešče in obvzno s C- vitaminom. Moraš pa jesti tablete, če jih G predpiše in tudi dozo ti predpiše. Je pa nevarno lahko tudi za plod, ker če :nosecka: nima dovolj hemoglobina se lahko zgodi, da je lahko anemičen tudi plod. Zato raje pridno papcaj tablete! LP

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   KRI
18.3.2005 7:44:49   
CIPRESA
HVAAAAAALLLLLAAAAA Sabini bom jedla po jedi!!!!!!!!!!!!!!!

Pa eno :rozica: vsaki od bolj komplicirane CIPRESKE:nosecka:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   KRI
18.3.2005 11:47:07   
Romcka
halo pupe..no pa sem doma pogledala...G mi je predpisala tablete zeleza Retafer in sicer 100mg...v navodilih pa pise :''za preprecevanje pomanjkanja zeleza pri bolnikih in nosecnicah s povecanim tveganjem za pomanjkanje zeleza priporocamo 1 tableto po 40mg na dan''...ekoli...jaz imam tablete 100mg..G in v lekarni so mi rekli, naj papcam eno na dan...v navodilih pa priporocajo dnevni odmerek 40mg...
No pac vsak po svoji vesti...Jedla bom pol tablete dnevno in jedla veliko spinace...:)
Pa ze celo dopoldne klicem mojo G, da se malo pomeniva:)
pupe uzivajte in pazite nase in na soncke:)
R

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?