KIRA -> Uspešnost IUI (17.3.2005 9:21:57)
|
ja to že vse drži, sam žal je pa IUI manj uspešen, to je pač tako. zato ker ni garancije, da se bosta semenčica in jajčece združila. lahko te miljonkrat osemenijo, ampak če se nobena semenčica ne združi z jajčecem, se tudi ne bo vgnezdilo. pri IVF pa to delo prevzamejo dohtarji, zato so šanse malo večje, saj zagotovljeno dobiš vstavljeno oplojeno jajčece, ki se je že začelo razvijat, pa če je še tako invaziven postopek! žal je takrat ko sem jaz hodla na IVF bilo več parov takih, ki so imeli vsaj 4 neusešne IUI za sabo. pravim VSAJ, ker jih je nekaj (malo) imelo več postopkov za sabo. midva recimo nisva imela nobene težave niti z materničnim ustjem, niti z jajcevodi, pri meni bi tudi lahko delali inseminacijo, ampak bi bila neuspešna, čeprav sem 100% zdrava. to pa zato, ker ima mož 10% semenčic - 10% normalne količine, zato pa so vse zdrave. šanse za nosečnost po naravni poti s o nama zračunali na 1:100.000 in so naju takoj dali na IVF ter ICSI, brez kakih drugih cirkusiv in inseminacije. se pa lahko phvalim, da sva jim vse napovedi in izračune ovrgla, ker sem po 5 mesecih po porodu spet zanosila in tokrat naravno!!!!!! tako da nikoli obupat, vedno obstoja kanček upanja!!!! Mojci9000 pa želim, da bi se njeno upanje čim prej izpolnilo, ko je danes šla na inseminacijo in bo lahko ponosna mamica čez 9 mesecev z vozičekom in atekom ob sebi, bebico sprehajala po soboških ulicah! LP :rozica::rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|