Anonimen -> RE: Kašelj (5.10.2008 8:15:24)
|
Tole sem si iz enega drugega foruma shranila,ko je bila podobna tema Sesekljaš 1 čebulo in dodaš cca 1 dl medu. Vse skupaj kuhaš toliko časa, da čebula spusti sok oz. postane steklena. Potem to precediš skozi gazo in še ožameš, da izstisneš kar največ soka. Sirup je potem najbolje naliti v rjavo stekleničko (od zdravil). Daješ pa mu ga lahko tudi večkrat na dan, ne samo parkrat kot pri kupljenih sirupih. Je pa dobro, da ga daješ še nekaj časa tudi po tem, ko je že bolje. Pomaga pa pri vsakem kašlju. Še posebno pri takem, kjer se sluz ne izloča, ker čebula pomaga mehčati sluz v pljučih, da se lažje izkašljuje. Pomaga tudi pri bronhitisu in pljučnici. Jaz ga dajem svojim otrokom od 1 leta naprej. Mlajšim pa je bolj priporočljivo čebulo nasekljati, jo popražiti in čimbolj toplo dati na prsni koš. Učinek je podoben kot pri sirupu. jaz pa sem tamalemu zadnjič nardila tak, da sem mu čebulo nasekljala, ali pa naribaš, dodaš med, zmešaš, daš na gazico in čez prsi povežeš, nič ne kuhaš, kr tk, pustiš čez noč, nagravžno smrdi, sam zjutraj je čebula take barve in vonja kot bi bila pražena...pomaga pa full... Pa še nekaj bolj pomaga, sam jaz malemu še nisem dala tega, da ga ne bi črvičlo...zarad čebule: 1 litr vode 1 jabolko 1 čebulo in 3 orehe čebulo in jabolko prerežeš na 4 dele, orehe pa na pol....vse daš z lupino vred kuhat in kuhaš toliko časa da povre do polovice, pol pa mlačno 3x na dan po eno kavno skodelico, pa z medom osladkaš pol, če nimaš meda pa s sladkorjem [image]http://www.mama.si/forum/images/smiles/icon_wink.gif[/image] To je zdravnica dala moji mami recept, pomaga tudi za plučnice!
|
|
|
|